• Wyniki dobre Autor: ronin59 [94.254.248.*]
    Wyniki dobre , więc powinno podrosnąć. Stabilna spółka na długi termin.
  • Re: Wyniki dobre Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Gdzie te dobre wyniki?
  • Re: Wyniki dobre Autor: ronin59 [94.254.248.*]
    A co w nich złego ? Może coś przeoczyłem ...
    Napisz Pozdr
  • Re: Wyniki dobre Autor: ~onoko [46.134.191.*]
    Pozwolicie, że się wtrącę.

Teoretycznie na pierwszy rzut oka wyniki są dobre, ale ktoś mógłby powiedzieć "okay, ale w zysku jest uwzględniony zysk ze sprzedaży nieruchomości w pierwszym kwartale 2017 r.".

Jeżeli weźmiemy pełne sprawozdanie dostępne między innymi na stronie Spółki, to wynik na sprzedaży produktów (zysk netto), czyli bez uwzględnienia zysków operacyjnych między innymi ze sprzedaży nieruchomości, wynosi 2.640 tys. zł. W analogicznym okresie 2016 rok ten sam zysk netto wynosił 2.070 tys. zł. Czyli jest lepiej o 27,5%!!! Na uwagę zasługuje również fakt, iż w całym 2016 rok zysk netto na sprzedaży produktów wyniósł 9.989 tys zł, czyli są szanse w tym roku pobić ten wynik.

Według mnie jest dobrze. Nawet bardzo dobrze ;-)

Tyle z mojej strony.

Pozdro!
  • Re: Wyniki dobre Autor: upiorek [134.191.220.*]
    wchodzę w to :)
  • Re: Wyniki dobre Autor: ~Akcjonariusz [94.254.144.*]
    Ja kupuję od trzech lat.Będę kupował całe życie,a potem mój syn.A potem jego syn
  • Re: Wyniki dobre Autor: ~rozważny5 [89.70.217.*]
    Wyniki w 2017 mogą być jednymi z najlepszych w historii. Fundusze zbierają papier, z sowitej dywidendy większość drobnych konsekwentnie dokupuje zwiększając zaangażowanie w portfelu. FF bardzo niski - bez podbitki ciężko kupić większy pakiet.

• Re: Wyniki dobre Autor: ~Mms [37.47.41.*]
    Czy zgodnie z tradycja po wypłacie dywidendy poleci na dół ?
  • Re: Wyniki dobre Autor: ~ben [83.30.180.*]
    ot zagwozdka. Choć otoczenie rynkowe sprzyja stabilizacji kursu > 4.  To nie czasy bessy, ale hossy tez nie :)
  • Re: Wyniki dobre Autor: ~Minos [149.156.72.*]
    Hmm, odcięcie dywidendy było wczoraj, a dzień ustalenia praw jest dzisiaj. To znaczy, że jakby się wczoraj kupiło o 30 groszy tańsze akcje, to wciąż na tę dywidendę można się było załapać? Trochę wydaje mi się to dziwne, zwykle odcięcia pamiętam w dniu dywidendy...
  • Re: Wyniki dobre Autor: ~SP [79.186.172.*]
    Wyniki dobre. 5 mln na inwestycje. Skupują fundusze. Będzie można zarobić ok. 50 % jeszcze w grudniu?. Bardzo możliwe, że tak.
  • Re: Wyniki dobre Autor: ~ms [94.251.248.*]
    Nie wiem jak będzie na pewno nie sprzedam
  • Re: Wyniki dobre Autor: kajtelek [37.47.136.*]
    Spolka w miare solidna cena po odcieciu dywidendy .powinna zgodnie z regula wzrosnac.Przynajmniej powrocic do ceny przed odcieciem.To tylko moj poglad,kazdy moze wyciagnac wlasne wnioski.
  • Re: Wyniki dobre Autor: ~ben [83.10.119.*]
    doświadczenie podpowiada ze będzie spadac
  • Re: Wyniki dobre Autor: ~grzechu [91.200.92.*]
    Wyniki wydają się dobre z powodu zdarzenia jednostkowego w postaci sprzedaży nieruchomości. Po odjęciu tego zdarzenia jednostkowego okazuje się, że zysk netto na akcję w pierwszym kwartale wyniósł tylko 0,063 zł, a nie 0,15 zł. W zeszłym roku w pierwszym kwartale było 0,07zł. Tak więc zysk netto (pomijając zdarzenie jedostkowe) spadł o niemal 10%. Winny jest wzrost kosztów finansowych - zdaje się że chodzi o ujemne różnice kursowe. Firma ma zdecydownie problem z kursami walut. W 2007-2008 pogrążył ich między innymi spadek kursu złotówki.
  • Re: Wyniki dobre Autor: ~Akcjonariusz [95.160.155.*]
    I to mi się nie podoba.Liczyłem na wzrosty zysków i wzrosty nominalne dywidendy w ciągu kilku najbliższych lat.
[x]
LENA 1,13% 2,69 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.