• Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~dovado [94.254.147.*]
    Dzisiaj na lotnisku Szeremetiewo w Moskwie wylądował czwarty samolot z Hamburga A321-211SL, Aeroflot, VP-BFF (MSN 7645) wiadomość oficialna z rejestru lotów po południu powinno być potwierdzenie .
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~dovado [89.174.235.*]
    Dzisiaj odbył się pierwszy lot testowy w Hamburgu Airbusa A321-211SL, Aeroflot, D-AVYX, VP-BFQ (MSN 7678)
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~lotek [81.190.233.*]
    tymczasem chyba zaczeły się wzrosty pod raport za 1 kwartał.
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Już myslałem, że zakisimy się tu na wieki w przedziale 5,3-5,55 a tu miła niespodzianka. Oby to wreszcie zaczęło piąć się wyżej, przecież kolejne samoloty są dostarczane Aeroflotowi więc argumenty za wzrostami są.
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~dovado [94.254.147.*]
    https://a320archive.com/?q=Aeroflot&type=airline
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~nhyt [95.41.12.*]
    kolejny poleciał na północ, do moskwy
    co sie musi wydarzyć żeby i kurs poleciał w tym kierunku?

https://a320archive.com/?q=Aeroflot&type=airline
    Jakiś błąd w systemie lub inną przeszkoda spowodowała że dostarczenie zarejestrowane na 11 mają odbyło się 13 maja W systemie rejestrowane są już dokonane przeloty i nie wiem skąd się wzięła ta opóźniona dostawa zarejestrowana wcześniej .
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~ds [37.128.84.*]
    chyba raportu nie bedzie jednak..
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~Adrian987 [83.23.62.*]
    Cisza jak w kostnicy...... :D
    Ja czekam czekam i troszke dobieram....
    Licze na to, ze cierpliwi zostana wynagrodzeni :D

• Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~dds [178.183.103.*]
    brac to trzeba bylo rok temu teraz to ciagle dystrybucja jest
    tego ruskiego gniota
    Dzisiaj 17 .05.2017 odbył drugi lot testowy w Hamburgu Airbusa A321-211SL, Aeroflot, D-AVYX, VP-BFQ (MSN 7678)
    Największy rosyjski przewoźnik lotniczy „Aeroflot” dołącza do Parku nowy jednopłatowy samolot Airbus A321 Według otwartych źródeł, samolot z numerem pokładowym VP-BFF był wysłany 13 maja i już oddany do użytku. W szczególności, we wtorek, 16 maja samolot leciał na trasie Krasnojarsk-Moskwa.

Samolot z numerem seryjnym 7645 zostaje zwolniony z linii montażowej w Hamburgu w zeszłym miesiącu. Nadano mu nazwę reżyser Eldar Ryazanov. Samochód stał się 34. statkiem tego typu w linii lotniczej floty. http://www.ato.ru/content/park-aeroflota-uvelichilsya-za-schet-novogo-samoleta-a321?slink=frs&pos=8
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~prezes [31.0.126.*]
    Dovado rozumiem że ten przemalowany samolot link który jest przeznaczony do sprzedaży może wpłynąć pozytywnie na wyniki 2 kw jeśli zamkną transakcję w 2 kw ?
     Napewno bo sprzedaż jest już ustalona skoro został pomaliwany .Sadzę ze powinny być sprzedane oprócz Boeinga 2 A321 w 2q bo są one przechowywane w Kownie a biuro doradcze pisze że wspomagało Aviaam w w negocjaciach z rosyjską linią o czym już pisałem a 1 czerwca przewidziana jest ich dostawa do rosyjskiej lini Red Wings .

11 maja rząd prowincji Henan wydane „Decyzja w sprawie rocznych nagród w prowincji 2016 przełomem w kwestii rozwoju gospodarczego i społecznego wybitne zasługi dla jednostki” głos Henan Airlines ze względu na wzmocnienie odpowiedzialności i aktywnie działający, prowincja Henan, aby uczestniczyć w „po drodze” budowa osiągnęła pozytywne wyniki, kontynuując w celu zwiększenia poziomu otwartej gospodarki dokonał się istotny wkład do Wojewódzkiego nagród rządowych. 
