• PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~jan [91.216.160.*]
    Myślę że dotarłem do paru ciekawych informacji, które powinny ucieszyć posiadaczy akcji. Obszar poszukiwań jest obszerny i praktycznie codziennie coś nowego mi wchodzi. Na razie podzielę się tymi podstawowymi informacjami a w późniejszych postach może w trakcie dyskusji będzie czas na uściślenie. Mam nadzieję że sami coś też od siebie dodacie, ja na razie, na szybko, rzucam pewne hasła. Andrzej bardzo lubi zawsze sam szukać, zapraszam, nie ukrywam że próby potwierdzania tego w necie są żmudne nawet dla znającego minimum język angielski.
    Do rzeczy. Pamiętacie jak się zastanawialiśmy się czy jest druga fabryka ? No to powiem tak... jest druga i jest jak dla mnie sensacja bo jest i trzecia fabryka w bardzo ciekawej lokalizacji i .... innej branży ! Ciekawe ? Sam Peixin to potwierdza, no to czytajcie:
    Wszystko zaczyna się od strony internetowej drugiej fabryki Peixin w Quanzhou:
    link 
    Zwróćcie uwagę na tekst:
    "In our city-Qanzhou city, we own two factories which are specially manufacture daily use paper series equipments. Such as baby diaper machine, sanitary napkin machine, diaper pad machine, sanitary napkin pad machine, pet pad machine, wet tissue machine, Toilet paper machine, face tisse machine, handkerchief tissue machine, napkin paper machine, kitchen towel machine, packaging machine and so on. . . all kinds of paper machine. And in Shanghai, we own another factory which is specially manufacture Brick series mahcine."
    W skrócie tłumacząc - Pexin potwierdza że posiada obecnie dwie fabryki maszyn do hygieniki i trzecią w Shanghaju która produkuje maszyny do produkcji materiałów budowlanych
    Skoro tak to trzeba było wszystko odszuakć, nie było to jednak łatwe do końca, bo Peixin w Shanghaju produkuje pod nazwą... Zheixin utrzymując jednak swój brand Peixin:
    link
    link 
    A to na razie jedyne zdjęcie trzeciej fabryki jakie znalazłem PEIXIN-ZHEIXIN:
    link
    No dobrze tyle na początek, w ciągu dnia więcej...
    Zaskakujące i ciekawie co ? :)

• Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~xyz [78.9.181.*]
    Dnia 2017-05-15 o godz. 10:19 ~jan napisał(a):
    > Myślę że dotarłem do paru ciekawych informacji, które powinny ucieszyć posiadaczy akcji. Obszar poszukiwań jest obszerny i praktycznie codziennie coś nowego mi wchodzi. Na razie podzielę się tymi podstawowymi informacjami a w późniejszych postach może w trakcie dyskusji będzie czas na uściślenie. Mam nadzieję że sami coś też od siebie dodacie, ja na razie, na szybko, rzucam pewne hasła. Andrzej bardzo lubi zawsze sam szukać, zapraszam, nie ukrywam że próby potwierdzania tego w necie są żmudne nawet dla znającego minimum język angielski.
    > Do rzeczy. Pamiętacie jak się zastanawialiśmy się czy jest druga fabryka ? No to powiem tak... jest druga i jest jak dla mnie sensacja bo jest i trzecia fabryka w bardzo ciekawej lokalizacji i .... innej branży ! Ciekawe ? Sam Peixin to potwierdza, no to czytajcie:
    > Wszystko zaczyna się od strony internetowej drugiej fabryki Peixin w Quanzhou:
    >link
    > Zwróćcie uwagę na tekst:
    > "In our city-Qanzhou city, we own two factories which are specially manufacture daily use paper series equipments. Such as baby diaper machine, sanitary napkin machine, diaper pad machine, sanitary napkin pad machine, pet pad machine, wet tissue machine, Toilet paper machine, face tisse machine, handkerchief tissue machine, napkin paper machine, kitchen towel machine, packaging machine and so on. . . all kinds of paper machine. And in Shanghai, we own another factory which is specially manufacture Brick series mahcine."
    > W skrócie tłumacząc - Pexin potwierdza że posiada obecnie dwie fabryki maszyn do hygieniki i trzecią w Shanghaju która produkuje maszyny do produkcji materiałów budowlanych
    > Skoro tak to trzeba było wszystko odszuakć, nie było to jednak łatwe do końca, bo Peixin w Shanghaju produkuje pod nazwą... Zheixin utrzymując jednak swój brand Peixin:
    >link
    >link
    > A to na razie jedyne zdjęcie trzeciej fabryki jakie znalazłem PEIXIN-ZHEIXIN:
    >link
    > No dobrze tyle na początek, w ciągu dnia więcej...
    > Zaskakujące i ciekawie co ? :)
    >

