Przyzwoicie chociaż bez szaleństwa. Napisali o sprzedaży poniżej prognoz.
Jeżeli chodzi o ustawę to nie ma dobrych wiadomości. Ziobro nie zamierza ze zmian zrezygnować. Ostatnio nagłaśniane są przypadki gdzie odebrano ludziom mieszkania. Oczywiście nie ma to nic wspólnego z firmami pożyczkowymi ale jest to udeptywanie gruntu poprzez urabianie opinii publicznej i polityków.
Klimat nie sprzyja a najgorsza jest niepewność. Zbigniew Z. poległ na kilku frontach łącznie ze sprawą ojca więc gdzieś będzie chciał odnieść sukces ale raczej nie zakładam by mu pozwolono ten temat realizować. Póki co może działać przy sprawie przypadku śmierci kobiety w Egipcie. PIS wycofuje się z wielu tematów, które obiecał w kampanii czy w pierwszych miesiącach rządów (aglomeracja warszawska, kadencyjność w samorządach) więc trzeba być dobrej myśli. SMS ogranicza koszty i wynik czyni efektywnym na maksa, przy ograniczaniu ekspansji i sprzedaży ( bo rozwijać skrzydła w niepewnej sytuacji byłoby szaleństwem) - więc należy cieszyć się z tego wyniku i liczyć na 8 mln na koniec roku. Firma leży na kasie, wskaźniki są super zadowalające więc może podzieli siż kasą z akcjonariuszami?
Osobiście liczyłem na więcej. Jak patrzy się na I-2017 Qw, to jest średnio w stosunku do III i IV qw 2016. Jednak patrząc r/r, w stosunku do I 2016 dynamika sensowna! Rok temu też zdziwił mnie ciut wynik za I qw. Co nie zmienia, że spółka jest absurdalnie tanio wyceniana. I nie zmienia, że mimo wszystko liczyłem na ciut więcej w I qw :))