    Henan Airlines inwestycji krajowych i zagranicznych oraz aktywnie łączą w sobie zalety zasobów, nadal badać innowacji, w sierpniu 2016, a Litwa AviaAM Leasing Grupa utworzona w pierwszych rodzimych finansów samolot firm leasingowych Henan firmy - Avia leasingu finansowego (Chiny) Spółki, ostrość promowanie „po drodze” wraz z dużych linii lotniczych krajowych, samoloty branży leasingowej prowadzić rozwój Henan. 08 grudnia tego samego roku Avia leasingu finansowego (Chiny) Firma zaprezentowała $ 801.000.000 działalność leasingową samolot z pierwszym singlem Aeroflot za. Po otwarciu nieco ponad cztery miesiące, w tym roku 28 kwietnia Avia leasingu finansowego (Chiny) firmy Pierwszą partię trzech samolotów pomyślnie dostarczone i oddany do użytku, finansowej stolicy prowincji Henan, aby wypełnić lukę na rynku, koniec prowincji profesjonalny Historia leasing samolotów „zero”.
    Następnie głos Henan Airlines będzie dokonywanie trwałych wysiłków nadal koncentrować się na strategicznym planie rządu prowincjonalnego, pogłębić współpracę z China Cargo Airlines Luksemburga, przyspieszyć projekty i wspólne samolotów cargo budowę projekt bazowy konserwacji; sektor finansowy i uporządkowany przebieg lotnictwa w celu zapewnienia, że ​​projekt leasing rosyjski samolot systematycznie, integracja Henan „po drodze” budynku i zrobić nowe wpisy budowa otwartego Heights.
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~avianer [81.190.228.*]
    Sprawdzaliście w raporcie dlaczego spadła wartość aktywów spółki? Przez to mimo zysku 40 gr na akcję, wartość księgowa spadła o 1,6 zł. O co może chodzić?
    Sorry ale nie wiem o co Ci chodzi W raporcie na koniec 4q 2016 mamy total equity 113mln USD a w na koniec 1q 2017 total equity 117 mlnUSD.więc mamy wzrost aktywów o 4 mln USD i o tyle wzrósł kapitał spółki .
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~avianer [81.190.228.*]
    zerknij proszę tutaj:
    https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/AVIAAML/wyniki-finansowe
    Wedlug raportu rocznego skonsolidowanego zbadanego przez audytora kapitał własny Aviam na koniec 2016 roku wynosił 113 mln USD a bankier podaje kapitał własny Aviaam na koniec roku 134 mln USD .Dlatego ta nieścisłość w wartośći księgowej . Bankier nie sprawdzał danych z raportem rocznym zbadanym przez Audytora i danymi podanymi w raporcie Aviaam http://www.aviaam.com/upload/AVIAAM-LEASING-AB-Consolidated-FS-Q1-2017.pdf
     Aviaam powinna sprzedać  przynajmniej 1 samolot do Red Wings  1 czerwca 2017 samolot ten przechowywany  jest  w Kownie  problemem jest że Aviaam go nie wykazuje na stanie bo wg raportów Aviaam zakupiła tylko 6 samolotów A321 nie zgadza  się to z danymi kancelarii Sulija &Partners. która pisze że doradzała Aviaam na sprzedaż i dzierżawę 7 Airbusów A321 w 2016 romu http://www.sulijapartners.com/projects
    ,więc teoretycznie Avia musiała zakupić w 2016 siedem a nie sześć A 321 jak podaje w raportach tym bardziej że mamy zarejestrowany przelot do Kowna gdzie bazę ma Aviaam i  tam jest do tej pory przechowywany A 321  https://xfw-spotter.blogspot.de/search/label/2337?m=1.Avia go może nie wykazywać bo na czas zimowy wymontowali silnik i nie jest  już samlotem dzięki czemu zeszli z opłat ,które są bardzo wysokie i zaksięgowali go jako wzrost przeszacowania wartości floty co tłumaczyłoby zniknięcie zysku ,który poszedł na zakup samolotu i zniknął bo samolot  został rozebrany  ale wciąż posiada wartości i zwiększył aktywa spółki o  21mln $ ,które zostały pokazane w raporcie za 4 q ale nie uznał takiego  zaksięgowania samolotu rozebranego  audytor  w raporcie rocznym  dlatego różnica w warościach księgowych podanych w raporcie nie zbadanym przez audytora a zatwierdzonym przez audytora .To tylko teoria ,ale samolotu A321 przechowywanego w Kownie nikt nie wykazuje Aeroflota wykazuje go jako sprzedany kancelaria pośrefniczyła w zakupie 7 A321 a Aviaam wykazuje 6 A321.
