to jedna poprawka , druga poprawka to to zysk netto skonsolidowany za 2016r. to prawie 33 ml zl . Druga sprawa to zysk netto skonsolidowany za 1kw. 2017, to prawie 12 mln zl i to jest progres wzrostowy , a po trzecie czy inne telekomy zwlaszcza Orange przynosza kolosalne zyski , ze nie wspomne o poteznej stracie netto za 2016r. ???!!!
No patrze i widac ze kurs zygzakuje gora , dol; 4,54 zl , 4,58 zl i co z tego wynika ? Nic tylko nadal konsolidacja w bardzo waskim pasmie . Zadnych odkrywczych wnioskow na skale eureka nie mozna powiedziec
Ktoś sypnął ponad 200k praktycznie PKC, ktoś inny o tym wiedział i zgarnął większość. Stałem po 4,49 i przypadkiem kupiłem 3k po te 4,36 - teraz nie wiem cieszyć się czy płakać??
Dnia 2017-06-01 o godz. 06:39 ~ostrożny napisał(a): > Różne scenariusze pod dywidendę. > Na akcje 0,38 gr. > Więc i pomysłów i pomysłowych wielu:) > usa popuściło fake-śmierdziela
Tylko po co robi sobie'' kuku ','' finasowe harakiri'' , wszak w przyszlym tygodniu ustalenie praw do dywidendy , a ten baran , niewazne z USA , czy jakis inny polglowek z'' fundu'' wywala PKC kilkaset tys akcji na zamkniecie dnia zwala kurs o ponad 3%, ale sam nie ma akcji , wywalonych w jeden dzien tak nisko . Trzeba zeby jeszcze przez kilka dni podtrzymali kurs w lekkim trendzie wzrostowym to takich baranow wylecza z pomyslow naglego uwalania kursu , nawet ze strata dla siebie , bo chyba te kilkaset tys . akcji nie mial tak nisko kupione ponizej 4,36zl , bo przez ostatnie pol roku , takiej ceny nie bylo na gieldzie na Netti .
Wcale ta ''ciocia' nie odkupila tych akcji dla ich wspolnego kantownia na fixingu , skora , jak sam piszesz , wczoraj sam przez przypadek, szczescie kilka kilo akcji Netii od nich kupiles .Tak wiec spoko z tym mitycznym wywalaniem akcji , skubaniem drobnych , skoro nawet ty ich wczoraj troche wyrolowales, wyleczyles z ich misternego planu kaciarskiego . A tak a props , ktos juz tu pisal ,ze tylko w Polsce na fixingach moga sie dziac takie cuda , kanty . Powinni skasowac te fixingi rano i po popludniu , a otwarcie powinno sie odbywac z marszu , na podstawie zlecen ustawionych w kolejce w karncie , skonczyly by sie te PKCy , sztuczne preznie muskul przez sprzedajacych i kupujacych , chwaleniem sie ile to sie ma akcji i moge sobie dla jaj wystawiac te prowokacyjne zlecenia . Polska to dziwny kraj , jak to mowil jeden z satyrykow . !!!!!!!!!!
Tak wiec zapytam Cie tak z ciekawosci 9.06.br jest ustalenie prawo do dywidendy , jak obstawiasz , czy do tego czasu dobija z kursem w okolice 4,6 zl , a moze 4,65 zl ,czy nawet 4,7 zl . Ciekaw jestem Twojej opinii , bo widze ,ze od dluzszego czasu siedzisz na gieldzie i akcjach Netii tez?