• Jak przypuszczałem :) Autor: ~zur [95.171.114.*]
    link

Ale troszkę za mało płacą :)
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~wyzurawiony [83.10.50.*]
    Tyle zamieszania z tym skupem nie lepiej byłoby tą kasę zainwestować w jakiś sprzęt. Taki skup to trochę brak pomysłu co zrobić z kasą. pozdrawiam
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~Marek [31.182.195.*]
    Ja odnosze wrazenie ze liczyli na wzrost kursu po ogloszeniu skupu a tu du i co troche komunikat ze bedzie skupował ten potem tamten i ja a moze Franek w tym okresie mogli skupic planowaną całosc i nizej jak 4,20 a w sumie skupili prawie nic i strugają wariatow prawdopodobnie znowu złodziejeCoś mataczą
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~zur [95.171.114.*]
    Jeżeli przyjmiemy że rzeczywiście chcą wykonać uchwałę w pełni w sprawie skupu akcji własnych, to skup z rynku mocno podniesie cenę a obecnie zaproponowana cena ( 4,20 ) to nie jest podpucha na wzrost bo przyjmując że walne zatwierdzi dywidendę w wysokości 0,13 + 4,04 ( obecna cena ) = 4,17 to jaka to jest atrakcyjna oferta. Idiota tylko odda za taką cenę. Wiele inwestycji w kraju spowoduje duże zapotrzebowanie na usługi Herkulesa. Każdy kolejny kwartał to wzrost zysków. Nie dać się okraść.

P.S.
    Jak kurs zwalą o ok. 20 procent to 4,20 będzie atrakcyjną cena.
    Żeby obecnie zrealizować uchwałę o skupie w 100% to oferta powinna wynosić między 4,80 a 5 zł ( ok. 20% premii )

• 5 zł to absolutne minimum al od czegos trzeba zacząć Autor: ~Weder [31.2.80.*]
    Proszę spojrzeć na wynik dotychczasowego skupu -mizeria. Moment skupu powinien rozpocząć sie powyżej 4,70 by usatysfakcjonować część inwestorów i zrealizować finalnie zakładana ilość jeszcze przed dywidendą co jest oczywiste i zaoszczędzić na niej . Tak to widzę
  • Re: 5 zł to absolutne minimum al od czegos trzeba zacząć Autor: ~zur [95.171.114.*]
    Może Żółcik skorzysta z tej atrakcyjnej ceny i sprzeda swoje 572k szt.
    A może jakiś fundusz uzna że mu się opłaca i zechce pchnąć.
    Zobaczymy. Myślę że w średnim terminie ten papier musi dać sporo zarobić (otoczenie jest sprzyjające, inwestycje w energetyce, chemii i kolei).
    Żeby jeszcze Viatron złapał troszkę robót za granicą byłoby OK.
  • Re: 5 zł to absolutne minimum al od czegos trzeba zacząć Autor: ~Marek [31.182.195.*]
    Ktos wczesniej na tym forum pisał ze Viatron ma 80 procent obłozenia na ten rok
  • Re: 5 zł to absolutne minimum al od czegos trzeba zacząć Autor: ~wyzurawiony [83.26.15.*]
    Jakby nie patrzeć w grudniu 2016 kurs na minimach był 2,80. W 6 miesięcy urosło o do max 4,13 to prawie 48% stopa zwrotu jak na pół roku trzeba przyznać niezła. Obawiam się, że dużo już jest w cenie i ciężko to będzie ruszyć ... pozdrawiam
  • Re: 5 zł to absolutne minimum al od czegos trzeba zacząć Autor: ~zur [95.171.114.*]
    Dnia 2017-05-28 o godz. 12:30 ~wyzurawiony napisał(a):
    > Jakby nie patrzeć w grudniu 2016 kurs na minimach był 2,80. W 6 miesięcy urosło o do max 4,13 to prawie 48% stopa zwrotu jak na pół roku trzeba przyznać niezła. Obawiam się, że dużo już jest w cenie i ciężko to będzie ruszyć ... pozdrawiam

