• POZEW ZBIOROWY PRZECIW ARRINERA Autor: ~hmmm [83.6.151.*]
    czy ktoś z tego forum jest obligatariuszem i jest zainteresowany pozwem zbiorowym przeciw Arrinera?

tak swoją drogą ciekawe czy już jakiś pozew nie wpłynął przeciwko spółce...
  • Re: POZEW ZBIOROWY PRZECIW ARRINERA Autor: ~Strategos [89.64.55.*]
    Tak, jestem zainteresowany, o ile spółka nie spełni swoich zapowiedzi w krótkim czasie.
  • Re: POZEW ZBIOROWY PRZECIW ARRINERA Autor: ~pokemon [83.3.43.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/ARRINERA-S-A-Informacja-dotyczaca-obligacji-serii-B-7517051.html

Zanim pozew to proponuję spokojnie zaczekać
  • Re: POZEW ZBIOROWY PRZECIW ARRINERA Autor: ~xyz [46.171.164.*]
    jaki pozew; spółka ureguluje kasę z obligów i za parę tygodni zostanie sprzedana i to będzie koniec historii.
    Ci ,co kupili będą mięli emocje gwarantowane ...
  • Re: POZEW ZBIOROWY PRZECIW ARRINERA Autor: ~hmmm [88.156.240.*]
    https://shop.arrinera.com

---
  • Re: POZEW ZBIOROWY PRZECIW ARRINERA Autor: ~abcd [83.24.2.*]
    Dnia 2017-05-13 o godz. 11:59 ~hmmm napisał(a):
    > czy ktoś z tego forum jest obligatariuszem i jest zainteresowany pozwem zbiorowym przeciw Arrinera?
    >
    > tak swoją drogą ciekawe czy już jakiś pozew nie wpłynął przeciwko spółce...

kupiles obligacje arrinery????

a czytałes to: link 

????

ps. dzisiaj raport erne za I kwartal - ponad 4 mln straty :)))))))
  • Re: POZEW ZBIOROWY PRZECIW ARRINERA Autor: ~hmmm [78.10.37.*]
    no niestety nie trafiłem wcześniej na tego linka.

a co do pozwu nie wiem czy nie lepiej awaryjnie się grupowo zbierać, bo tak naprawdę jaka jest gwarancja, że to nie jest przeciąganie w celu wyprowadzenia czegoś ze spółki, tak aby nie okazało się później, że nie ma z czego egzekucji robić.
  • Re: POZEW ZBIOROWY PRZECIW ARRINERA Autor: ~Obligatariusz [149.156.41.*]
    Właśnie domkneli emisję nowych obligacji na 2 mln PLN więc na chwilę obecną mają kasę na spłatę starych - sądzę, że de facto na to czekali i pewnie teraz zapłacą za serię B
  • Re: POZEW ZBIOROWY PRZECIW ARRINERA Autor: ~GGT [91.146.243.*]
    Arrinera uplasowała emisję na 2 mln zł

Pozyskana kwota jest bliska tej, którą spółka potrzebuje na spłatę przeterminowanych papierów serii B.
    W ubiegłą środę minął termin spłaty wartych 2,05 mln zł obligacji. Brak wykupu spółka tłumaczyła problemami brokera zajmującego się rozliczeniem, nie zaś własnymi kłopotami. Mimo tego, na dzień przed wykupem serii B Arrinera poinformowała o zamiarze uplasowania nowej emisji, tym razem wartej 2 mln zł.

Nową ofertę objęło 14 inwestorów, w tym 13 osób fizycznych. Subskrypcja trwała dwa dni i zakończyła się przydziałem dokonanym 10 maja, tj. w dniu wykupu serii B.

Arrinera nie podaje warunków nowej emisji do wiadomości publicznej. Seria B, którą uplasowano w ramach publicznej oferty memorandowej, oprocentowana była na stałe 9,5 proc. przy dwuletnim tenorze. 
[x]
GARIN 0,80% 2,52 2025-11-10 10:21:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.