,,Życzę Państwu zadowolenia ze współpracy z Suntech S.A. i wszelkiej pomyślności w 2017 roku"
My nie jesteśmy współpracownikami bo tych guzik obchodzi raport jednostkowy Suntechu! My jesteśmy inwestorami i to do nas powinien się zwracać Prezes - szczególnie doceniając i dziękując nam, że zaufaliśmy i zainwestowaliśmy nasze środki w akcje tej cudownej firmy. Chcielibyśmy podziękować prezesowi za rozwój firmy i za solidny ,,wzrost" (za doszacowanie Suntechu) z 1 zł dekadę temu do mocnych 30 groszy obecnie. Dziękujemy Ci prezesie i tak trzymaj.
Przyhody roczne około 10 mln a zysk niecałe 140 000. Sorry ŻENADA. Chyba powinienem wprowadzić swoją firmę na NC, bo to co tu odwalają to cyrk na kółkach Pan prezesik chce powiedzieć, że zawodowo zajmuje się mieleniem kasy i robieniem nierentownych projektów Auć prawie banieczka wyszła w usługach obcych Zamknąć to parszywe nc
Ale najlepsi są sterowczyki kursu - napisz coś zniechęcającego o firmie to zaraz podjarka, spadek bo a nóż widelec coś wysypie. Satysfakcjonuje mnie samo blokowanie kursu na Suntechu:) Nie dostaniecie ani jednej akcji poniżej złotówki.
ale to był list to współpracowników, klientów, pracowników a nie akcjonariuszy :) Jakby doceniali akcjonariuszy to by płacli dywidendę a nie wyprowadzali zarobione uczciwie oczywiście pieniądze na wynagrodzenia oraz usługi obce.
po II kwartałach wynagrodzenie 2,2 mln plus 1,8 usługi obce czyli łącznie wyszło ponad 4 mln zł.
Panowie spokojnie będzie emisja będą nowe akcje do upchnięcia, dla wszystkich wystarczy naprawdę. Po co dzielić się dywidendą jak można brać wypłatę, upychać akcyjki a jak trzeba będzie to się jakiś Program ''Motywacyjny'' dla kluczowej kadry zarządzającej Spółką zrobi. Pozdrawiam Akcjonariusz drugiego sortu.
Asik, ale o czym Ty mówisz. Jaka emisja. Spółka zarabia, nie ma potrzeby emisji. Gdyby ją robili musieliby wywindować kurs, czego ewidentnie przy swoim potencjale nie potrafią robić. Tu spokojnie mogłoby być dużo wyżej i to organicznie. Wystarczy obrót, lepsza komunikacja. To od nich zależy, a dlaczego im nie zależy nie mam pojęcia, to jedna z tych zaskakujących firm pod tych względem. Złotówka mogłaby tu być spokojnie standardem. Spółka nie jest krzakiem, robi konkretne projekty dla międzynarodowych klientów, umie na tym zarabiać. Mogliby również nieźle zarabiać na własnych akcjach. Więcej niż na usługach obcych. Zarząd powinien zatrudnić doradcę czyli zew firmę do kontaktów z inwestorem i bylibyśmy zupełnie gdzie indziej. Mam wrażenie, że wkrótce pójdą po rozum do głowy.
Dobrze Mówisz tylko że tu od lat kursem rządzi Andrzej Saczuk jeden z głównych. na obecną chwilę dość dużo sprzedał i musi odkupić. Tylko już nikt nie chce mu oddać.
,,Chciałbym bardzo serdecznie podziękować Akcjonariuszom, Partnerom i Klientom za okazane zaufanie. Obiecuję, że dołożymy wszelkich starań , żeby wynik naszej pracy w roku bieżącym i kolejnych latach był dla Państwa satysfakcjonujący"
Ja również dziękuję za pracę włożoną w rozwój firmy i przede wszystkim za wykazanie zysku:) Życzę dalszych sukcesów w rozwoju firmy oraz lepszej komunikacji z rynkiem.
Ale ruch - o ja cie Czekam aż zarząd zwyczajowo wywali trochę śmiecia, żeby chociaż uciukać po 0,02 na akcji. Spółka zeszmacona przez nich. Spokojnie mogła być złotówka i bylibyście bogatsi. Niestety wasza długofalowa chciwość wygrała, a na ten wykres mówi o was wszystko. Jeżeli ktoś zasunie tu milion akcji na skup to może uwierzę. Jak na razie czekam na realizację obietnic o wejściu na GPW - z 2010, słynny już artykuł, dlaczego warto doszacować suntech. Za 2 dni po zwyżce wspomnienie i kolejni ubrani w papier rozpoczną leżakowenie - kurs docelowy 0,18
A według ciebie jest dobrze. To gratuluję, bo samopoczucie to podstawa. Ja mam 0 szacunku do tej firemki. Coś lepszego? Weź sobie minimalną ilosć Eonetu. Prędzej czy później będzie latać wysoko. Same zyski, mega kapitał, przejrzystość. A tu? Dotacje unijne, usługi obce i pojedyńcze ślepe strzały grzejące kolejnych leszczy, którzy później nie będą mogli pozbyć się toaletowego.
Jeśli cię męczy tzn że masz akcje tej firemki. Tylko sam widzisz, że spółka w końcu wykazała zysk i pisanie o 18 groszach nie idzie z tym w parze. Niewykluczone wcale, że i taki scenariusz się zrealizuje. Posiadam akcje od 2012 i póki nie zobaczę komunikatu o upadłości to będę je dalej trzymał. Nauczyła mnie ta spółka pokory. Również byłem zły na firme i poleciało kilka komentarzy tutaj na jej temat ale nic mi to nie dało. Czekam dalej.
niestety w zeszłym roku nie udało mi sie wywalić wszystkiego i wisi mi reszta tego śmiecia więc czekam na nowych, ale mam na tyle przyzwoitości, że nie zachwalam tego g...wna pod niebiosa, to zbędne. Większość ludzi patrzy na jeden raport, a historia spółii nie ma znaczenia
list, możesz iść na EONET pobudzić trochę wolumen bo 4 sztuki na godzinę 15tą to trochę słabo. Poza tym to podobna spółka do suntechu jeśli chodzi o obroty, czasem się w ogóle nie otworzyła na sesji.
znam ją, bo się na niej przejechałem - usługi obce, a na jedynaej podbitce do 0,75 wiele lat temu wywalał sam zarząd Do pirada - teoretycznie masz rację z eonet, tylko w jednym miejscu jest różnica. Eonet ma konkretne zyski, w zeszłym roku zwiększyli obrót po to, żeby nałapać klientów i obrobić ich po kosztach (i tak wykazali spory zysk). W kasie spółki kupa kasy. Żadnych dziwacznych usług obcych w raportach i żadnych protez w stylu dotacje unijne. Jak myślisz - kto się szybciej rozwinie długofalowo? Suntech dał ciała i nie dam po tylu latach w niego wiary. Ty tu też kwitniesz od lat.