Jakby tak było to kurs byłby blisko szczytów 4.80 a nie kręcił się koło 4 zł.
    Tak mi się wydaje. 
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~zuraw_stary [188.146.12.*]
    Mataczą na 100% . Któś kto chce skupić to daje zlecenia kupna a oni skupowali po 500 sztuk na sesję, tak żeby przypadkiem nie urosło. Dopuścili do zjazdu poniżej 3 zł a teraz dają przy skupie 4 % premię, kiedy sama dywidenda to 3 %. Nie wiem co kombinują ale mądre to nie jest.
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~wyzurawiony [83.10.161.*]
    Masz rację ! Chcą dać 4,20 niech biorą z rynku do tej ceny, ściema jakaś jak zwykle ! pozdrawiam
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~weder [77.112.72.*]
    Chętnych do oddania w arkuszu zleceń nie widzę - ta cena to pomyłka niech zaczną od 5 zł
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~Marek [31.182.195.*]
    To są złodzieje i kretacze dowiemy sie w swoim czasie o co chodzi jak zostaniemy wyrąbani
    Nie zapominajmy że fundusze (wszystkie razem) mogą tutaj przegłosować każdą uchwałę. Mogą taż pognać zarząd. I dlatego nie mogą wszystkich rolować tak jak to miało miejsce w minionych latach. Myślę ze leśne dziadki zdają sobie z tego sprawę.
    Ale co wykombinują to zobaczymy bo często bywa tak, że interes drobnych nie musi być tożsamy z interesem instytucji (funduszy).
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~zuraw_stary [188.146.139.*]
    Zawsze jest któś do wyrolowania, kiedy grubasy się dogadają! .... a kto? ... ano takie drobniaki, których jest najwięcej a mogą się tylko przyglądać.
    Z innej beczki...
    Nie widzę nigdzie daty WZ. W zeszłym roku o tej porze dywidenda była bodajże zatwierdzona a w tym roku cisza.
    Czyżby RN na wczasach ?
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~zuraw_stary [188.146.139.*]
    Są tylko dwie możliwości : 1. nie mają koncepcji na skup i na rozdysponowanie pieniędzy i sprawę odwlekają, albo 2. (mam taką nadzieję), że nareszcie wzięli się do roboty a sezon w pełni.
    Dzisiaj zamknęło się na 4.01. Kto chociażby ze średnio myślących oddaje po tej cenie jak za ponad dwa tygodnie może bez problemu otrzymać 4,20 za szt. Otóż jest tak jak gdzieś wyżej pisałem. Kurs będzie sztucznie trzymany lub nawet zbijany żeby te 4,20 było atrakcyjne. Sprzedaż sztuczna i totalnie w brew logice.
    Trzymać nie oddawać, to jest pozoracja.
    Nie dać się krętaczą :)
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~kulawakoza [82.132.233.*]
    A jak ktoś ma 5 tyś akcji to przecież nie sprzeda w takim wezwaniu? Nie wiem czy w ogóle można I pewnie jakieś procedury sa. Więc sprzedają na rynku bo np chcą kupić inna spółkę.
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~zuraw_stary [188.146.1.*]
    To jest giełda. Zawsze znajdzie się ktoś kto potrzebuje na coś kasy i sprzedaje. Czytałem zaproszenia do sprzedania i nie zauważyłem jakiś limitów. Nie zauważyłem tylko czy transakcje skupu mają jakąś datę czy są dokonywane na bieżąco.
    1) Marne obroty a tu pojawiają się zlecenia po 5k. No pewnie przypadek:)
    2) Dlaczego RN nie zatwierdziła jeszcze dywidendy.

Termin składania ofert upływa jak dobrze pamiętam 20.06. Składać może każdy każdą ilość.
    Swoją drogą jestem bardzo ciekaw ile akcji pozyskają ? Może jakiś fundusz uzna że przy kursie 4,20 jest zarobiony ?
    Bardzo, bardzo jestem ciekaw........

I jeszcze jedno.
    Jak cena skupu zostaje ustalona to na ogół kurs akcji natychmiast rośnie do wartości ceny ustalonej. A tu ni chu chu.

• Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~wyzurawiony [83.26.175.*]
    Wiecej widze biurokracji z tym skupem poza rynkiem niż to będzie warte. Dlaczego skoro chcą dać 4,20 nie biorą z rynku do tej ceny ? Chyba, że szulernia ma już z kimś ugadaną transakcje ... pozdrawiam
    Jest to możliwe. Też o tym myślałem.
    Ale zobaczymy bo wolumen pokaże nam czy taka sytuacja miała miejsce.
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~kulawakoza [82.132.222.*]
    Z rynku ? A zobacz dzisiaj widzę 30 tyś obrotu I kurs 10 gr do góry . Jeszcze 50 tyś I byłoby 4,20 A chcą skupić za ponad 3 miliony nie mieli by szans z rynku więc to jedyne wyjście . Swoją droga to chyba dobrze że starają się wydać pieniądze spółki czyli nasze , rozsądnie. Po 5 zł to korzystnie najwyżej dla tych co chcą sprzedać już A tacy są nam niepotrzebni to po co o nich dbać?
    Mało tego jak by ogłosili po 5 zł pewnie nie wszyscy by się złapali I tu był by krzyk ze przekręt ze sprzedali sami sobie. W interesie spółki jest tak samo kupić tanio żurawia jak I akcje wlasne
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~wyzurawiony [83.10.161.*]
    Dziś tak, głupi tylko oddaje niżej 4,20 . Ale fundusz potrafił skupować w kwietniu i maju i kurs wiele nie podskoczył, pozdrawiam
    A pakiety po 500k akcji pamiętasz. Właśnie stad NN zwiększyło zaangażowanie nie podnosząc kursu takie jest moje zdanie. Po za tym jak by nie było w tym roku urosło 33 procent to nie jest mało to nie petrolinv :-)
    Wie ktoś jaką jest procedurą sprzedaży w takim wezwaniu? Może warto kupić z rynku żeby zaraz sprzedać po te 4.2 może mały zysk ale pewny
    W sumie sam sobie odpowiadam :-) ale wygląda to tak że przyjmują oferty według harmonogramu jak będzie za dużo ofert to redukcja proporcjonalna. Powinni jeszcze informować w komunikatach jaki jest stan ofert
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~Ryzyzłodziejdonaldt [31.182.195.*]
    Moim zdaniem chodzi o podbicie kursu własciwie to skupu nie ma tylko jest duzo szumu gdyby chcieli to planowaną ilosc juz by mieli skupioną
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~wyzurawiony [83.4.116.*]
    Szumu raczej nie ma dużego, parkiet, puls biznesu, zero artykułów. Jakieś rekomendacje z BM cisza. Jedynie akcjonariat.pl coś tam publikuje ale to raczej, mało popularne i darmową ale jednak rejestracją. pozdrawiam
    Nie miałem na myśli szumu medialnego tylko szum ze strony zarządu raz kupuje jeden potem drugi i nastepny kupują prawie rok i kupili 600 tyś a mogli w tym czasie kupic 5 mil nizej niz 4 zł
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~kulawakoza [82.132.186.*]
    Na jakiej logice twierdzisz że mogli kupić tyle po takiej cenie ? Nie chcą przepłacać I tyle wolał bym żeby kupili nowe żurawie ale jak już wydają na akcje to po dobrej niskiej cenie. A w info o walnym w projektach uchwał nawet nie podali dnia wypłaty dywidendy :-[:-(
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~wyzurawiony [83.4.116.*]
    jest i walne ;)
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/HERKULES-S-A-Zwolanie-Zwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-Herkules-S-A-7522661.html
    No wreszcie..... Oby nie wrzucili jakiejś ustawy typu niższa dywidenda niż rekomendacja zarządu albo zakończenie skupu akcji.
    Stać ich na takie numery.

Raczej koniec skupu
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~wyzurawiony [83.10.150.*]
    Może i lepiej niech kase ze skupu przeznaczna na inwestycje w sprzęt ruszają duże projekty to roboty będzie. pozdrawiam
  • Re: Jak przypuszczałem :) Autor: ~wyzurawiony [83.4.122.*]
    Ale ktoś szarpnął jedną transakcją 84k papiera po 4,10 bez podnoszenia kursu jakieś przerzuty dziwne ! pozdrawiam
    Ciekawe czy do Żółcika dotarło to jak się ośmieszył z tą ceną jaką zaproponował.
    Gość bez wyobraźni albo cwaniaczek.
[x]
HERKULES 0,82% 1,23 2025-10-01 11:40:14
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.