A kto ty jesteś jakiś rzecznik tego gniota, spółka sama powinna przekazywać informacje w formie raportów bieżących
    Jaki przekaz informacji taki kurs.
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~jan [91.216.160.*]
    Cześć czujnik :) Wiedziałem że sie odezwiesz pierwszy
    Jestem tym kim ty jesteś tylko odwrotnie :) Może być ? :)
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~XXL [85.14.117.*]
    Rację w tej polemice ma xyz. Przecież to spółka powinna przekazywać takie komunikaty a nie posiadacz 1-2 tys. akcji czyli Jan.
    Kolego "Jan": skoro te informacje, które podałeś są tak znakomite to dlaczego nadal boisz się kupować akcje powyżej 4 zł skoro będzie tu rajd na 20-30 zł ?
    Wychodzi na to, że rzecznikami prasowymi PEIXIN są dwie płotki Andrzej i Jan.
    Zamiast komunikatów ze spółki ci dwaj posiadacze minipakiecików PEIXIN wyszukują nie wiadomo gdzie jakieś sensacyjne informacje z sieci.
    Sami jednak boją się jak ognia kupować akcje nawet po 4 zł, chociaż prognozują wielki rajd na 20-30 zł. Ich wiarygodność jest zerowa, podobnie jak innych marzycieli o rajdach.

• Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~jan [91.216.160.*]
    Żeby was dwóch bardziej wkurzyć przygotowałem jeszcze kolejne informacje, niemniej sensacyjne i wkrótce je ogłoszę

• Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~robo [31.0.64.*]
    Janku, serdeczne dzięki za kawał dobrej roboty. tacy ludzie na furum to skarb, dawno czegos takiego nie widziałem. Sam nie znam na tyle angielskiego (głównie niemiecki) Nie słuchaj tej dwójki komediantow, grają w jednej drużynie przeciwko nam. Te informacje które podałeś są dla mnie wstrząsam dzisiaj, do końca nie wierzyłem że coś tam mocnego przygotwałeś. A jednak. Na spółkach znanych gdzie jest dobra spekuła zostało by to książkowo rozegrane i za tydzień było by 20. Tu nikt tego nie widzi i nie czyta. Ale czas zrobi swoje, ta spółka pięknie sie rozwija co potwierdziły twoje informacje. Na pewno cena sprzedaży mojego pakietu od dziś poszła znacznie w góre. Nie powiem ile. Jak coś masz jeszcze to dawaj. Pozdrawiam
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~Berno [37.47.141.*]
    Nikt, nawet ja jeszcze rok temu nie zdawał sobie sprawy z tego jak potężną spółką jest Peixin, po lekturze wpisu Jana zrozumiałem ostatecznie dlaczego Zarząd odpuścił emisje akcji po 10 pln, bo to była kpina z wartości spółki, będzie jeszcze wysoko, tu nie ma innej drogi. Amica2
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~SzuWielki [88.156.155.*]
    Jan
    Brawo i dzięki !!!

=====================================================
    do XXL.....
    Każdy kupi ile może i ile chce i przestań miauczeć "czemu nie kupujecie".
    Mam 24k Peixinu i jeszcze 7do 9 innych spółek + zawsze w rezerwie gotówka.
    Wiesz co to dywersyfikacja ? W gimnazjum już wakacje ?

