Dywidendy wzięte, nadchodząca do wzięcia bez przymusu trzymania (teraz) akcji. Przyszłość różowa, ale raczej od października, nowiny w kwestii D za 2017 w grudniu... A tu Polimex, CIG i parę jeszcze okazji do odpału, ba nawst JSW ma wyniki i farta na rynku węglowo-koksowym..... Kuszące....
nie wiem jakim pakietem dysponujesz ale przy takich obrotach wyjście z dnia na dzień jest nierealne bez zjechania kursu w dół. Tu jest dobra przechowalnia kasy, jak masz jakieś pewniki to owszem leć, ale na CIG uważaj kolego, tam odpala, ale w stronę 70 groszy.
Kusi żeby częściowo, ale przecież nie na raz tylko jak "sprzedaj" jest w tysiącach, a to z 5 razy dziennie... Tydzień/dwa ślęczenia...., ale średnia niziutka :-). Ten CIG ma zamazane i niepełne dane o sprzedaży, do tego wydają darmowe DLC - zdaje się że tak do miesiąca sporo skoczy, bo tylko na ifo o DLC już skoczyło 10%. I straszno i śmieszno jak mawiają amerykańce.....
na tym CIG wybije dopiero jak będzie info pod koniec czerwca, że spłacili kredyt, DLC nic tu nie pomoże. ja tam cierpliwie czekam na 50-70 groszy w okolicy sierpnia, patrząc na historię spółki to realne granice choć obserwuję spółkę i może przy okolicy 70 wejdę z większą ilością portfela, zobaczymy. Póki co to jak piszesz, na 2 babka wróżyła,miała być w maju konferencja z planami na kolejne lata i się nie odbyła a niemieckie studio które stworzyło LOTF zaczęło samo wydawać swoje gry :(
"...Dodatkowa dywidenda w łącznej wysokości ponad 1 PLN na akcję możliwa jest po sprzedaży akcji EPP, na które lock-up kończy się w lipcu 2017r. ..." - bardzo ciekawe zdanie :)
Dnia 2017-06-06 o godz. 19:35 ~badyl85 napisał(a): > "...Dodatkowa dywidenda w łącznej wysokości ponad 1 PLN na akcję możliwa jest po sprzedaży akcji EPP, na które lock-up kończy się w lipcu 2017r. ..." - bardzo ciekawe zdanie :)
Tak, coś na rzeczy chyba musi być. A swoją drogą do echowców - co tak raptem zacichli, a ?
Dnia 2017-06-06 o godz. 22:04 ~Echoes napisał(a): > Dnia 2017-06-06 o godz. 19:35 ~badyl85 napisał(a): > > "...Dodatkowa dywidenda w łącznej wysokości ponad 1 PLN na akcję możliwa jest po sprzedaży akcji EPP, na które lock-up kończy się w lipcu 2017r. ..." - bardzo ciekawe zdanie :) > > Tak, coś na rzeczy chyba musi być. > A swoją drogą do echowców - co tak raptem zacichli, a ?
Zacichli bo "mowa jest srebrem a milczenie złotem"/Jak jest cicho to spółka zaczyna jak by patrzeć na północ; albo mnie się tak wydaje:))
Dnia 2017-06-06 o godz. 19:35 ~badyl85 napisał(a): > "...Dodatkowa dywidenda w łącznej wysokości ponad 1 PLN na akcję możliwa jest po sprzedaży akcji EPP, na które lock-up kończy się w lipcu 2017r. ..." - bardzo ciekawe zdanie :)
ten 1 zł wziął się z wartości podanej ("EUR ca 100 mln book value of Echo’s shares in EPP ") natomiast jak podali w ostatnim raporcie wartość rynkowa jest o ponad 80 mln PLN większa- (EUR ca 120 mln market value on LuxSE and JSE ) więc jeżeli przeznaczona kasa by była na wypłatę dywidendy to mogłaby być o kilkanaście groszy wyższa ...
No cóż 3 dywidendy wzięte, coś dorzucą 26-tego plus akcje z niziutką średnią więc cóż było robić w obliczu nudnej perspektywy czekania....dziś po dwóch tygodniach skończyłem wychodzenie - (sorry, za chwilową mam nadzieję, obniżkę). Pozdrawiam wytrwałych i do zobaczenia w grudniu - może znowu coś dużego sprzedadzą i zapowiedzą dużą D? Do miłego.
Szanowny kolega skalkulował sprawę na zimno choć trochę sentymentu jednak było.Tez tak miałem jak po skoku z 22 na 74 wyszedłem z JSW. Trzeba chyba dać trochę czasu ECHu na wybudowanie tego co mają zrobić i wrócić we właściwym czasie. To dobra spółka dla cierpliwych.