• Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~ToMike [31.0.24.*]
    Witam!!!

W ciągu ostatnich 3 sesji kurs akcji "szorował" po dolnej granicy korytarza trendu . Była to bardzo dobra okazja do dokupienia waloru. Pomimo że dzisiejsza sesja nie została potwierdzona wysokim wolumenem obrotu to sadzę że będzie początkiem marszu do kolejnego ataku na opór. Przełamanie górnej granicy trendu może oznaczać znaczy wzrost kursu akcji powyżej 20 a może nawet powyżej 22. Szanse są duże . Już za tydzień wyniki za 1 Q które będą bardzo dobre . Raport moze także zawierać informacje dotyczace kontraktu dla FSE a więc koniec epopei z homologacja a może nawet informacji na temat opcji.
     Czy magiczna 18 puści ? Mysle że tak bo jeżeli nie teraz to kiedy? :). Ostatnio byłem mniej obecny na forum newagu co nie oznacza że nie mam jego akcji. Po prostu bylem bardzej aktywny na innych walorach. Pozdrawiam
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~ToMike [46.169.70.*]
    Witam !!!
    Wyniki raportu okazały się bardzo dobre nie tylko patrząc na suchy zysk ale także przychody , przepływy a także redukcje zadłużenia. Z drugiej strony takich wyników należało oczekiwać więc uznam je za zgodne z konsensusem ;).
    Mimo że z braku czasu na przejrzenie raportu poświeciłem tylko pół godziny to dało sie tam odnaleźć bardzo intrygującą informacje. Aż dziw bierze że nie została ona podana osobnym komunikatem ? . Być może WZA przyszykuje Nam jakąś miła niespodziankę. Nie podam jaka - wertujcie ;).
    P.S.pewnie jutro pojawia się artykuły dotyczące Newagu. Mam nadzieje że oprócz ochów i achów prezesa nad wynikami pojawi sie jakaś sensowna informacja na temat homologacji dla Bari. pozdrawiam
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~mm [89.66.127.*]
    Wyniki 9 mln netto kwartalnie przy wycenie 765 mln PLN to ciągle sporo za mało, żeby to uzasadnić :(
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~Mirek [83.5.194.*]
    też tak uważam.
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~antysyf [31.0.68.*]
    @mm A moze spojrz na cale sprawozdanie calej grupy Newag i przypomnij sobie jak to chodzi. Jeszcze rok temu przy stracie15 mln kurs wynosil niewiele mniej. Zaczeli sie solidne wzrosty zysku, zaczelo sie narzekanie...
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~1234 [89.64.39.*]
    Mozna pisac ze b.dobre te wyniki, zgodne z konsensusem lub ze nie uzasadniaja wystarczajaco aktualnej wyceny. Ja jestem gdzies miedzy 2 i 3 opcja, wiec raczej bez szalu. Ale co dla mnie wazniejsze i moze byc niepokojace dla dlugoterminowych, to fakt ze nie uroslo sensownie przed wynikami. A gdyby mialo rosnac i po nich, to ludzie ktorzy maja do nich dostep by sobie troche wczesniej podebrali. Dla mnie to raczej sygnal ze uda mi sie tu zrobic jeszcze jedno kolko.

Ale oczywiscie wszystkim zycze by przelamalo na stale 18 to i wtedy tez lykne ;)

pozdro.
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~ToMike [46.169.70.*]
    Wyniki są dobrym fundamentem pod kolejny atak na 18. A czy tym razem pęknie ? Zgodnie z przysłowiem w życiu są pewne tylko 2 rzeczy....
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~antysyf [31.0.68.*]
    Na tej spolce kazda dobra informacja zostanie pomszczona... Przeanalizuj kurs Newagu w maju 2014, 2015 i 2016 oraz 2017 na tle wynikow po IQ w każdym z lat. Dawno na tle historii powinnismy byc powyzej 18 albo lepiej. To co sie dzieje, to czysta aberracja. Na szczesie w trendzie wzrostowym. I jest to dobra informacja.
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~Obi [109.173.216.*]
    ugoda :)
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~ToMike [185.69.0.*]
    Trafiony zatopiony ;)
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~mjesn1 [5.60.195.*]
    Fakt, i że tak okrągłej sumki nie sprawozdano na bieżąco??? :) Czy dlatego że roszczenie przekraczało 10% a ugoda nie ;) ?
    Niezależnie od powyższego niech malkontenci nie chrzanią. Idzie coraz lepsze i szklany sufit dano powinien być przebity. A z takimi informacjami, to w ogóle.
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~yoga [78.154.85.*]
    na pewno zauważyłem wersję edytowalną z komentarzami i śledzeniem zmian, która trafiła do emitenta ;)
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~setg [178.159.171.*]
    KCI - obserwujcie! Spółka której akcja kosztuje teraz mniej niż 70 groszy ma wartość prawie 6 złotych na akcję! Taka okazja do zakupów trafia się bardzo rzadko a najprawdopodobniej to będzie spółka roku. Czytajcie raporty, zobaczcie jakie aktywa! Palce lizać!!! Kto nie kupi ten nie zarobi, do wartości księgowej jest około 1000% potencjalnego wzrostu! Kto mi znajdzie lepszą okazję na GPW!?
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia Autor: ~ey [178.159.171.*]
    KCI - obserwujcie! Spółka której akcja kosztuje teraz mniej niż 70 groszy ma wartość prawie 6 złotych na akcję! Taka okazja do zakupów trafia się bardzo rzadko a najprawdopodobniej to będzie spółka roku. Czytajcie raporty, zobaczcie jakie aktywa! Palce lizać!!! Kto nie kupi ten nie zarobi, do wartości księgowej jest około 1000% potencjalnego wzrostu! Kto mi znajdzie lepszą okazję na GPW!?
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia - dość pierd... anali Autor: ~mjesn1 [5.60.169.*]
    Mam dość pierd.. "analityków" od siedmiu boleści
    j.w.
    2014.05.30 Wynik po IQ 134.431 zł zysk netto : 3.966 zł kurs - 20,00 zł
    2015.05.29 Wynik po IQ 204.431 zł zysk netto : 7.629 zł kurs - 21,67 zł
    2016.05.30 Wynik po IQ 74.190 zł strata netto : - 15.243 zł kurs - 14,92 zł
    2017.05.31 Wynik po IQ 164.955 zł zysk netto : 9.921 zł kurs - 17.XX zł
    Dodam, że teraz spółka ma więcej zleceń i perspektyw niż w roku 2015
    Kurs poniżej 18 zł to jest pierd... a nie rzetelna wycena spółki z przyszłością, która w dodatku dostała 25.000.000 zł w kwietniu z tytułu ugody ze Stadlerem tj ponad 2 x więcej niż wynosi wynik za IQ!!!
    Wiec uprasza się malkontentów aby przestali pierd... głodne kawałki na temat Newagu
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia - dość pierd... anali Autor: ~mjesn1 [5.60.169.*]
    Dnia 2017-05-31 o godz. 16:04 ~mjesn1 napisał(a):
    > Mam dość pierd.. "analityków" od siedmiu boleści
    > j.w.
    > 2014.05.30 Wynik po IQ 134.431 zł zysk netto : 3.966 zł kurs - 20,00 zł
    > 2015.05.29 Wynik po IQ 204.431 zł zysk netto : 7.629 zł kurs - 21,67 zł
    > 2016.05.30 Wynik po IQ 74.190 zł strata netto : - 15.243 zł kurs - 14,92 zł
    > 2017.05.31 Wynik po IQ 164.955 zł zysk netto : 9.921 zł kurs - 17.XX zł
    > Dodam, że teraz spółka ma więcej zleceń i perspektyw niż w roku 2015
    > Kurs poniżej 18 zł to jest pierd... a nie rzetelna wycena spółki z przyszłością, która w dodatku dostała 25.000.000 zł w kwietniu z tytułu ugody ze Stadlerem tj ponad 2 x więcej niż wynosi wynik za IQ!!!
    > Wiec uprasza się malkontentów aby przestali pierd... głodne kawałki na temat Newagu

