Jestem tu spokojny wybicia kursu, będzie 100% zysku albo lepiej, kurs do 0,70 dojdzie ponownie. Pozdrawiam. Teraz jak to mówią, kto nie kupił suntecha, przegrał życie. nie naganiam, bo i tak nie sprzedam po taniości. :)
warto spojrzeć nieco dalej. II kw ub roku był wyjątkowym wyskokiem in plus. Przebicie go po I kw bedzie po prostu cięzkie. 800 tys zysku netto i rekordowe przychody. Spółka, jak to się okazało w ub roku słabo generuje zyski. Kolejne kwartały były po prostu bardzo mikre. Grant to też pieniądz zmniejszający istotnie obciążenia, więc nie ma co wybrzydzać. Jak na spólkę ICT, stan stagnacji trwa za długo. Dekada to wieczność w tym sektorze. Nie ma co się dziwić braku entuzjazmu. Dobrze, że widmo bankructwa raczej się oddala. Oby tak dalej.
Spółka jest zwyczajnie cienka. Jezeli wygeneruje zysk, to znika on w usługach obcych. Jest słabo. Wykres od debiutu to masakra. I żeby nie było - wyskok na 0,75 współtworzyłem z kilkoma osobami w przypływie wiary w rozwój. Podczas tego wyskoku prezes i wiceprezes opychali akcje na wakacje i lizaki (wystarczy spojrzeć w historię komunikatów). Spółka nie warta inwestowania, takie jest moje zdanie, chyba, ze ktoś jest masochistą.
Ty to nazywasz zbieraniem? Puknij sie w głowę. Tu nic się nie dzieje i nic nie zadzieje. I nie jest to bynajmniej mój defetyzm, a znajomość tej spółki, która ma na swojej www bzdury i zapowiedzi z 2010r. Gdyby chcieli zwiększyć jej wartość już dawno by to zrobili i przestali wywalać kasę przez usługi obce ( jak sobie zliczysz wartość tych usłóg, to nie mieliby już zadłużenia). Dla nich każdy zysk to okazja do wytransferowania kasy.