Jan jeszcze raz dzięki !!!
    Dnia 2017-05-15 o godz. 12:09 ~SzuWielki napisał(a):
    > Jan
    > Brawo i dzięki !!!
    >
    > =====================================================
    > do XXL.....
    > Każdy kupi ile może i ile chce i przestań miauczeć "czemu nie kupujecie".
    > Mam 24k Peixinu i jeszcze 7do 9 innych spółek + zawsze w rezerwie gotówka.
    > Wiesz co to dywersyfikacja ? W gimnazjum już wakacje ?
    >
    > Jan jeszcze raz dzięki !!!

Jak twoja dywersyfikacja wygląda tak, że kupujesz takie gnioty to Ci współczuję .
    Pewnie w portfelu masz pozostałe chińskie tematy : Fenghua i JJ Auto , które są nienotowane.
    Gotówkę lepiej został w rezerwie bo też umoczysz
    xyz, szczekasz jak zaszczuty pies i ten drugi też. Obrażasz ludzi, tylko to ci pozostało. Walkę na argumenty zawsze przegrywasz.

A mnie Jan zmobilizował do pracy, chciałem się coś więcej dowiedzieć o fabryce Peixin Shanghai, i prosze, sam taką prostą informację znalazłem , mam też linka, nie będę odstawał a co mi tam
    http://www.bizearch.com/company/Shanghai_Peixin_Industry_Co_Ltd_366916.htm
    No. of Employees
    101 - 500 People
    No. of R&D Staff
    Less than 5 People
    Estimated Annual(Sales_USD)
    US$10 Million - US$50 Million
    Export Percentage
    70%
    Jan, popraw mnie jak coś źle czytam, bo mój angielski jest marny, ale jak tłumacz google mi mowi że pracuje w Szangajskiej fabryce pomiędzy 101-500 osób, zarządzających ledwie 5 ? a przychody roczne 10-50 mln $ i 70% produkcji na eksport ?
    Śmiało można powiedzieć że Peixin ma tam śwetny oddział, spora kaske tłuką. nieprawdaż ?
    Dnia 2017-05-15 o godz. 14:26 ~robo napisał(a):
    > xyz, szczekasz jak zaszczuty pies i ten drugi też. Obrażasz ludzi, tylko to ci pozostało. Walkę na argumenty zawsze przegrywasz.
    >
    > A mnie Jan zmobilizował do pracy, chciałem się coś więcej dowiedzieć o fabryce Peixin Shanghai, i prosze, sam taką prostą informację znalazłem , mam też linka, nie będę odstawał a co mi tam
    > http://www.bizearch.com/company/Shanghai_Peixin_Industry_Co_Ltd_366916.htm
    > No. of Employees
    > 101 - 500 People
    > No. of R&D Staff
    > Less than 5 People
    > Estimated Annual(Sales_USD)
    > US$10 Million - US$50 Million
    > Export Percentage
    > 70%
    > Jan, popraw mnie jak coś źle czytam, bo mój angielski jest marny, ale jak tłumacz google mi mowi że pracuje w Szangajskiej fabryce pomiędzy 101-500 osób, zarządzających ledwie 5 ? a przychody roczne 10-50 mln $ i 70% produkcji na eksport ?
    > Śmiało można powiedzieć że Peixin ma tam śwetny oddział, spora kaske tłuką. nieprawdaż ?

Tak, sporą kaskę tłuką , widać to po wynikach. Czy ty myślisz że nabierzesz kogoś na te swoje dyrdymały ?
    Prawdaż ;) Zachęcam do czytania tekstów angielskich, samo zacznie wchodzić do głowy. Pozdrawiam
    Dzięki Jan jeszcze raz zobacz jaką robotę narobiłeś kpiarzom, jak pieski muszą wiernie siedzieć przy klawiaturze i aportować każdy pozytywny artykuł o spółce. 24/dobe, psia robota i psie pieniądze z tego co wiem za to płacą, jak bardzo trzeba być skończonym finansowo, jak pogrążonym w biedzie żeby to robić ?
    A czystą ludzką zawiść bierzesz pod uwagę ? ;)
    Pozdrawiam
    Jan
    Dnia 2017-05-15 o godz. 15:04 ~jan napisał(a):
    > A czystą ludzką zawiść bierzesz pod uwagę ? ;)
    > Pozdrawiam
    > Jan

