Swietne wyniki kwartalne. W drugim kwartale bedzie jeszcze lepiej. wyglada na to ,ze caly rok bedzie rosla sprzedaz i przychody/dochody. Komunikat bez lawirowania. Prosty ,zwiezly .Nie musza owijac nic w bawelne. Strategia sie potwierdza. Wlasciwie teraz dopiero biznes zaczyna sie rozkrecac. Wyrosnie nam w PL pierwsza Firma przemyslowa high Tech (4.0) na( naprawde) swiatowym poziomie . Gdy sie tak zastanowic w co wlozyc forse i miec spokoj na 2-3 lata ( bo to nie jakies nadzieje,nie bajkotworczy zarzad i nie wyimaginowany produkt, tylko absolutnie topowy produkt kupowany przez topowe firmy swiatowe (catepillar ect.) to jest VIGO. Bedziemy slyszec jeszcze o nich duzo i regularnie... Wyszla mi laurka Ale zasluzyli
no nie ,ze moja laurka kogos przekonala ale duze zakupy maja miejsce na coraz wyzszym poziomie. Na S w dalszym ciagu ustawiaja blokade do 400 i wierzcie mi te dwa,trzy zlecenia z iwksza iloscia akcji na S (100 czasami 200) to duzi, pomiedzy ulica probuje cos tam (2,4,10,20 akcji) takie tu zycie Ktos kogo stac na zmiecienie za 800 000 zeta to juz inna liga...widac inwestory kupuja przyszlosc
jak widac tu znowu zagrywki jakiegos domoroslego spekulanta :)) ktos sie dwoi i troii.Spekulacja pelna para. 10 akcji w akcji hihi. w tym jednym papierem "zbil" "notowania" o 5.79 %.kupa smiechu. Komu sie chce w ogole ? Taki to papier. Tymczasem powoli bedzie docieralo moze nie do ulicy ale bedzie gdy juz nawet parkiet pisze ,ze spolka nalezy do tych ,na ktorych nalezy spodziewac sie skokowego wzrostu wartosci. Ciekawe ile jeszcze potrwa ten "handel" 10 papierami
Te spekulacje 10cioma akcjami (to i tak nieźle, bo czasami to nawet zagrywki domorosłego spekulanta 1dną akcją potrafią być) na zbicie kursu, żeby dokupywać pakietem po kilka tysięcy sztuk ... Od 2 lat na tej spółce ten sam mechanizm utrzymywania kursu w ryzach i że jeszcze nikt się nie nauczył z tych oddających...
zenujacy ten handel, schemat powraca...wszystko w rekach fundow...i groszolapow...przykro patrzec...ale co tam...jade na 4 dni na bibe do. PL. zrobie sobie zadoscuczynnienie
A czego Ty swiss tu chcesz? 75% w/g stooq jest w rękach OFE/TFI i starych akcjonariuszy, ale ...
pokusiłem się o sprawdzenie jeszcze akcjonariuszy z progiem poniżej 5 procent (z IPO), to powiem szczerze, że jak podliczysz wszystko to poziom pod 90% należy do OFE+TFI+starzy akcjonariusze (starzy i tak kontrolują cały czas spółkę pomimo sprzedaży akcji).
Zatem pytanie brzmi skoro 90% jest w rękach fundów i starych akcjonariuszy, którzy wymieniają się akcjami poza systemem, to kto tu ma handlować jak akcji nie ma??????
To, że masz napisane, że Free Float to 50.23% to jest fikcja. Free Float to nic innego jak poziom akcji tych co maja poniżej 5%, ale to nie ma NIC wspólnego z tym ilu jest akcjonariuszy, którzy mają poniżej 5%, a którzy i tak nie ruszą akcji i o tym był mój post. Zatem jeszcze raz.
Free Float można porównać do inflacji CPI, jedno mówi o ilości akcji a drugie o poziomie inflacji, jednak jedno nie wspomina o tym, że wśród akcjonariuszy są tacy co nawet przy poziomie poniżej 5% nie ruszą akcji, a CPI jest sztucznie zaniżone, bo nie obejmuje ogromnej ilości rzeczy.
Free Float oficjalny to 50%, ale biorąc pod uwagę starych akcjonariuszy co mają poniżej 5% + fundy które też mają poniżej 5% to mnie wychodzi, że 75% akcji jest w rękach starych akcjonariuszy i fundów/OFE itp, którzy nie wywalą akcji.
Max dobra robota. Ja psiocze z przyzwyczajenia.Oczywiscie ,ze nie bede opychal papiera poniewaz jest jednoznaczne ,ze po jednak b.dlugim okresie (wypelniali wprawdzie obiecane) ,zaczyna sie o firmie mowic.Plany staja sie namacalne. Te umowy i projekty z UE.Nowa Technologia ,ktora funkcjonuje,nowa "linia produkcyjna "(Fabryka jak kto chce) wlasciwie nie moze sie nie udac i bedzie tylko lepiej chcialoby sie powiedziec...i dopiero teraz sie to wszystko zaczyna... Nie dziwi mnie stad ,ze pare fudow podjelo decyzje,zaopatrzyli sie w papier a teraz mozna sobie w dawnej manierze kursem pomanipulowac. Tu mozna tylko powiedziec :jestesmy autostopowiczami ,wskoczylismy na te bryke i mamy nadzieje ,ze kierowcy i wlasciciele zrobia dobry rajd a nam skromnie wystarczy dywidenda,kurs do gory i takie tam ochlapy. Jak narazie jada dobrze...a starych wyzeraczy i tak nie zrobia w konia...kogo nie ruszylo pielegnowanie kursu do 228 ten nie bedzie przeciez zwracal uwagi na te dziecinade po 3-10 akcji. Ot co
nie dajcie sie wydymac. 16.46 na S podprowadzanie na 385 i same Fund staraja sie postraszyc i w tej samej sekundzie ustawianie sie na 365 w nadzieii ,ze ktos moze odda ..wiocha
Doadca Astroniki w artykule/rozmowie na temat perspektyw polskiej obecnosci w biznesie kosmicznym... a nie mamy niestety za wiele namacalnych przykladow liczacych sie firm... wymienil oczywiscie Vigo jako gracza .Artykul na bankierze. My to wiemy..inni sie kiedys tam dowiedza..a Pan 4 akcje wie? handel kosmiczny chcialoby sie rzec
Starzy znajomi wrocili? Ewidentne ustawianie kursu na dobranie. w tym samym stylu co zawsze. Po kupnie za setki tysiecy...okresie bez plynnosci..stawia sie pareset akcji (tylko fundy maja tyle) jako blokade i sprzedaje po dwie ,trzy,dwadziescia papierow obnizajac kurs. Naiwnie i dosyc zauwazalnie bo praktycznie rownoczesnie wskakuja na K z nowymi nizszymi pozycjami . Mam razenie ,ze robi to ciagle ten sam makler bo od trzech lat schemat jest identyczny...no moze Jakis groszolap troche tez sie w to bawi...kto sie da wydymac sam sobie winny....jestem pewien ,ze tu nawet jeszcze sie na porzadnie nic nie zaczelo...
Mialo byc "nie mialem czasu" Eeeee tu i tak obowiazuja "inne" zasady. Nie ma ulicy i ten pociag moze pozwolic sobie na bezwladnosc.maszynista wychodzi na kawe,spezial sie a podrozni i tak mu nie skocza bo nie ma innych polaczen...siedza w restauracyjnym saczac soki i czekaja na gwizdek albo zmiane parowozu na splinowy