• prognozy Autor: ~nie_wiem [178.159.171.*]
    do ilu dojdzie?
  • Re: prognozy Autor: ~xd [62.198.23.*]
    1400 na ten rok a może i wyżej a za kilka lat to przebije szczyt z 2011 roku hossa na złocie trwa od zeszłego roku i będzie trwała przez dobre kilka lat tylko uzbroić się w cierpliwość na zmianę cen to są korekty
  • Re: prognozy Autor: ~jekyll [109.241.58.*]
    1400 na ten rok a może i wyżej a za kilka lat to przebije szczyt z 2011 roku hossa na złocie trwa od zeszłego roku i będzie trwała przez dobre kilka lat tylko uzbroić się w cierpliwość na zmianę cen to są korekty

Tak korekty , ale czego ? Dalej jesteśmy w trendzie spadkowym przecież i póki na stałe nie przebijemy 1380 to nie ma co gadać o powrocie hossy na złocie. Jak dla mnie najbliższe miesiące kierunek 1170 . Pożyjemy zobaczymy.
  • Re: prognozy Autor: ~Rysio [94.254.226.*]
    Słuchajcie :) Polaków interesuje zakup zlota w zł . Dzisiejsza cena w zł jest nawet niezła ponieważ dolar nie jest mega drogi . Przykład policz sobie zloto za uncję 1360 dolarów przy dolarze np 3,70 ... a policz 1150 za uncję przy dolarze 4,20 tak jak było w grudniu 2016 roku . Kolejna sprawa co z tego , ze uncja może kosztować 2 tys zielonych jak np dolar by kosztował 2,5 zł ? Polski inwestor zostaje na podobnym poziomie bo cena w zł byłaby taka sama jak teraz :) Oczywiście to skrajny przykład . Zloto jeżeli będzie warto dużo to lata 2019-2025 . Pożyjemy zobaczymy , a teraz to można sobie gdybać .
  • Re: prognozy Autor: ~jekyll [109.241.58.*]
    Czytam różne strony poświęcone rynkowi złota i dochodzę do wniosku że kazdy "spec, analytyk " z bożej łaski swoje prognozy na temat zachowania kursu czerpie ze szklanej kuli. Zazwyczaj sprawdza sie 50/50, tak to i ja potrafię gadać. zawsze maja wytłumaczenie jak kurs nie poszedł wg ich "prognoz" a to Trampek zrobił rano na zielono to dlatego wzrosty a jak po kukurydzy to spadki itd. Czytać obserwować i wyciągac samemu wnioski. Zobaczymy jak sie sytuacja na złocie rozwinie.