Tak na marginesie mógłby któryś z was , z kółka wzajemnej adoracji napisać jaki był dzisiaj obrót czy się wstydzicie o tym pisać.
    Wasze raportowanie o gniotku niewiele pomaga 
    xyz: mam do Ciebie pytanie - czy miałeś kiedykolwiek akcje PEIXIN ? Domyślam się, że teraz nie masz żadnych akcji ale czy miałeś w przeszłości ?
    Dnia 2017-05-15 o godz. 15:34 ~XXL napisał(a):
    > xyz: mam do Ciebie pytanie - czy miałeś kiedykolwiek akcje PEIXIN ? Domyślam się, że teraz nie masz żadnych akcji ale czy miałeś w przeszłości ?

Mój znajomy miał , namówili go tacy naciągacze jak obecni na tym forum , którzy mają wizję 20 - 30 zł a sami nie kupią po 4 zł
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~Berno [37.47.141.*]
    XXL vel xyz, musisz bardziej wysilić mózgownice, grasz niezłą komedie, ale intelektu ci nie staje, skończ z tym ! Wielka wpadka ! Jesteś jedną osobą ! Zostałeś namierzony !
    Kolego "Berno": no to nieźle pojechałeś teraz :-)
    Porównaj sobie moje IP oraz to pod którym pisze xyz. Po co bym pytał gościa czy ma akcje czyli według Ciebie pytał sam siebie ?
    Ja mam pakiet akcji PEIXIN a xyz napisał, że nie ma.
    Nie zrozumiałeś w ogóle tego o czym piszę. Ja nie krytykuję spółki PEIXIN tylko takich teoretyków, którzy piszą o rajdach na 20-30 zł a boja się kupować nawet po 4 zł.

• Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~dobreinfo [83.8.211.*]
    Co też moje piękne oczy widzą, wow, trzy fabryki potwierdzone ??? Jeszcze w piątek była jedna hehehehe
    Czad Panie Janie, masz graty i odemnie. To co teraz siedzimy na d... i czekamy na otwarcie czwartej fabryki w Baixin ? Niezmiernie się w takim razie dziś ciesze, miły koniec dnia po ciężkiej pracy, ale tak coś od rana czułem dobreinfo ;), ide sie napić piwa i może grilka skręce z tej okazji
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~Andrzej [107.167.108.*]
    Brawo Jan. Bardzo dobra robota. To o czym piszesz jest bardzo ważne i pokazuje z czym mamy doczynienia, firma Zheixin produkuje urządzenia
    a, które robią np. Bloczki, kostkę brukowa i inne materiały. Zobaczcie:

http://zhexin.en.china.cn/selling-leads/
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~Wisłocka [77.113.23.*]
    Dziękujemy Jan.
    Czyli spokojnie wrócimy do cen z przed 3 lat. I wyżej.
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~re [83.20.224.*]
    Ja w kwestii formalnej. Można już coś podsumować:
    1. Fabryka Fujian Peixin
    - 60 000 m2 powierzchni, 580 pracowników w tym 150 specjalistów
    - aktywa trwałe - 200 000 mln RMB ?
    link 
    2. Fabryka Quanzhou Peixin
    - 200 000 m2 powierzchni, 480 pracowników w tym 100 specjalistów
    - atywa trwałe - 150 mln RMB ?
    link 
    3. Fabryka Peixin - Zheixin w Szanghaju
    - 30 000m2 powierzchni, powyżej 100 pracowników w tym 5 specjalistów
    - aktywa trwałe ?
    -przychody powyżej 10 mln $
    link 

Razem 3 fabryki:
    - 290 000 m2 powierzchni
    - minimum 1260 pracowników
    - liczba specjalistów, sprojektantów itp 255
    - aktywa trwałe minimum 350 RMB ale prawdopodobnie dużo większe
    Pozostałe dokladne dane w raportach, najbliższy za 1Q2017 za kilka dni.

