Banki w tej cenie mają zarobek, akcjonariusze niekoniecznie.Może jak zarząd skupi większa ilość wtedy kurs odpali.Oby , bo już jestem zmęczony tą wegetacją.
Analizując ostatnie zachowaniu kursu akcji po skupie przez zarząd bylo odbicie w okolice 5,....Prawdopodobnie skupią akcję i wtedy wywindują cene. Z dużym prawdopodobnie:)
Narazie nie. Tak ogólnie skup bedzie poza gpw, i tak mi sie wydaje ze tylko banki mogą cos wysypać. Banki obejmowały po duzo niższej cenie, jezeli chodzi o akcjonariuszy wątpię czy ktos im odda w tej cenie.
Ten skup to wygląda mi na wyciąganie kasy ze spółki przez zarząd. Chyba wymyślili sobie super patent. Sprzedamy spółce akcje po 3,69 po to, żeby je odkupić znacznie taniej w ramach programu motywacyjnego. Dzisiaj spółka podała informację, że do skupu przystąpiło ponad 2 mln akcji. Kto mógł sprzedawać oprócz zarządu po tej cenie? Jakieś typy?
Zgadza się, to był Handlowy: https://www.bankier.pl/wiadomosc/ODLEWNIE-Zmiany-udzialu-Banku-Handlowego-w-Warszawie-S-A-w-ogolnej-liczbie-glosow-ODLEWNI-POLSKICH-S-A-7524849.html