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~2znaki [82.177.158.*]
    Tak, to ciekawe, raczej by nie kupowali samolotu, jeśli nie mieliby umówionego nabywcy. Z drugiej strony całość wygląda karkołomnie.
    Ale kancelaria raczej nie kłamie pisząc że doradzała w sprzedaży 7 więc co się z nim stało gdzie jest zaksięgowany Druga sprawa nie mogło dojść do takiego wzrostu wartości floty bez nowego samolotu Trzecia sprawa po sprawdzeniu audytora zniknęło 21 mln$ z rzeczowych składników gdzie trzymane są samoloty Prezes w poprzednich latach w wywiadzie pisze że na okres zimowy żeby zejść z kosztów wymontowywali silniki .A321 w zimie ciężko sprzedać dlatego można kupić tanio bo nie ma chętnych To że jest on przechowywany w Kownie też nie ma wątpliwości .
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~2znaki [82.177.158.*]
    To co piszesz brzmi przekonująco, zdarzają się takie kombinacje. Powinni jednak dawać jakieś noty do raportu, bo w innym przypadku inwestorzy głupieją - samolot raz jest, raz go nie ma.
    Nie wiem czemu Aviaam nie daje komunikatu o dostarczeniu tego czwartego Airbusa do Aerofloty.
    Po kumunikacie Aerofloty wygląda że dostarczono go z Kowna gdzie siedzibę ma Aviaam
    http://www.aeroflot.ru/xx-en/new/60423

18 maja 2017, Moskwa . - Aeroflot przyjął dostawę nowego samolotu A321 wyposażona w aerodynamiczne skrzydła wskazówek zwanych Sharklets. Samolot został nazwany na cześć Eldar Ryazanov, uznany rosyjski reżyser filmowy i scenarzysta.
    Samolot A321 został zaprojektowany w składzie dwie klasy 16 miejsc w klasie biznesowej i 170 w klasie ekonomicznej . Cała rodzina samolotów A321 dostarczane są do Aeroflot z Kowna.
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~koń [83.4.77.*]
    W bilansie 1 Kw. w pasywach jest pozycja Advances reseived ( zaliczki otrzymane ) w kwocie 19 056 000 USD. Ciekawe na co ta zaliczka ? Około 20 mln - kwota podobna do zwiększonych kapitałów w nieaudytowanym raporcie z 02.17. Coś ktoś zaliczkował i kwota jest znaczna. Dovado , czy to może dotyczyć tego znikającego samolotu o którym pisałeś ? Ile taki Airbus z 2004 A 321 jest wart ? No i gdzie on jest w aktywach ? Czy to może być zaliczka od Aerofłoty ? Czy to w ogóle dobrze , czy źle , że ona jest , bo przecież zaksięgowanie sprzedaży samolotu może też przynieść stratę jak w 4 Kw. A może samolot w księgach jest wart 1 USD i będzie ogromny zysk ? Dużo niewiadomych , za dużo, i właśnie dlatego kurs buksuje.
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~koń [83.4.77.*]
    j.w.