Wyłania się obraz potężnego konglomeratu, aż dziwne że mimo iż te informacje były już od jakiegoś czasu dostępne w internecie nikt tego wcześniej nie zauważył. Chwała takim ludziom jak Jan, Andrzej i innym którzy się przyczyniają do poznania spółki mimo agresji i ataków złośliwych troli. NIE BAĆ SIĘ - PISAĆ ! Kurs nurkował z 30 zł. Bezpodstawnie. Trend na szczęście odwrócony, dziś po 4 zł to dopiero wartość emisyjna akcji. Do WK czyli jakies 30 zł brak jeszcze 26 zł. A trzeba jeszcze przypomnieć że w budowie jest 4 fabryka z mocami dublującymi te trzy dotychczasowe !!! Dokładnie tak. Dlatego celem nie jest powrót na 30 zł a raczej w terminie 2-3 lat atak na 100 zł. Do usłyszenia... Trzymajcie akcje, bo tak mało ich... !

To spółka globalna. Rankingi światowe pokazują że jest 4 graczem w swojej branży z ambicjami na 1 - i patrząc jak się rozwija, wiem że to się uda, 4 fabryka jest już przecież realizowana.
    Towarzystwo teoretyków poklepuje się po plecach i wylicza ile fabryk ma PEIXIN. Okazuje się, że ma 3 zakłady a w budowie jest czwarty.
    Jeden z teoretyków napisał dzisiaj, że w ciągu 2-3 lat kurs dojdzie do 100 zł.
    Zapomniał, że cykliczna hossa na rynkach akcji powoli dobiega końca i pod koniec 2017r. rynki akcji będą witać się z bessą.
    Kiedy zatem będzie ten rajd na 20-30 zł w drodze na 100 zł ? Od wyliczanek i poklepywania się po plecach rajdu na pewno nie będzie.

Popłacz się jeszcze pod nikiem xyz, napisz coś o znajomym który miał akcje i stracił, będziesz poważniej wyglądał.
    Dnia 2017-05-16 o godz. 12:03 ~Berno napisał(a):
    > To spółka globalna. Rankingi światowe pokazują że jest 4 graczem w swojej branży z ambicjami na 1 - i patrząc jak się rozwija, wiem że to się uda, 4 fabryka jest już przecież realizowana.

Dziękujemy Ci Berno , Janie , Andrzeju , dobreinfo , mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem.
    Dobra robota.
    Z waszych raportów wynika że mamy coraz więcej fabryk, a kurs stoi, bo nikt nie kupuje tego gniota, ale najważniejsze, że można na forum sobie popisać i się wzajemnie wspierać. Siłą woli musicie zrobić kurs 20 -30 zł a potem nawet i 100 zł , bez kupowania akcji 

• Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~re [83.20.224.*]
    buhahaha, ależ Berno cie dobrze rozpoznał. XXL, xyz, odpisałeś sobie tak jak przewidział. Teraz to do mnie dotarło ze piszesz identycznie w obu nikach. Stać cie na powtarzanie tych samych trzech zdań, ależ jesteś ograniczony intelektualnie, buhahaha, kurcze że ja tego nie widziałem wczęsniej pffffffff... tani komediant
    Dnia 2017-05-16 o godz. 12:22 ~re napisał(a):
    > buhahaha, ależ Berno cie dobrze rozpoznał. XXL, xyz, odpisałeś sobie tak jak przewidział. Teraz to do mnie dotarło ze piszesz identycznie w obu nikach. Stać cie na powtarzanie tych samych trzech zdań, ależ jesteś ograniczony intelektualnie, buhahaha, kurcze że ja tego nie widziałem wczęsniej pffffffff... tani komediant

