No I w czym rzecz? Pewnie o to im chodzilo teraz znajdzie sie kilku wyploszonych leszczy I odda papier po gr.....I tak arkusz praktycznie jest juz pusty ale zbiora jeszcze conieco.... a potem wiadomo...
Jak przypuszczam, 23 ogłoszą, że niestety nie są w stanie opublikować wiarygodnych danych za 2016. Pewnie biegły nie może się doliczyć tego miliona złotych co to za akcje nowej emisji powinny być wpłacone do kasy firmy. Stąd opóźnienie. Takie są moje przypuszczenia.
Wydaje mi się, że wcale nie o papier w tym wszystkim chodziło, tylko aby wyciągnąć z bankruta nieruchomość, a publikację raportu po zawieszeniu mogą przeciągać w nieskonczoność, tzn do wykluczenia z newconnect.
To nam się ma tak wydawać. Interesuje mnie tylko, czy rzeczywiście pieniądze z emisji 50 mln akcji zostały przelane na konto spółki, a jeśli tak to jak zostały spożytkowane. Bo jak widać emisja ratunkowa w sytuacji finansowej, mimo zapewnień prezesa Hapon, nic nie zmieniła.
była taka sytuacja gdy spółka oscylowała wokół 1 gr.wtedy żałowałem że nie brałem,teraz możliwy powrót do tej kwoty lecz ryzyko jest o wiele ,wiele większe!,wyrzucam z obserwowanych
Komunikat o rejestracji przez Sąd widziałam, ale nie widziałem, komunikatu o rejestracji w KDPW i dopuszczeniu do obrotu na newconnect, a bez tego chyba nie da się handlować na rynku. Rzepa tu jakaś odchodzi.
1. @Proba to do Ciebie Prezes Hapon jakoś dzwonił czy jak, aby zapewniać, że będzie dobrze? 2. Bankier twardo publikuje, że spółka ma: Liczbę akcji 87 920 000 szt i od tego wylicza 47% FF. 3. Obrót trwa akcjami wszystkimi, albo tylko z puli 37.920.000 i ewentualny brak rejestracji owych 50 mln akcji w KDPW nie wyklucza obrotu dotychczasowymi. My nie widzimy które to akcje. 4. Brak sprawozdania w terminie może oznaczać brak wpłaty owego miliona na konto i czary mary nad raportem rocznym. Podsumowując: Luxima zachowuje się jak inna "perełka" NC - Aton-HT. Co te spółki łączy? Otóż te same osoby w akcjonariacie m.in. pewien makler z Łomży, zachwalający cenę akcji Luximy po 1 zł. A jak powinniśmy pamiętać już na debiucie kurs się zwalił o 49%, a ponad 1 zł był tylko około tygodnia. Potem tylko w dół aż do 1 grosza. Czy mamy do czynienia ze zorganizowaną grupą łupiącą akcjonariuszy? Czerwiec 2017 może być przełomem do przodu lub do grobu.
I o co tyle krzyku? Jest raport, czarno na białym, opinia biegłego z zastrzeżeniem to wiadomo. Strona 11 pdfa a 8 biegłego: sprzedaż nieruchomości pozwoli spłacić większość zobowiązań.