przykładem teraz SEKA. Tez dobra firma i tez marazm . Własciciel tylko ponosi koszty i ZERO korzysci. To po co w tym trwać. Panie Wlascicelu zcdejmij te papiry po 10 zeta i pozamiatasz i zostanie ci dalej kupa kasy w portfelu a pozbedziesz sie problemu. A takto ciepia wszycy. A Spółka super !Albo podnies wycene , weZ z rynku wiele milonow , wejdz na GPW i rób coś pożytecznego. na razie to tylko syf...
też uważam że eon zostanie zdjęty z giełdy
giełda jest potrzebna do pozyskiwania kapitału na różne cele a oni mają kapitału za dużo, szczególnie obrotowego i nie mają żadnego pomysłu co z nim zrobić
skoro tak , popieram przedmówcę , wycofać z giełdy i zakończyć tę mękę!
na wezwanie na 48% akcji Piech potrzebuje ok. 10 mln zł spółka ma taką gotówkę, a ostatnio był ciekawy przypadek na Pelionie: https://www.pb.pl/pelion-pozyczy-prezesom-860990 spółka prezesom pożyczyła kasę na wykup przez nich akcji i zdjęcie z giełdy Panie Piech, kończ Pan tę farsę daj najpierw 8 zł, wiadomo, że nikt się nie zapisze, później daj 10 zł i może się uda...ja osobiście bym się zapisał, choć moim zdaniem godziwa wartość spółki jest wyższa
Ja tego nie potrafię zrozumieć. Trzymałem te akcje i wierzyłem bardzo długo. Świetna spółka, świetne wyniki - o co kurka wodna chodzi - jaki jest problem? Mam kilka innych takich - super wyniki, bardzo niedowartościowane, a nikt ich nie chce - czemu? Wracam po kilku miesiącach i absolutnie nic się nie zmieniło...:( Kupować teraz? A jak tak to po co?
Macie rację zdjęcia z giełdy są możliwe :D https://www.google.pl/search?q=zdj%C4%99cia+z+gie%C5%82dy&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjOkbWerZzUAhXNIVAKHXN5CE0Q_AUIBygC&biw=1882&bih=912&gws_rd=ssl
tymczasem kurs się osuwa przypominam i apeluję, nie kupować z prawej, niech stefek sam się wykrwawi palant stoi w krzakach pow. 7 zł ale nie płacić mu, niech się męczy skoro nie dogadał się z Piechem na sprzedaż całego pakietu i sprzedaje przez giełdę są dwa wytłumaczenia: - pożarli się i jeden chce wymęczyć drugiego - jest trup w szafie
A dlaczego sądzisz, że Batory będzie sprzedawał w ogóle jeszcze? Kiszenie do końca świata - tak to widzę. To świetna spółka i niedowartościowana, ale co z tego jak nikt tego nie kupuje. Fajna, ale mało spektakularna - niech gry zaczną robić, to się coś ruszy :D
Może być powtórka z MFood. Kapitalizacja spółki (bez uwzgl. akcji umorzonych) to 9,3 mln zł, a w samej gotówce mają 7 075 148,13: G. Środki pieniężne na koniec okresu (F+D) 7 075 148,13 Tak, że radzę przejrzeć na oczy i nie podawać mu do wora.
Co Ty bredzisz człowieku. Nie masz pojęcia o finansach. Powtórka to niby co - scalenie. Mfood chciał zakombinować z wyceną na 17zł i myślał prezesina, ze sobie zarobi ze 300tys, ale szybko został przejrzany i się przejechał. Akurat miałem to łajno i pogoniłem z minimalnym zyskiem - na lizaki. To takie samo truchło jak to, dlatego przestrzegam. Nie sprzedacie tych akcji, ale jeżeli lubicie teoretyczne wyceny, to kto bogatemu zabroni.