Też mi to przeszło przez myśl. Zbijanie kursu. Wezwanie powiedzmy po 5,25 na które nikt nie odpowiada. Rezygnacja ze skupu i preznaczenie pieniędzy na zaliczkę pod dywidendę za 2017. Na spółkach MS można zarobić ale trzeba uwazać . Jest on lepszym graczem giełdowym niż biznesmenem ;)
Uwaga! >>> radzę brać akcje KCI. Wartość księgowa jednej akcji wynosi ponad 5,50 a cena poniżej 70 groszy!!! Coś tutaj się zadzieje jak na Biotonie kiedyś :)
a jak wychodzac z tego gniota juz jestem sporo do przodu jazda bedzie tu ostra ale tylko na południe zaraz bedzie ratuj sie kto moze 4pln chyba jeszcze w czercu a moze i nizej to było typowe ubieranie w akcje pod dywidende teraz tylko zle infa niestety tez sie dalem nabrac Pan S to niezły cwaniak wyczysci tutaj wszystkich ponizej 4
Jak 40 nie pidź głupot bo wyszedłem stąd prawie miesiąc temu że stratą i masz żal o to do całego świata. Jak widać bardzo mały spadek i błędna decyzja o wyjściu spowodowały, że chcesz ponownie zakupić Syntka skoro tu zaglądasz. Historia giełdy i tego forum zna tysiące takich jak Ty jątrzących o spadki kiedy wzrosty na bliskim horyzoncie. Byłeś nówka sztuka na Syntka i zapakowałeś się na górce stąd Twoja frustracja. Sprawdź kiedy kurs Syntka był w okolicach 4zł i z jakich powodów. Akcjonariusze, którzy mają papier choćby od połowy grudnia są już mocno na plusie wraz z 1,03zł dywidendy na akcję, także proponuje opanować emocje, usiąść w fotelu, rozrysować kreski, poczytać sobie co się wydarzyło w ostatnim roku w spółce oraz jej środowisku a następnie podjąć decyzję czy postąpiłeś słusznie wychodząc. Emocje to zawsze najgorszy doradca.
hehe do prognozowanych 4 pln jeszcze tylko 15%juz niedlugo to zobaczymy sadzielem ze dzisiaj zejdziemy ponizej 4,5 ale na pewno to sie stanie w tym tygodniu to klasyka zwalania kursu spolki wielkiemu nie zalezy na wysokim kursie wyciagnąl kurs pod dywidende ubrał w akcje przed nią i teraz odkupi 20-30%nizej poco mu dywidenda obecna wycena jest jeszcze dobra do wyjscia, taki kurs bedzie pewnie za rok o ile bedzie a sadze ze nie, bo spolka dobre infa ma juz za sobą, to prawda ze strata ale i tak juz jestem 5% do przodu gdybym trzymał to badziewie
jak40 wyszedł z stratą z Syntka miesiąc temu, pewnie ulokował gdzieś kapitał gdzie jeszcze wiecęj stracił i teraz chciałby ponownie wejść w Syntka tylko mu kurs nie odpowiada dlatego rzuca na prawo i lewo zaklęcia o jego wymarzonym kursie