Aczkolwiek patrząc na AT to myślę, że 4,5-4,6 będziemy mieć mały przystanek na trochę i korektę, chociaż tutaj nic nie wiadomo, może coś mnie zaskoczy i będzie dalej jazda na północ.
Szkoda, że na podaży ludzie nie wysypują. Być może ktoś miałby ochotę wciągnąć sporo papieru ale nie widzi zleceń...
KCI - obserwujcie! Spółka której akcja kosztuje teraz mniej niż 70 groszy ma wartość prawie 6 złotych na akcję! Taka okazja do zakupów trafia się bardzo rzadko a najprawdopodobniej to będzie spółka roku. Czytajcie raporty, zobaczcie jakie aktywa! Palce lizać!!! Kto nie kupi ten nie zarobi, do wartości księgowej jest około 1000% potencjalnego wzrostu! Kto mi znajdzie lepszą okazję na GPW!?
Kolego MCI kosztuje c/wk 0.50 przy zaniżonym portfelu (abcdata na dołku) naturalna wycena około 20zł, teraz 9.80 i co z tego? KCI też jest niestabilne i nie ma nic pewnego. Co ma sie w nim wydarzyć że oczekujesz wzrostu??
Zresztą Hajdarowicz jest po stronie KODu więc nie dostanie ani grosza od pisiorów, a oni będą jeszcze rządzili duuuużo czasu. Media opozycyjne wysychają
po pierwsze nie ma zadnego powodu, aby ładować się pod WZA, bo tam nic szczególnego nie będzie uchwalane co wymagałoby szczególnej ilości akcji. po drugie akcje kupione w dniu dzisiejszym i w kolejnych dniach nie dadzą już możliwości rejestracji na WZA (odsyłam do KSH)
Żeby móc zgłosić swoje uchwały na Walne trzeba mieć minimum 5% kapitału zakładowego i zgłosić swoje projekty minimum 21 dni przed Walnym. Już po terminie.
A na samym Walnym żadne istotne uchwały nie będą głosowane więc nie wiem po co ktoś miałby skupować akurat na nadchodzące...
@Martines Fajnie panowie, że jest siła w mniejszościowych. Gratuluję! Pamiętajcie jednak, że jeżeli zamierzacie współpracować ze sobą i działać w porozumieniu, będziecie musieli to sformalizować i zgłosić. Takie porozumienia są praktykowane i zupełnie legalne.
póki mają poniżej 5% głosów, to mogą działać bez formalizowania ale jeśli przekroczą 5% głosów, to z tego co kojarzę jest dokładnie tak jak napisał poprzednik, czyli trzeba to sformalizować i wypełnić obowiązki informacyjne domniemam, że piszecie o 5% akcji a nie głosów
fundusze w popłochu uciekły w okresie 1,5-4 lata temu, łącznie z Noblem. Wystarczy sprawdzić strukturę portfela Nobla. Od dawna nie ma tam śladu po PMA.