    Koniu problem nie znam odpowiedzi na Twoje pytania .Cena tego Airbusa
    Nie wiem dlaczego ale nie ukazują się całe odpowiedzi
    Myślę że tak wysoka zaliczka może być tylko na samolot bo tym  zajmuje się Aviaam .I teraz może to być   A 321 które przechowywane są w Kownie a są pr,echowywane aż dwa A321 a może to być zaliczka za sprzedane w 4 q 2 A321 do Darta nie zaksięgowane jeszcze w przychodach jako sprzedaż tylko w formie zaliczki ,bo wydaje mi się że przychody zaksięgowane za sprzedaż smolotów w 4q  pochodziły ze sprzedaży 2 A319 z 2q świadczy o tym księgowanie  18 mln$ na kraj Wyspy Dziewicze w 4q   a dokładnie połowa z tej kwoty była tam zaksięgowana przy sprzedaży 1 A319 Razem sprzedano trzy a przychody wykazane w  2qwykazywały  jakby sprzedano 1 .Drugą sprawą która świadczy że dokonano a nie rozliczono  tej trasakcji jest rejestr statków powietrznych Ukrainy A w rejestrze o czym już pisałem  właścicielem tych samolotów jest wciąż Aviaam   .Nie mam pojęcia jak oni to księgują ale sprzedali w4q 1A320 i ujawniła się firma  z Irlandii że dokonała zakupu  a przychody z Irlandii 1 mln$ w 4 q a samolot wart 10 mln$ więc nie wiem liczyłem że zaksięgują te przychody w 1 q 2017 ale nie zaksięgowali więc naprawdę nie wiem jak oni to księgują . Wyszła w4q strata a trzeba było zapłacić 1,7 mln$ podatku a tak wysoki podatek płaci się od 10 mln$ zysku .Jestem na spółce bo na ich trasakcje trzeba patrzeć w ujęciu rocznym a przedewszystkim liczę że skończy się totolotek z księgowaniem bo zaczną się stałe dochody z leasingu floty wartej 800mln$ .I wydaje mi się bez różnicy  ile kupią za tę kwotę samolotów
    bo  raty będą płacone kilkanaście procent powyżej ceny zakupu samolotów i w obydwu przypadkach będzie to kilkanaście procent rocznie od kwoty 800$ .Jak się rozkręcą i zaczną handlować   między Chinami  a Azją to przychody pójdą w miliardy W tej chwili c/z 3 a gdzie  przyszłe dochody z leasingu .Ja nie widzę lepszej spółki z potenciałem zwrotu a czy to będzie za rok czy wcześniej to nikt nie wie .
  • Re: Dalsze dostawy do Aerofloty Autor: ~dovado [94.254.145.*]
    Takie hasło nie wiem czy może mieć to związek z zaliczką ale wiem że został sprzedany na części Airbus A321 Aeroflot (VP-BES) .Nie mam informacji komu a jest to Airbus który wypadł z pasa startowego w Kaliningradzie w styczniu 2017 i był to 1 z 4 Airbusów A321 o pośrednictwie których informowała Aviam w raporcie w 3 q Było to pośrednictwo w leasingu zwrotnym dla Aeroflot przez Chińskią ICBCLeasing Samoloty te miały trafić do Transareo ale po upadku trafiły do Aeroflot Samolot ten został dostarczony z Vilna do Aeroflot w pażdzierniku 2016 https://m.planespotters.net/airframe/Airbus/A321/6817/VP-BES-Aeroflot-Russian-Airlines
    Nieoficialnie to najprawdopodobnie Azal a nie Red Wings odbierze w czerwcu te 2 A 321 przechowywane w Kownie
    Chodzi oczywiściecie o samoloty VP-BWN i VP-BWO,które przechowywane są w Kownie .Istnieje taka możliwość że zostały one zakupione pod konkretnego właściciela leasingodawcę który wpłacił kaucję ale zamontowanie silników i sprzedaż odbędzie się w momene podpisania umowy z nowym leasingobiorcą w tym wypadku Azalem Nowy właściciel nie chciał ryzykować podpisania umowy przed znalezieniem leasingobiorcy i PLN a opłat lotniskowych i ubezpieczeniowych ..Aviaam nie wykaże ich w przychodach tak jak to było ze sprzedanymi Boeingami w 2 q gdzie napisane jest w raporcie że zakup był robiony pod konkretnego odbiorcę w styczniu a sprzedaż nastąpiła w maju 2016 .Avia nie wykazała z tej sprzedaży przychodów .Jeśli by je zakupiła na siebie to musiałaby zapłacić podatki a tak je tylko przechowuje i może zainkasować tylko kasę za pośrednictwo jeśli dojdzie do podpisania umowy leasigu.