oczywiście wyniki i zysk / strata netto jest w tysiącach
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia - dość pierd... anali Autor: ~kolejorz [109.95.144.*]
    No nie sposób się z Tobą nie zgodzić, pozostaje otwarte pytanie, dlaczego tak ciężko przebić się przez ten opór.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.165.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~antysyf [37.248.165.*]
    Moderatorze, dlaczego usuwasz wpis? Czy przeszkadza Ci twierdzenie, ze wydymano akcjonariuszy w IPO? Czyzby Bankier zapomnial swoj udzial w, kolportowaniu rekomendacji z IPO i pozniejszych zachowań marki ING? A moze nie zauwazasz, braku logiki w wycenie 2013-2017 i dziwnych zdarzeń z doniesieniami o upadlosci firmy, rzekomej? Moze jednak jakis dziennikarz pochyli sie nad tym, co napisal mjesn??? No chyba jestescie niezalezni i obiektywni? Zapewne sie znacie, to dlaczego tak malo analiz Newagu i logiki wyceny na przelomie lat 2014-2017
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia - dość pierd... anali Autor: ~mjesn1 [31.1.137.*]
    Dnia 2017-05-31 o godz. 17:43 ~kolejorz napisał(a):
    > No nie sposób się z Tobą nie zgodzić, pozostaje otwarte pytanie, dlaczego tak ciężko przebić się przez ten opór.

To C/Z. On spadł z 68 do 21 ale nadal za wysoki. Dlaczego?, bo jest najwyraźniej liczony r-r i nadal go obciążają trzy kwartały roku 2016. Tylko to nie ma nic wspólnego z obecną sytuacją firmy. To nadal głupawa wycena firmy poprzez patrzenie wstecz.
    Bardzo dziwi brak uwzględniania w wycenie informacji z raportu o ugodzie i super przychodzie 25.000.000 zł. Zgodnie z informacja z raportu za IQ 2017 to już jest w kasie, ale wycena tego absolutnie nie odzwierciedla, bo kasa wpłynęła w kwietniu, a raport za IQ z przyczyn obiektywnych wskaźnikuje okres tylko do marca 2017.
    Gdyby ktoś zbadał faktyczną, aktualną sytuację finansową Newagu r-r do maja 2017, już dawno byśmy przekroczyli 20 zł, a C/Z i tak byłaby najwyżej w pobliżu 15. Tak uważam.

• Re: Kurs - takie moje przemyślenia - dość pierd... anali Autor: ~Budda [93.124.248.*]
    Kolego jeszcze troche i pójdzie w gore i nie mowie o przebiciu 18 a 20 w jednej sesji, opatrzyć wystarczy na wykres i dołączyć fundamenty
    Nie zdziwię sie jak w piąte bedzie koło 18,70
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia - dość pierd... anali Autor: ~RAT [94.254.144.*]
    A tymczasem KCI wybiło z konsolidacji :)
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia - dość pierd... anali Autor: ~antysyf [37.248.165.*]
    Buddo jak ja bym tak chcial siedziec jak Budda i patrzec jak rosnie
  • Re: Kurs - takie moje przemyślenia - dość pierd... anali Autor: ~mjesn1 [37.248.51.*]
    Obyś miał rację, Budda, bo już się mdło robi od tej niekończącej się konsolidacji.
[x]
NEWAG 0,00% 111,00 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.