Przepraszam , pewnie się obraziłeś, bo cię pominąłem re
    Nie martw się kółko wzajemnej adoracji ci pomoże. A te twoje buhahaha  pfffffffffffffff. znaczy, że jesteś jakimś histerykiem, ale to może z czasem minie.
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~Dzi [83.23.210.*]
    xyz od kilku lat się udzielasz na Peixinie twierdząc, że nigdy nie posiadałeś akcji tej firmy, węc proszę podaj poważny powód Twojej kilkuletniej obecności na tym forum? Pozdrawiam, choć po innej stronie tzw, barykady jesteśmy.
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~Dobrarada [31.2.111.*]
    Cierpliwość to cnota !!!
    Dzień dobry
    oto kolejna ciekawa stronka Peixin, chyba najświeższa, aktualizacja 2017r:
    link 
    Zebrane maszyny ze wszystkich trzech fabryk Peixin łącznie z budowlanymi.
    55 sztuk posegregowanych na kategorie. Szkoda że nie wszystkie modele ze wszystkich fabryk się tu znalazły, było by tego zdecydowanie więcej. Ale co zrobić, dobrze że jednak spółka stara się pokazywać w wielu miejscach z coraz szerszą ofertą.
    W ogóle przełom roku i początek tego to jakiś ogromny wysyp informacji o spółce. Wcześniej tego nie było. Oby to był przełomowy rok w kontaktach także z nami.

Dnia 2017-05-17 o godz. 11:38 ~jan napisał(a):
    > Dzień dobry
    > oto kolejna ciekawa stronka Peixin, chyba najświeższa, aktualizacja 2017r:
    >link
    > Zebrane maszyny ze wszystkich trzech fabryk Peixin łącznie z budowlanymi.
    > 55 sztuk posegregowanych na kategorie. Szkoda że nie wszystkie modele ze wszystkich fabryk się tu znalazły, było by tego zdecydowanie więcej. Ale co zrobić, dobrze że jednak spółka stara się pokazywać w wielu miejscach z coraz szerszą ofertą.
    > W ogóle przełom roku i początek tego to jakiś ogromny wysyp informacji o spółce. Wcześniej tego nie było. Oby to był przełomowy rok w kontaktach także z nami.
    >

Raportujesz zamiast spółki i nic z tego nie masz, poza poczuciem dobrze wykonanego zadania, bo nikt tych akcji i tak nie kupuje.

Obrót jaki jest, taki jest, nie najgorszy patrząc na to, że jesteśmy na rocznych maximach a za bardzo nikomu nie chce się sprzedawać. To bardzo dobry znak i sygnał, że to ledwie przystanek przed dalszymi wzrostami. Korekty muszą być, pionowych ścian wzrostowych sobie tutaj nie życzę. Co do dokładnej analizy wykresu niech się wypowiedzą technicy. Ludzie mają akcje i wiedzą że są nadal wielokrotnie więcej warte. I swoją cenę dostaną. Myślę, że zostali tu tylko tytanowi inwestorzy i twoje bajki ich nie ruszają. O tym że nikt nie kupuje słyszę od ciebie od roku, tymczasem kurs tobie ucieka i frustrujesz się coraz bardziej. No coż, nie będę ci pomagał. Gdybym był tak złośliwy jak ty powiedziałbym że jestem tu tylko po to żeby ciebie denerwować, czasem tak lubie i czerpię z tego radość :) Pisałem ci, że jestem tu bo ty jesteś i będę pisał póki ty piszesz. Mógłbym ci odpowiedzieć podobnie - Po co powtarzasz swoją mantrę dziesięć razy dziennie do tego podszywając się pod dwie postacie a nikt ci tych akcji nie sprzedaje ?
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~Viola [185.102.190.*]
    A ja jak Montrealu powtarzam że kupuje, dziś 2000 bo dostałam premie
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~dobreinfo [83.8.206.*]
    Warto, ja za jakieś dwa tygodnie też coś wezmę. Na razie papier zachowuje się lepiej niż wiele innych. Mamy za sobą pół roku dobrych wzrostów a ich korekta jest zaledwie nieznaczna. Dodatkowo przed nami kolejne 3-4 lata wzrostów. Myślę, że jeśli za rok czy dwa spółka wróci do wypłacania dywidendy spokojnie pokonamy historyczne maxima i będzie szansa na 50-100 zł. Na razie liczę ze w przyszłym roku o tej porze będziemy mieli dwócyfrówkę. Pzdr.
    Oprócz zgadywanek i pobożnych życzeń w twoim wpisie nie ma nic.
    Realny kurs PEIXIN wynosi max. 2 zł. Kurs 4 zł przy obrotach jak w warzywniaku nie jest kompletnie miarodajny.
    Wystawienie na S średniego pakieciku np. 20 tys. akcji spowodowałoby popłoch po stronie K i spadek TKO w okolice 2-2,5 zł.
    Kolejne 3-4 lata wzrostów ? Kolega "dobreinfo" zakłada, że nie będzie bessy na rynkach akcji przez kolejne lata ?
    Albo, że w bessie kurs PEIXIN urośnie do 50-100 zł ?
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~jurand [217.99.78.*]
    Dnia 2017-05-22 o godz. 09:22 ~XXL napisał(a):
    > Oprócz zgadywanek i pobożnych życzeń w twoim wpisie nie ma nic.
    > Realny kurs PEIXIN wynosi max. 2 zł. Kurs 4 zł przy obrotach jak w warzywniaku nie jest kompletnie miarodajny.
    > Wystawienie na S średniego pakieciku np. 20 tys. akcji spowodowałoby popłoch po stronie K i spadek TKO w okolice 2-2,5 zł.
    > Kolejne 3-4 lata wzrostów ? Kolega "dobreinfo" zakłada, że nie będzie bessy na rynkach akcji przez kolejne lata ?
    > Albo, że w bessie kurs PEIXIN urośnie do 50-100 zł ?

