Ropa idzie do góry a więc kauczuk też będzie, a wtedy kurs znowu na daleką północ. Właściciel dzięki posunięciom z ostatnich 6 miesięcy dał się polubić rynkowi oraz inwestorom.
Spółka fajna. Od 10 lat jestem tu z przerwami i zawsze więcej lub mniej tutaj zarobiłem. Jednak MS przez swoich "maklerków' lubi często zamieszać kursem aby więcej zarobić. Ale w sumie tak robił i na innych swoich spółkach np Echu póki je nie sprzedał ;)
Dnia 2017-05-12 o godz. 10:06 ~ToMike napisał(a): > Spółka fajna. Od 10 lat jestem tu z przerwami i zawsze więcej lub mniej tutaj zarobiłem. Jednak MS przez swoich "maklerków' lubi często zamieszać kursem aby więcej zarobić. Ale w sumie tak robił i na innych swoich spółkach np Echu póki je nie sprzedał ;)
Wreszcie Echo wygląda na normalną spółke po tym , jak Sołowow sprzedał pakiet kontrolny Amerykanom( płaci dywidendy, rozwija biznes ec) Jak wreszcie sprzeda też Synthos , to spółka znormalnieje:))
wszystko to wyglada na mocno napompowane, ubrał ludzi pod dywidende i skup teraz ostry zjazd ponizej 4pln a moze i nizej i tam dopiero bedzie trzepanko
Jesteś naganiacz bądź giełdowa świerzynka. Popatrz na kurs akcji od 6 miesięcy bo rozumiem że wg Twojej teorii od tego czasu kurs jest sztucznie utrzymywany na tak wysokich poziomach?
Kurs się zachowuje bardzo podobnie jak po ostatnim "odcięciu". W sumie może ten sam "wodzirej". Otwarcie powyżej odcięcia, póniej spadek. pewnie jest to scenariusz na 1-2 sesje. Później kilku sesyjna konsolidacja i dopiero góra. Obserwując zachowanie kursu przed odcięciem wydaje mi sie że cena skupu bedzie się zawierać w granicach 5,5-5,75.
Schemat podobny jednak za wcześnie na porównanie bo to dopiero pierwsza sesja po odcięciu.Widzę że nie tylko ja próbuję odgadnąć przyszłość spoglądając czasem na przeszłość oczywiście nie zapominajmy o wskaźnikach hehe
Pozdro
Tu może być wszystko , ja wierzę że w dłuższym terminie da zarobić : Główny akcjonariusz z dywidendy ma 1 miliard złotych, z takim stanem posiadania 62 % i wolną kasą 1 miliard /200 milionów akcji/ spółka ma 400 milionów na skup /80 milionów akcji/ gdzie cały FREE FLOT poza dużymi akcjonariuszami to 400 milionów. Scenariuszy może być kilka , tylko o wszystkich decyduje P.Sołowow my możemy liczyć że i nam spadną okruszki z Pańskiego stołu.
Pan S to wielki cwaniak po co ma placic za akcje ponad 5 pln jak niewielkim kosztem jest wstanie skupic ponizej 4, niestety po raz drugi dalem sie nabrac jest jak na razie 20gr na sztuce do tyłu wliczajac 10gr podatku
wystarczy poczekac ze 2 miesiace jak napisano skup bedzie zdecydowanie ponizej 4 pln sądze ze przedzial 3,5-3,7 i z tamtąd znowu w okolicach pozdziernika poczatek wzrostu dystrybucja bedzie do 4,2 4 3 potem sami wywalicie cwaniakowi który skupi po 3,5 ja niestety straciłem na tej spolce wiec raczej jej sie juz nie tknę a na GPW jestem od samego poczatku prawie nawet zrobilem licencje maklera choc to prawie nic nie daje przy spekulacjach na gpw bo tu nie ma inwestowania tylko spekulacje i tylko kolesie kolesiów zarabiaja tacy jak Pan S .