dalej nie rozumiesz o co chodzi w tym biznesie dla mnie mogą mieć nawet po 10 mln straty przez 3 kwartały a w czwartym 37 mln zysku :))) jeżeli zysk będzie większy w 2017 niż 2016 to mi wystarczy
to nie działa tak, że za 2 czy 3 kwartały będziesz mieć stratę i w ostatnim wykręcisz ponadprzeciętny zysk. w deweloperce ok, ale w firmach produkcyjnych na wynik pracuje się cały rok
a umiesz czytać ze zrozumieniem ??? napisałem na przykład i wartości są teoretyczne napiszę ci dużymi literami DLA MNIE WYSTARCZY JAK ZYSK ROK DO ROKU JEST CORAZ WYŻSZY I NIC MNIE NIE OBCHODZI WIĘCEJ
Ale na zysk za cały rok składają się zyski z czterech kwartałów. W tej branży jest tak, że jak masz słaby jeden kwartał to nie ma szans odrobić tej straty w kolejnych kwartałach. Żebyś zrozumiał powiem tak że jak np. 1 kwartał będzie bardzo słaby to zysk za 2017 nie będzie lepszy niż za 2016, w najlepszym przypadku będzie niewiele gorszy
a nie zauważyłeś ile nowych linii zostało kupionych i będą jeszcze nowe , to co kupują linie na zapas ? czy pod podpisane już umowy ? tu jeden kwartał os drugiego może się dużo różnić
Również nowe linie pracują cały pierwszy kwartał 2017 więc zysk powinien być jeszcze wyższy niż w 2016, jeśli będzie inaczej tzn. że te ich inwestycje nie są trafione. Czyli jeśli zmierzają w dobrym kierunku to zysk za q1 powinien być co najmniej na poziomie 1,5 mln zł-biorąc pod uwagę zapewnienia o pracy nad coraz wyższa marża to te 1,5 mln zł jest bardzo skromnym założeniem. Rzeczywistość pewnie pokaże zysk maks do 0,5 mln, chciałbym się mylić
a gdzie tu logika , marzec przetarg na nowa linie , kwiecień przetarg na nową linię , to jak zakup w tamtym roku może być nietrafiony , przeczytaj w parkiecie cała branża idzie w eksport , kro ma nowe maszyny ma lepsze produkty