ciułacz napisał na jednym z wątków: jak dobrze liczę to wygląda tak: zakładają, że wartość nowej firmy będzie za chwilę wynosić 70 milionów, mają 40 % czyli 28 milionów to na jedną akcję merita ( 3 miliony szt.) przypada 9,33 zł dodatkowej wartości. A mi to wygląda tak: wycena wczoraj 3 zł sprzedaż 50 k po 6 zeta - czyli taka wycena spólki a więc pozostało w merit jakieś 280 k akcji po 6 zeta to 1680k mają 40 % udziału w spółce, która za chwile będzie warta 70melonów czyli mają 28 melonów łącznie jakieś 29,68 mielona co daje na akcję (mertia jest 3000k szt) 10 złociszy a więc 6 zł wycena teraz plus 10 zł za chwilkę to wartość społeczki jakieś 16 zł za akcję zastanawiam się co z pozostałymi wątkami o których była mowa tzn. voicefinder, bloomga, indos ..... jak tak liczę i się zastanawiam to 6 zł za chwilę będzie minimum jak myślicie?
Dnia 2017-05-25 o godz. 16:39 ~zenek napisał(a): > ciułacz napisał na jednym z wątków: > jak dobrze liczę to wygląda tak: zakładają, że wartość nowej firmy będzie za chwilę wynosić 70 milionów, mają 40 % czyli 28 milionów to na jedną akcję merita ( 3 miliony szt.) przypada 9,33 zł dodatkowej wartości. > A mi to wygląda tak: > wycena wczoraj 3 zł > sprzedaż 50 k po 6 zeta - czyli taka wycena spólki > a więc pozostało w merit jakieś 280 k akcji po 6 zeta to 1680k > mają 40 % udziału w spółce, która za chwile będzie warta 70melonów czyli mają 28 melonów > łącznie jakieś 29,68 mielona co daje na akcję (mertia jest 3000k szt) 10 złociszy > a więc 6 zł wycena teraz plus 10 zł za chwilkę to wartość społeczki jakieś 16 zł za akcję > zastanawiam się co z pozostałymi wątkami o których była mowa tzn. voicefinder, bloomga, indos ..... > jak tak liczę i się zastanawiam to 6 zł za chwilę będzie minimum > jak myślicie?
no tak, na razie nie ma konkretów w sprawie bloomga i nie wiadomo co i czy łączy spółki.
Dziś "skromne" + 16,67%. Myślę, że jak rynek przetrawi info z komunikatu to czeka nas spokojny wzrost i podciąganie do 6 zł, lub znacznie wyżej. Merit zaczyna się objawiać jako profesjonalny inwestor funduszowy. Przemiana jest niesamowita. Pełen pozytyw.
Dnia 2017-05-25 o godz. 23:15 ~olony napisał(a): > Znaczy czy jutro tez ruszy w gore czy bedzie realizacja zysku co wg mnie przy tym poziomie cenowym to czysta glupota
realizacja zysku juro, czy na tym poziomie, to mało prawdopodobne scenariusze. kotoś kupił akcje po 6 złotych i co najwyżej będzie dobierał z rynku. akcji jest mało i w spółce znajduje się realny podmiot.