Rośnie liczba indeksów na magazynie - genialnie - ciekawe kiedy pojawią się pierwsze odpisy związane z zaleganiem i czy magazyn jest z gumy...
Porównanie wyceny TIM z firmą e-commerce jest wolnym żartem. To że mam sklep z butami i postanowiłem że wybuduję magazyn i będę opychał buty przez internet i od dzisiaj proszę mój sklep z butami nazywa e-commerce brzmi jak żart - ale jak widać - niektórzy to kupują...
Ciekawe czy Prezes wraz z szanowną małżonką za moment ponownie ujawni informację że kurs podpompowany gdyż nabył pakiecik.
W spółce handlowej tylko jeden parametr jest istotny - zysk / strata na sprzedaży - jak widać to nie wychodzi TIMowi najlepiej - choć dobrze im życzę bo to w końcu w 100% polski kapitał - z tym że pomysł na biznes - naprawdę słaby.
Dokładnie, rośnie jak prezes kupuje. MEGA obrót a gdzie zysk? Jak rynek mocniej tąpnie to Tim się może już nie podnieść. Polowa sprzedaży to podhurt, najmniej lojalna grupa. Cena ich trzyma, no i te śmieszne teksty o uniezależnieniu się od budownictwa.
widze ze sie specjalisty wypowiadaja. a to ze marza 1 % rosnie to nie widzą?? to ze jest to unikalny model biznesowy to nie widzą? a to ze jest to jeden z liderów pod wzgledem logistyki w polsce to pewnie nie wiedzą? to jest wszystko przygotowane pod duzy wzrost przychodów. aktualnie widzimy osiaganie kolejnych dodatnich poziomów marży, co przy duzych kosztach stalych da ponadprzecietny wzrost zysku w nastepnych okresach. to tyle w temacie. placzki niech oddadza akcje i tyle.
O czym i o kim ta powiastka? Na konf prezes już nie wspomniał jak to uniezależnia się od budownictwa. Wg mnie tłumaczył się ze słabszego kwietnia. Musisz być zdesperowanym naganiaczem na etacie Tim u. Bełkot PRowy nie pozwoli na skuteczne zaklinanie rzeczywistości. Rynek spada i unikalny model nic tu nie da. Zobaczymy w czerwcu jaki był maj. Obstawiam zjazd obrotów
Na prezentacji prezes zdradził że wg niego Tim powinien kosztować ponad 100 zł za akcję :) No to wiadomo czemu tak nadyma balona :) C/Z wtedy będzie zmierzał do nieskończoności :) Wizjoner Fantasta :)