  • Re: Daylsze dostawy do Aerofloty Autor: ~dovado [94.254.145.*]
    Jeśli chodzi o ten samolot na częsc Vp- Bes i to jednak nieoficialnie kupiła go linia rosyjska S7 .Samolot miał być naprawiny i przywrócony do ruchu nawet zbudowano hangar naprawczy jednak
    uszkodzenia kadłuba okazały się poważniejsze niż oczekiwano.
  • Re: Daylsze dostawy do Aerofloty Autor: ~koń [83.4.104.*]
    Zasadniczo , jeśli jest zaliczka to później albo jest transakcja , albo zwrot zaliczki. Jeśli transakcja to i towar , którego Avia jest ( będzie ) właścicielem. Jeśli jest , to tylko to może być coś ze środków trwałych. I tu pytanie - jeśli trafia się jakaś okazja na rynku to kto ją ,, łapie " Avia czy Avia Chiny ? Hipoteza jest taka - nie opłaca się utrzymywać de fakto dwu firm kanibalizujących się. Avia sprzeda swoje samoloty i zajmie się np. nieruchomościami a Avia Chiny samolotami bo ma tanie finansowanie. Rentowność transakcji niewiadoma. Możliwe ? Powiecie mało prawdopodobne . Jasne. To tylko hipoteza , która tłumaczyłaby wychodzenie NN o ile jest podyktowane przesłankami merytorycznymi. To wersja krótkoterminowo umiarkowanie pesymistyczna bo to rodziłoby sporą niepewność.
    Dla równowagi wersja optymistyczna - to zaliczka od Aerofloty a raczej jej część wynikająca z konsolidacji a konto opłat leasingowych. Tu naprawdę wszystko się może zdarzyć możemy zyskać albo tylko o tym pomarzyć.
    Aeroflocie to Avia moga wplcić zaliczkę nie odwrotnie . Pamiętajmy że to Aeroflota placi za Airbusy Francji a następnie sprzedaje je Avia Chiny i otrzmuje kasę a następnie wynajmuje je od Avia Chiny i paci miesięczny czynsz , gdyby miala na nie kasę nie potrzebywalaby je sprzedawać . Jak widzimy zanim dostarczono Airbusy podpisano setkę umów / więć nie liczybym na to . Przecież Aviaam ma towar przechowuje 2 Airbusy A321 w Kownie mogą być zaksięgowane pod inwestycjami krótko lub dugoterminowymi Równie dobrze moga Aviaam wziąśc zaliczkę pod samoloty które Aeroflota będzie dopiero sprzedawać w końcu Aeroflota otrzymala nowe 2 A321 więć może wycofywać następne starsze . Tak naprawdę to informacja jest że do Azal ma trafić 2 Airbusy A321 z Aerofloty ale nie ma informacji które i kto je będzie leasingowaq więć mogą to byćte dwa z Kowna chociaż wedug niektórych portali mają już przydzia do Red Wings a równie dobrze mogą to być następne wycofywane z Aeroflot a zliczka może być tylko częścią wartośći tych samolotów . .Jesli chodzi o Avia Chiny to jest to córka która będzie dziaać na rynku Chińskim jestem za taką wersją że bedzie ona leasingować nowe samoloty i kupować samoloty z tamtejszego rynku ale Aviaam sprzedając samoloty przez jedną ze swoich córek które ma w Irlandi w Rosji na Litwie w Polsce na Cyprze Bermudach itd ma 100% zysku jeśli zrobi to przez AviaChny zysk ze sprzedaży tego samego samolotu wynosi tylko 50 % więc Aviaam tam gdzie potrzebuje olbrzymiego kapitalu na dugi ojkres bedzie wykorzystywala Avia Chiny natomiast tam gdzie kapital potrzebny jest na krótki okres czasu ( zakup - sprzedaż samolotu wykorzysta swoje córki w których ma 100% , Jeśli chodzi o NN myślę że ich sprzedaż ma związek z reformą OFE ..
[x]
AVIAAML 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.