Jak myślicie zysk wiadomo ruszy kurs do góry ale jaka starta nie wywoła paniki może są gdzieś jakieś rekomendacje na ten temat ostatnio na przykład LPP spodziewano się starty po wynikach oznajmili że jest faktycznie zgodnie z przewidywaniami i rynek przyjął to spokojnie. a może zupełnie co innego ma większy wpływ na kurs?
Zamiar to moze i ma ale na dzis raczej nie ma mozliwosci
Ma kontrakty i jakis potencjal, moze ktos ogarnity organizacyjnie i kapitalowo wyciagnie ich z bagna
Wiadomość dnia jest taka, że Mariusz Jurak trafił do Zarządu. A to oznacza, że jest jeszcze jakaś szansa dla tej firmy... zanim Ci co stoją za Cron'em ją wykupią..;-)
Dnia 2017-05-22 o godz. 23:01 ~Fan napisał(a): > Mariusz mam nadzieję ze się uda. Trzymam kciuki . Pan Kozdryk w roli członka zarządu to nieporozumienie.
Nieporozumienie.... to jest zbyt delikatne określenie na tą nominację. To jest DRAMAT !!! No ale jaka firma taki Zarząd....
Może warto byloby zebrac sie drobnym akcjonariuszom i spróbować wpłynąć na kierunek rozwoju i wycenę spółki. Cron za ok 10 mln kupił kierownictwo nad spółką i tak naprawde w rok tyle albo i wiecej może wyprowadzić ze spółki a my zostaniemy z niczm
Ja kupiłem 20 000 akcji i do końca roku nic z nimi nie robię chyba że cena przekroczy 4 albo 10 zł to pomyślę czy dokupić kolejne czy zacząć zamykać pozycję
Dnia 2017-05-23 o godz. 19:38 ~Grzechu napisał(a): > Co może być przyczyna tego opóźnienia?
Przyczyną opóźnienia (publikacja raportu półrocznego) jest pewnie fakt, że nowy Zarząd musi się zapoznać z wszystkimi przychodami, posumować zyski i po zapoznaniu z tymi ogromnymi liczbami napisać jakąś informację w taki sposób aby akcjonariuszy nie wprowadzić w stan euforii. A może jest coś co starają się ukryć, tylko nie ma jak? Może coś związanego ze sprawami sądowymi o których wspominali, albo jakiś projekt się wali i czekają aż sprawy się rozwiążą same?
Dziękuje za odpowiedź! sporo piszą na forum o sprzedaży spółki i po zobaczeniu komunikatu o przesunięciu terminu publikacji raportu przyszła myśl a może specjalnie opóźniają żeby nie szarpać kursem przed przejęciem. Oczywiście mało to prawdopodobne bo pomysł wzięty z postów na forum niepotwierdzonych
Ale conajmniej jeden z nowych członków i tak z tego nic nie zrozumie... całe życie w korporacjach oducza jakiegokolwiek myślenia, chyba ze o geszeftach na lewo ...