Potwierdziły się bardzo wysokie wzrosty wyników w Grupie SARE w pierwszym kwartale 2017 r.
Skonsolidowane przychody ze sprzedaży wyniosły 10 694 tys. zł, w stosunku do 7 655 tys. zł w analogicznym okresie 2016 r., co oznacza wzrost o 39,7%. Zysk netto Grupy SARE wzrósł aż o 100% do poziomu 1 122 tys. zł w roku bieżącym, natomiast EBITDA wzrosła o niemal 80% do poziomu 1 777 tys. zł w 2017 r.
Serdecznie zapraszamy do lektury całego raportu TUTAJ!
Póki sare nie zacznie się dzielić zyskami z akcjonariatem to dajcie sobie spokój z tą spółką - AMEN. Siłę papieru poznałem w ubbiegłym roku jesienią po pierwszym reko kupiłem i Wam wywaliłem dzięki czemu kurs zwaliłem do poziomu z przed reko. Tym razem rekomendacji nie wykorzystałem i nie wszedłem by dzieciom marzeń nie odbierać.
Od dwóch lat jestem w akcjonariacie SARE i jestem zadowolony. Jeśli wywalales to isnieje duże prawdopodobieństwo, że to ja odkupilem. Nie pozostaje mi nic innego jak podziękować Tobie za sprzedaż akcji :)
Ja też dziękuję. Zmiana na poziomie komunikacji z inwestorami jest od tego czasu kosmiczna. Poprawa wyników + te komunikaty które pojawiają się za chwilę sprawiają że to właśnie SARE ma wyższą kapitalizację od K2 (to akurat się zmieni) ale też od Mediacap - oni nie pojmą co to IR