Czy mamy szansę że na walnym 29.06. w punkcie ... Podjecie uchwały w przedmiocie przeznaczenia zysku za 2016 dołożą do zaliczkowanej dywidendy za 2016 ?
Walne może wszystko... tylko że rządzi w spółce Lisala/Można zwiększyć dywidendę o ten nie podzielony zysk rzędu 37mln pln co daje 9 gr/akcję ; tylko pytam po co?Każda wypłacona dywidenda powoduje wahania kursem na miesiące i nie sprzyja stabilizacji; poza tym obniża wartość spółki o dywidendę jak pan dobrze wie Po ubiegłorocznych wypłatach (3x wypłacano w sumie ponad 5,56pln netto) spółka nie może "złapać" równowagi/kurs się ociąga z pójściem na północ i praktycznie od grudnia jest w trendzie bocznym Trzeba było brać dywidendy w roku ubiegłym jak spółka płaciła hojnie; (bo Sołowow nie płacił nic latami i się uzbierało) a jak się ktoś bał" to masz co chciałeś Grzegorzu Dyndało" Ale nic straconego/Spółka buduje i rozwija się tak dynamicznie że za rok , dwa też może być b. dobrze z dywidendami z ECHO/Zreszta już jest zapowiedz zarządu co do dyw. za 2017r ma być 0,5pln/akcję/Stopa netto przy obecnym kursie to 7,5% Proszę znależć taką propozycję w bankach na lokatach?No chyba że jakiś nowy Amber Gold da więcej:))Pozdrawiam
Zgadzam się z axaa. Spółce potrzebny jest spokój i realizacja nakreślonego planu. Wszyscy zgadzamy się z jednym - Spółka jest mocna, z finansami w świetnej kondycji. Przyjdzie jeszcze czas na sowite D. Osobiście uważam, że trend boczny niebawem pożegnamy. Dzisiaj dylemat mają ci co nie załapali się na duże D za 2015 r. To od nich co niektórzy chcą wyciągnąć akcje i dlatego dołują kurs. Takie jest moje zdanie. Od czasu do czasu chodzi mi jeszcze po głowie, że może jednak szykują wezwanie, ale gdzieć niedawno voodz przedstawiał argumenty przeciwko temu scenariuszowi, które mają sens.
Dnia 2017-06-03 o godz. 11:00 ~Echoes napisał(a): > Zgadzam się z axaa. Spółce potrzebny jest spokój i realizacja nakreślonego planu. Wszyscy zgadzamy się z jednym - Spółka jest mocna, z finansami w świetnej kondycji. Przyjdzie jeszcze czas na sowite D. Osobiście uważam, że trend boczny niebawem pożegnamy. Dzisiaj dylemat mają ci co nie załapali się na duże D za 2015 r. To od nich co niektórzy chcą wyciągnąć akcje i dlatego dołują kurs. Takie jest moje zdanie. Od czasu do czasu chodzi mi jeszcze po głowie, że może jednak szykują wezwanie, ale gdzieć niedawno voodz przedstawiał argumenty przeciwko temu scenariuszowi, które mają sens.