Czy zwolennicy rajdu na 20-30-100 zł potrafią merytorycznie odpowiedzieć na kilka moich pytań: 1) Dlaczego przychody oraz zysk netto PEIXIN spadły drastycznie w ciągu ostatnich kwartałów mimo funkcjonowania trzech zakładów produkcyjnych ? 2) Jakie są przesłanki na powrót wyników sprzed kilku lat ? 3) Czy nie uważacie, że rynek nie wierzy w cudowną metamorfozę chińskiej spółki skoro nie ma żadnego popytu na akcje ? 4) Po co PEIXIN jest notowany na warszawskiej giełdzie skoro od kilku lat nic się nie dzieje a obroty przypominają warzywniak ? 5) Czy zbliżająca się nieuchronnie bessa na rynkach akcji nie pociągnie w dół kursu w rejon 2 zł i niżej ?
Dnia 2017-05-17 o godz. 13:15 ~XXL napisał(a): > Czy zwolennicy rajdu na 20-30-100 zł potrafią merytorycznie odpowiedzieć na kilka moich pytań: > 1) Dlaczego przychody oraz zysk netto PEIXIN spadły drastycznie w ciągu ostatnich kwartałów mimo funkcjonowania trzech zakładów > produkcyjnych ? > 2) Jakie są przesłanki na powrót wyników sprzed kilku lat ? > 3) Czy nie uważacie, że rynek nie wierzy w cudowną metamorfozę chińskiej spółki skoro nie ma żadnego popytu na akcje ? > 4) Po co PEIXIN jest notowany na warszawskiej giełdzie skoro od kilku lat nic się nie dzieje a obroty przypominają warzywniak ? > 5) Czy zbliżająca się nieuchronnie bessa na rynkach akcji nie pociągnie w dół kursu w rejon 2 zł i niżej ?
Ja bym jeszcze dodał kilka pytań. 1) Co z dywidendą? 2) Co ze skupem akcji ? 3) Co z polityką informacyjną (nie mam tu na myśli informacji i linków od Andrzeja , Jana i całej reszty) ?
Skoro kilka pytań to ja też mam swoje siedem życzeń 1. Dlaczego zmieniasz nicki i adresy ip skoro jesteś tym samym człowiekiem ? 2. Czy pisanie sam do siebie nie zwiastuje nadchodzącej choroby psychicznej ? 3. Jaki jest cel wysiadywania od lat po kilka godzin dziennie na forum spółki której (podobno) nie ma się akcji i nie zamierza mieć ? 4. Po co pod jednym nikiem xxl piszesz ze kupujesz akcje np po 4 zł a pod drugim nikiem xyz twierdzisz że tylko twój znajomy miał akcje ? 5. Po co robisz z siebie pajaca ? 6. Czy jesteś w obu jaźniach (xxl, xyz) przygotowany na długoterminowe podążanie kursu aż do ceny 100 zł za 1 akcje PEIXIN ? 7. Czy naprawde nikt cie nie kocha w twoim otoczeniu ?
Matołku "robo": czy wiesz co to jest adres IP ? Mój jest zupełnie inny niż kolegi "xyz", zatem na jakiej podstawie twierdzisz, że to jestem ja ? Równie dobrze ja mogę napisać, że ty, Andrzej i Jan to jedna i ta sama osoba. Piszecie na jedno kopyto o rajdzie na 20-30-100 zł a boicie się kupować akcje nawet po 4 zł. Po co zatem raz piszesz jako robo, innym razem jako Andrzej a kiedy indziej jako Jan ?
Posty można pisać z różnych IP,w dzisiejszych czasach nie ma z tym problemu.Problem jest że XXL pisze post a za kilka minut xyz.
I też mnie zastanawia jaki cel masz pisząc posty
Jaki cel ma "xyz" pisząc na forum PEIXIN ? Nie mam pojęcia, ale wydaje mi się, że ma uraz do spółki z przeszłości. Może kupił drogie akcje jakiś czas temu a później był zjazd kursu na 1,1 zł z ponad 20 zł i wielu drobnych potraciło dużo. Jak to na giełdzie bywa. Ja żadnego urazu do PEIXIN nie mam. W ub. roku zarobiłem tutaj 100% w tydzień. Kupowałem po 1,5-1,6 zł a sprzedałem ze średnia 3,3 zł. Teraz jestem 9% na plusie ale czekam na większe wzrosty niż w rejon 4 zł. W przeciwieństwie jednak do marzycieli o rajdach na 20-30-100 zł, poziom 8 zł do końca 2017r. wydaje mi się bardzo przyzwoity.