• Kilka ważnych pytań Autor: ~XXL [85.14.117.*]
    Czy zwolennicy rajdu na 20-30-100 zł potrafią merytorycznie odpowiedzieć na kilka moich pytań:
    1) Dlaczego przychody oraz zysk netto PEIXIN spadły drastycznie w ciągu ostatnich kwartałów mimo funkcjonowania trzech zakładów
    produkcyjnych ?
    2) Jakie są przesłanki na powrót wyników sprzed kilku lat ?
    3) Czy nie uważacie, że rynek nie wierzy w cudowną metamorfozę chińskiej spółki skoro nie ma żadnego popytu na akcje ?
    4) Po co PEIXIN jest notowany na warszawskiej giełdzie skoro od kilku lat nic się nie dzieje a obroty przypominają warzywniak ?
    5) Czy zbliżająca się nieuchronnie bessa na rynkach akcji nie pociągnie w dół kursu w rejon 2 zł i niżej ?
  • Re: Kilka ważnych pytań Autor: ~xyz [78.9.181.*]
    Dnia 2017-05-17 o godz. 13:15 ~XXL napisał(a):
    > Czy zwolennicy rajdu na 20-30-100 zł potrafią merytorycznie odpowiedzieć na kilka moich pytań:
    > 1) Dlaczego przychody oraz zysk netto PEIXIN spadły drastycznie w ciągu ostatnich kwartałów mimo funkcjonowania trzech zakładów
    > produkcyjnych ?
    > 2) Jakie są przesłanki na powrót wyników sprzed kilku lat ?
    > 3) Czy nie uważacie, że rynek nie wierzy w cudowną metamorfozę chińskiej spółki skoro nie ma żadnego popytu na akcje ?
    > 4) Po co PEIXIN jest notowany na warszawskiej giełdzie skoro od kilku lat nic się nie dzieje a obroty przypominają warzywniak ?
    > 5) Czy zbliżająca się nieuchronnie bessa na rynkach akcji nie pociągnie w dół kursu w rejon 2 zł i niżej ?

Ja bym jeszcze dodał kilka pytań.
    1) Co z dywidendą?
    2) Co ze skupem akcji ?
    3) Co z polityką informacyjną (nie mam tu na myśli informacji i linków od Andrzeja , Jana i całej reszty) ?
  • Re: Kilka ważnych pytań Autor: ~robo [31.0.70.*]
    Skoro kilka pytań to ja też mam swoje siedem życzeń
    1. Dlaczego zmieniasz nicki i adresy ip skoro jesteś tym samym człowiekiem ?
    2. Czy pisanie sam do siebie nie zwiastuje nadchodzącej choroby psychicznej ?
    3. Jaki jest cel wysiadywania od lat po kilka godzin dziennie na forum spółki której (podobno) nie ma się akcji i nie zamierza mieć ?
    4. Po co pod jednym nikiem xxl piszesz ze kupujesz akcje np po 4 zł a pod drugim nikiem xyz twierdzisz że tylko twój znajomy miał akcje ?
    5. Po co robisz z siebie pajaca ?
    6. Czy jesteś w obu jaźniach (xxl, xyz) przygotowany na długoterminowe podążanie kursu aż do ceny 100 zł za 1 akcje PEIXIN ?
    7. Czy naprawde nikt cie nie kocha w twoim otoczeniu ?

• Re: Kilka ważnych pytań Autor: ~XXL [85.14.117.*]
    Matołku "robo": czy wiesz co to jest adres IP ?
    Mój jest zupełnie inny niż kolegi "xyz", zatem na jakiej podstawie twierdzisz, że to jestem ja ?
    Równie dobrze ja mogę napisać, że ty, Andrzej i Jan to jedna i ta sama osoba.
    Piszecie na jedno kopyto o rajdzie na 20-30-100 zł a boicie się kupować akcje nawet po 4 zł.
    Po co zatem raz piszesz jako robo, innym razem jako Andrzej a kiedy indziej jako Jan ?

• Re: Kilka ważnych pytań Autor: ~Analizator [91.141.0.*]
    Posty można pisać z różnych IP,w dzisiejszych czasach nie ma z tym problemu.Problem jest że XXL pisze post a za kilka minut xyz.
    I też mnie zastanawia jaki cel masz pisząc posty
  • Re: Kilka ważnych pytań Autor: ~XXL [85.14.117.*]
    Jaki cel ma "xyz" pisząc na forum PEIXIN ? Nie mam pojęcia, ale wydaje mi się, że ma uraz do spółki z przeszłości. Może kupił drogie akcje jakiś czas temu a później był zjazd kursu na 1,1 zł z ponad 20 zł i wielu drobnych potraciło dużo. Jak to na giełdzie bywa.
    Ja żadnego urazu do PEIXIN nie mam. W ub. roku zarobiłem tutaj 100% w tydzień. Kupowałem po 1,5-1,6 zł a sprzedałem ze średnia 3,3 zł.
    Teraz jestem 9% na plusie ale czekam na większe wzrosty niż w rejon 4 zł. W przeciwieństwie jednak do marzycieli o rajdach na 20-30-100 zł, poziom 8 zł do końca 2017r. wydaje mi się bardzo przyzwoity.
[x]
PEIXIN 14,81% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.