Ha piknie zrobili ! Jak się zorientowali że skupienie papiera za 100 tyś powoduje wzrost kursu o ponad 20 % ogłosili pp i mogli kupować taniutko :-) mistrzostwo świata. PP nie będzie a troszkę ludków wyleszczyli ! Coś mi się tak widzi, że będzie mocne UPUP Tarura czaruje dla tych co wiedzą o co chodzi !
Mi się wydaje że im o to chodzi - Knf nie zatwierdził prospektu - ileś osób oddało tanio akcje. Negatywne info jeszcze pogłębi spadek i odkupią więcej. Pewnie wymyślili taki patent że nie dostana za to żadnej kary tylko leszcze jak zwykle zostaną wytrzepani z akcji. Tarura już kiedyś robił drugie walne w schowku na szczotki na innej spółce zdolny chłopak jest.
jak czytam takie kretynizmy o wyleszczaniu to mi ręce opadają, zapewniam cie że mozna kupić i ze 300k papiera a kurs nie wzrośnie,może nawet spadać ta firma potrzebuje tej kasy z emisji bo inaczej niema szans wyjść z długów ! im szybciej pojmiecie tą prawdę tym głupich komentarzy i domysłów będzie..
Ok ,ale był przekręt z informacją o zapisach podstawowych 15.05.2017-19.05.2017 na naszych rachunkach maklerskich. Jak inaczej nazwiesz to? Informacja taka mogła doprowadzić ,że część akcjonariuszy mogła pod pływem takiej informacji kupować , bądź sprzedawać akcje...Pod wpływem błędnej informacji. KNF został już zawiadomiony na piśmie, a to może doprowadzić do przesunięcia w czasie zatwierdzenie prospektu nawet o kilka miesięcy.
jaki przekręt ? jeśli już to na pewno nie przez zarząd ani spółkę, do kogo macie pretensje ?zarząd nie podawał żadnych terminów i nie ma tu ich żadnej winy a jedynie biur maklerskich
Ale niepotrzebnie chyba straszysz? Spółka ma być ukarana niezatwierdzeniem prospektu dlatego, że biura maklerskie podały nieprawdziwą informację? Wszyscy już jesteśmy poddenerwowani tym wyczekiwaniem, więc może należy trochę uspokoić się i nie podgrzewać i tak gorącej atmosfery. Dziś +10%. Widać, że ktoś postanowił zadbać odrobinę o wizerunek kursu spółki.
Ja nie powiedziałem ,że spółka jest winna ...ona akurat nie ma nic z tym wspólnego. Piszę o bankach i naszych rachunkach maklerskich , na których była/jest podana błędna informacja, sugerująca ,że prospekt jest zatwierdzony i można zapisywać się już na akcje. Dzwoniłem do KNF-u ,a tam powiedzieli mi ,że banki absolutnie nie miały prawa podawać takiej informacji , bo prospekt jest w ogóle nie zatwierdzony. Prosiła mnie o wysłanie odpowiedniego pisma na adres KNF-u , co też uczyniłem ....Tyle.
xxx - piszesz, że ta firma potrzebuje kasy - z tego co wiem to pan T i pan K kasy to maja opór i koneksji również. CO do zbierania papiera - to przy takich obrotach jak były zebranie czegokolwiek po niskiej cenie jest ciężkie do zrealizowania. Do zagrywek pana T się przyzwyczaiłem na CMR może wiesz jaka była historia walki. Dlatego uważam, że tutaj ma to swój cel. Ty możesz uważać inaczej. Nie pisz mi o "kretynizmach " bo to pokazuje brak kultury z Twojej strony. Ja wyrażam swoją opinię i pod to gram ! Ty możesz robić co chcesz.