Myślę,że w kontekście całej reszty to raczej negatywna. Wygląda na to,że spółka zwinie się zanim powstanie jako pełnoprawny uczestnik życia gospodarczego... Kolejne ułomne komentarze do raportu nie pomogą....
co wy tacy rozhisteryzowani?tak wtopiliscie? oczywiscie ,ze patent jest ok i informacja nawet bardzo pozytywna.Trzeba byc niezle zgorzknialym ,zeby tak przymarudzac. Swoja droga raport jest tez ok .Tyle ,ze wyglada na to,ze papier maja jakies dzieciaki,liczace na niebotyczne zyski i wystrzaly , w krotkim czasie. Jak obrazeni smarkacze ,ktorym mama nie kupila zabawki przeginacie w druga strone. Nikt rozsadny nie obiecywal tu zadnych rajdow. Pomysl .z regularnymi spotkaniami informacyjnymi ,jest dobry i solidne firmy praktykuja to jako standard .Nie ma co sie czepiac najwyzszy czas na cos takiego. Zamiast miec odwage przyznac ,ze wladowaliscie tu kase liczac na jakis wystrzal a wystrzalu nie ma, siedzicie tu i mialczycie. Oni nie produkuja tapicerki tylko megakapitalochlonne programy.Nikt w tej branzy nie wylozy ad hoc milionow bez pewnosci oszczednosci. Wydaje mi sie ,ze jestescie na dla was " niewlasciwej" spolce.
mam wrażenie , że dzisiejsza publikacja w Pulsie biznesu o patencie wywindowała kurs Pilabu, moje pierwsze zakupy Pilabu były przed zlożeniem wniosku o patent
W horyzoncie max 2 lata to jest spółka groszowa. Można wyznaczyć bez problemu moment w którym skończą im się pieniądze. Kto wyłoży nowe, ci co płacą po 10gr za akcje ?
Panie "TU" sprzedałeś po 28,61 i teraz chcesz odkupić, czy też chcesz kupić więcej bo masz info o kontrakcie, przyznaj się bo na razie nie widać sprzedających a moze przyspieszysz wzrosty
przychody bedą na mniej więcej podobnym poziomie, pamiętam, jak startował Bioton jak zaczął emitować akcje to spółka spadła w dół jak cholera, trochę sie tego obawiam
Tu nie ma rady. Muszą wyemitować akcję. Przypuszczam, że strategi jest taka aby emisje robić rzadko. Z tego wypływa wniosek, że będzie duża. Cena może spaść nawet o połowę. Jeżeli w ogóle emisja sie powiedzie. Jeżeli nie będzie chętnych to będzie koniec tej spółki.
Ja osobiście zakładam, że będzie jeszcze jedna emisja, z której będą chcieli pozyskać 20 - 30 mln na dalszy rozwój. Moim zdaniem cena nowych akcji będzie wyższa niż 45PLN, które płacił TFI Investors, chociażby ze względu na fakt, że spółka jest na kompletnie innym poziomie rozwoju, ma patent/y itp. itd. Także w moich prywatnych założeniach inwestycyjnych przyjmuję dodatkowe około 0.5 mln akcji przy cenie w okolicach 60 PLN za akcję. A jak będzie? ożyjemy, zobaczymy. ;-)
No cóż, zobaczymy jak się sprawy potoczą. Jedno jest pewne, w akcjonariacie się nie ujawnię -> za "chudy" jestem. :-D Mimo wszystko, miłego piątku koledze sceptykowi życzę.
moim zdaniem wypowiedzi Piećki są zbyt optymistyczne, ale ludzie to kupują, ja część sprzedałem nie wiem czy zrobiłem dobrze, ale pamiętam jak dawali wywiady, że w ciągu pół roku bedą mieli kilkudzesięciu klientów, ceny poszybowały powyżej 60 , a potem spadły do 14
No cóż, ja zgodnie ze swoja strategią trzymam - tak jak pisałem horyzont około 3 lat. Niemniej dopóki w raportach nie zaczną pojawiać się konkrety - mam tu na myśli przychody - to na kursie mogą się dziać cuda i trzeba to brać pod uwagę. Jak ktoś potrafi takie wahania wykorzystać to szczerze gratuluję, ja tak nie umiem. :( Każdy decyduje sam. :) Powodzenia.