I jedno i drugie jest możliwe. Z każdym kolejnym rokiem rośnie tylko prawdopodobieństwo odwrócenia trendu i wejścia światowych rynków w fazę bessy. Jeśli bessa się pojawi (oczywiście kiedyś to musi nastąpić), to Peixin akurat może na tym skorzystać. Spółka jest bardzo dobra fundamentalnie, a jej bolączką jest m.in. niska płynność. Zdarza się, że wówczas takie spółki dynamicznie rosną, bo gracze na gwałt szukają "bezpiecznej przystani" i możliwości rozsądnego ulokowania kapitału, który wycofali z płynnych (ale przeszacowanych) spółek.
    Bezpieczne przystanie w bessie na rynkach akcji to nie egzotyczny dla rynku PEIXIN tylko złoto, dolar i frank szwajcarski.
    Zejdź z obłoków na ziemię i zaakceptuj prawdę, że jeżeli max. do końca 2017r. nie będzie tutaj większego wybicia w górę na dużych obrotach to w bessie kurs poleci z powrotem w okolice 1,5 zł.
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~jurand [217.99.78.*]
    Dnia 2017-05-22 o godz. 09:42 ~XXL napisał(a):
    > Bezpieczne przystanie w bessie na rynkach akcji to nie egzotyczny dla rynku PEIXIN tylko złoto, dolar i frank szwajcarski.
    > Zejdź z obłoków na ziemię i zaakceptuj prawdę, że jeżeli max. do końca 2017r. nie będzie tutaj większego wybicia w górę na dużych obrotach to w bessie kurs poleci z powrotem w okolice 1,5 zł.

To Ty zejdź z obłoków na ziemię i zaakceptuj prawdę, że kursu poniżej mniej więcej 3,50 już tutaj nigdy nie zobaczysz...
    Kolejny teoretyk się znalazł.
    Witaj w klubie, którego członkami są Jan, Andrzej, robo, Berno, re, dobreinfo, SzuWielki i paru innych marzycieli bujających w obłokach i zaklinających wielki rajd ale bojących się kupowania akcji :-)

