• Górne widły ! Autor: ~widłowy [77.115.123.*]
    Atak na 6 zł ? Czy wyżej ?
  • Re: Górne widły ! Autor: ~zenek [77.255.80.*]
    ciułacz napisał na jednym z wątków:
    jak dobrze liczę to wygląda tak: zakładają, że wartość nowej firmy będzie za chwilę wynosić 70 milionów, mają 40 % czyli 28 milionów to na jedną akcję merita ( 3 miliony szt.) przypada 9,33 zł dodatkowej wartości.
    A mi to wygląda tak:
    wycena wczoraj 3 zł
    sprzedaż 50 k po 6 zeta - czyli taka wycena spólki
    a więc pozostało w merit jakieś 280 k akcji po 6 zeta to 1680k
    mają 40 % udziału w spółce, która za chwile będzie warta 70melonów czyli mają 28 melonów
    łącznie jakieś 29,68 mielona co daje na akcję (mertia jest 3000k szt) 10 złociszy
    a więc 6 zł wycena teraz plus 10 zł za chwilkę to wartość społeczki jakieś 16 zł za akcję
    zastanawiam się co z pozostałymi wątkami o których była mowa tzn. voicefinder, bloomga, indos .....
    jak tak liczę i się zastanawiam to 6 zł za chwilę będzie minimum
    jak myślicie?
  • Re: Górne widły ! Autor: ~newsletter [95.40.220.*]
    Dnia 2017-05-25 o godz. 16:39 ~zenek napisał(a):
    > ciułacz napisał na jednym z wątków:
    > jak dobrze liczę to wygląda tak: zakładają, że wartość nowej firmy będzie za chwilę wynosić 70 milionów, mają 40 % czyli 28 milionów to na jedną akcję merita ( 3 miliony szt.) przypada 9,33 zł dodatkowej wartości.
    > A mi to wygląda tak:
    > wycena wczoraj 3 zł
    > sprzedaż 50 k po 6 zeta - czyli taka wycena spólki
    > a więc pozostało w merit jakieś 280 k akcji po 6 zeta to 1680k
    > mają 40 % udziału w spółce, która za chwile będzie warta 70melonów czyli mają 28 melonów
    > łącznie jakieś 29,68 mielona co daje na akcję (mertia jest 3000k szt) 10 złociszy
    > a więc 6 zł wycena teraz plus 10 zł za chwilkę to wartość społeczki jakieś 16 zł za akcję
    > zastanawiam się co z pozostałymi wątkami o których była mowa tzn. voicefinder, bloomga, indos .....
    > jak tak liczę i się zastanawiam to 6 zł za chwilę będzie minimum
    > jak myślicie?

no tak, na razie nie ma konkretów w sprawie bloomga i nie wiadomo co i czy łączy spółki.
  • Re: Górne widły ! Autor: ~Mateusz [37.249.2.*]
    Dziś "skromne" + 16,67%. Myślę, że jak rynek przetrawi info z komunikatu to czeka nas spokojny wzrost i podciąganie do 6 zł, lub znacznie wyżej. Merit zaczyna się objawiać jako profesjonalny inwestor funduszowy. Przemiana jest niesamowita. Pełen pozytyw.
  • Re: Górne widły ! Autor: ~zenek [77.255.80.*]
    to nie będzie podciąganie, to będzie popyt na wzorową i zdrową spółkę, która chce się rozwijać i akcjonariuszy swoich szanuje
  • Re: Górne widły ! Autor: ~olony [37.47.139.*]
    Jaki wynik jutro przewidujecie?
  • Re: Górne widły ! Autor: ~olony [37.47.139.*]
    Znaczy czy jutro tez ruszy w gore czy bedzie realizacja zysku co wg mnie przy tym poziomie cenowym to czysta glupota
  • Re: Górne widły ! Autor: ~newsletter [95.40.220.*]
    Dnia 2017-05-25 o godz. 23:15 ~olony napisał(a):
    > Znaczy czy jutro tez ruszy w gore czy bedzie realizacja zysku co wg mnie przy tym poziomie cenowym to czysta glupota

realizacja zysku juro, czy na tym poziomie, to mało prawdopodobne scenariusze. kotoś kupił akcje po 6 złotych i co najwyżej będzie dobierał z rynku. akcji jest mało i w spółce znajduje się realny podmiot.
  • Re: Górne widły ! Autor: ~olo [77.255.80.*]
    Czyli dzis witamy 4 zł
  • Re: Górne widły ! Autor: ~ciułacz [83.13.193.*]
    dziś górne widły przebite
[x]
KLEPSYDRA 2,45% 6,70 2025-09-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.