Wyniki dobre, problem leży gdzie indziej - papier po prostu nie jest modny, popularny i grany. Jutro pewnie coś wzrośnie ale na 15 zeta raczej nie ma co liczyć. Zainteresowanie papierem jest po prostu zbyt małe, wieje nudą na kilometr. Tylko ruchy dużych graczy wyznaczają tu wyraźny trend a i ci widząc że nie ma wiele chętnego świeżego narybku mogą gonić wcześniej niż by to wynikało z coraz lepszych wskaźników i wyników finansowych. 2% stopa dywidendy też żadna rewelacja. Pożyjemy, zobaczymy. Oby coś tu się w końcu ruszyło.
Problemem jest to, że podejście zarządu jest bardzo konserwatywne i niektórych to może zniechęcać... Nie uświadczymy tutaj nagłej, wielkiej dynamiki zyskowności i agresywności. Jedynie potencjalne przejęcie na horyzoncie mogłoby papier rozruszać i przyciągnąć spekulantów...
Jak kto woli, mi spokojna i zrównoważona strategia rozwoju bardzo odpowiada i ja z wyników jestem zadowolony.
Problemem jest to, że podejście zarządu jest bardzo konserwatywne i niektórych to może zniechęcać... Nie uświadczymy tutaj nagłej, wielkiej dynamiki zyskowności i agresywności. Jedynie potencjalne przejęcie na horyzoncie mogłoby papier rozruszać i przyciągnąć spekulantów...
Jak kto woli, mi spokojna i zrównoważona strategia rozwoju bardzo odpowiada i ja z wyników jestem zadowolony.
wklejam to co pisałem wczoraj przed wynikami: historia jak co kwartał. Przed wynikami trochę huśta, bo niektórzy na nich opierają decyzję czy zostać czy wyjść z akcji. Tymczasem wyniki tradycyjnie podawane są po sesji, więc w jej trakcie paru graczy się wypróżni. Wyniki tradycyjnie będą bardzo dobre, ale rozczarują tych, którzy marzą o wyraźnym wzroście zysków i przychodów. A te pewnie będą jakieś 9-13 % lepsze r/r. A za rok spotkamy się przy tych samych wpisach tyle że przy kursie 13 zł, który będzie wynikiem kwartalnych wzrostów po 10%. Cicho i spokojnie.
a ja się zgadzam z moderem - bardzo mi się nie podoba, ze w naszym polskim dyskursie wystepuja tego typu wycieczki osobiste nawet jeżeli takie słowo nie jest najgorsze z mozliwych
Odpowiadam tutaj na "No i co?" oraz stwierdzenie, że wyniki słabe!!! Miałem rację wszystkie drobne zrzuty przyjęte; kurs w górę (po złych wynikach); obrót w ciągu 20 minut rekordowy; teraz może spokojnie do wartości księgowej - podążymy.