To raczej ty jesteś jakimś nawiedzonym kolesiem który domaga się kupowania akcji i natychmiastowego rajdu na 20 zł. Nikt inny kto kupił tą spółkę nie zakłada wzrostu po kilkaset % rocznie, rok do roku. Ja zakładam systematyczny wieloletni wzrost do wk czyli 30 zł i więcej, możliwe jest nawet to 100 zł z korektami w międzyczasie. Przy 100 zł - wskaźnik C/WK dziś wyniósł by 3 ale za 5 lat C/WK będzie raczej 1,5 max. I mądrzy o tym wiedzą i to 100 zł zrobią, zostaw to im. Wiedzą co robią i powolutku skupują. Brak obrotów jest tutaj pochodną podaży. Nie ma od kogo już kupować to i popyt odpuszcza. Jednak zbicie kursu na 2 zł jak ci się marzy to nie kwestia 20 kilo które przyłożysz na fixie kiedy rynek śpi ! Realnie na sesjach musiałbyś poświecić kilkaset kilo a i to nie wiem czy by się powiodło. Ludzie teraz znają już wartość spółki bardziej niż kiedyś i popyt będzie odbierał duże ilości akcji przy próbie zwalenia kursu. Podejrzewam że dobrze wiesz jak to wygląda i tylko próbujesz znaleźć paru naiwnych, aby zmącić postrzeganie spółki. W żadnym wypadku nie warto sprzedawać akcji poniżej 30 zł ile by to nie trwało czasu. Jeśli uruchomią 4 fabrykę która podwoi produkcję to 100 będzie szybciej niż myślisz i bez naszego kupowania akcji. Z powrotem dywidendy stanie się to piorunująco szybko, tymczasem nie nakręcaj ludzi do kupowania. Zostaw kurs w spokoju bo widzę, że tylko na tym jednym się skupiasz. Pozwól w miarę czasu dobierać każdemu na tyle, na ile pozwalają finanse, albo nie kupować wcale jeśli już dawno kupił i ma tyle ile chce. Nas jest na tej spółce wg twojej oceny jakieś 5 osób, to co ty chcesz żebyśmy ci sami za 2 tyś zł pensji kurs pociągnęli na 20 zł ? Nie bądź dzieckiem w sklepie z zabawkami które ryczy na rodziców i chce coś mieć natychmiast. Wyglądasz i zachowujesz się na razie jak taki zapłakany bachor.
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~Viola [185.102.190.*]
    Ja niezmiennie kupuje koledzy, mam już 20 tys
    Dnia 2017-05-22 o godz. 23:29 ~Viola napisał(a):
    > Ja niezmiennie kupuje koledzy, mam już 20 tys

Gratuluję, zostaniesz z akcjami , które pewnie wkrótce znikną z giełdy, a w najlepszym wypadku będą kosztować grosze, bo nikt od ciebie ich nie odkup,i chyba że chińczyk.
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~Moczymordy [31.0.40.*]
    Nie strasz z czego wnioskujesz ze nie będzie tych akcji na giełdzie?
  • Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~SzuWielki [88.156.155.*]
    Dnia 2017-05-22 o godz. 10:26 ~XXL napisał(a):
    > Kolejny teoretyk się znalazł.
    > Witaj w klubie, którego członkami są Jan, Andrzej, robo, Berno, re, dobreinfo, SzuWielki i paru innych marzycieli bujających w obłokach i zaklinających wielki rajd ale bojących się kupowania akcji :-)
    >

....niewiele wiesz. A jedyne to to że śni ci się bessa co noc.
    Bez odbioru.
    Dnia 2017-05-22 o godz. 14:05 ~SzuWielki napisał(a):
    > Dnia 2017-05-22 o godz. 10:26 ~XXL napisał(a):
    > > Kolejny teoretyk się znalazł.
    > > Witaj w klubie, którego członkami są Jan, Andrzej, robo, Berno, re, dobreinfo, SzuWielki i paru innych marzycieli bujających w obłokach i zaklinających wielki rajd ale bojących się kupowania akcji :-)
    > >
    >
    > ....niewiele wiesz. A jedyne to to że śni ci się bessa co noc.
    > Bez odbioru.

Schowaj się lepiej do mysiej dziury, bo kurs i brak popytu na gniotku każdy widzi.

• Re: PEIXIN - KLUCZOWE, BARDZO WAŻNE NOWE INFORMACJE Autor: ~SzuWielki [178.235.42.*]
    ....niewiele wiesz.
[x]
PEIXIN 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.