• Zawislo ? Autor: ammerland [83.115.159.*]
    Juz Za kilka die wszystko zapomna o wynikach za IQ. Nadejdzie znowu stara rzeczywistosc.
  • Re: Zawislo ? Autor: ~olo [37.248.74.*]
    stara rzeczywistość jest przecież znakomita! jest nią najwyższa roczna stopa zwrotu ze spółek odzieżowych na GPW!
    ok. 200% wzrostu w około rok. To chyba wynik naprawdę godny uznania.
    Kurs prowadzony jest wzorowo. Ci co decydują się na ten papier powinni z góry przyjąć założenie, że wzrosty przeplatane są tu długimi, męczącymi i niepłynnymi konsolidacjami i wchodząc albo się na to decydujemy, albo tradujemy na spółkach z WIG 20, które swoją drogą też świetnie sobie radzą :)

• Re: Zawislo ? Autor: ammerland [83.115.159.*]
    Przepraszam za czcionke, oczywiscie masz racje. Jednak zu punktu dlugoterminowego inwestowania, po pieciu latach oczekiwania przydalby sie jeden dwa momenty ktore moglyby mnie utwierdzic, ze warto bylo czekac.
    osobiście wierzę, że takie przyjdą :) Być może nawet na dobre wyjdzie kursowi, że reakcja po wynikach była spokojna. Być może dzięki temu nie zleciało się tu stado krótkoterminowych traderów z celem spekulacji krótkoterminowej na niepłynnej spółce. Mam nadzieję, że wobec tej reakcji kursu wchodzili dziś ci co mają inny horyzont inwestycji niż tylko 1 dzień i ci co widzą tu coś więcej niż tylko AT. Głowa do góry ;)
  • Re: Zawislo ? Autor: ammerland [83.115.159.*]
    Jasne ;) jeszcze nie mam zamiaru wychodzic, moze kiedys za dwa trzy lata ?
  • Re: Zawislo ? Autor: ~HiperbessaMCI [188.146.17.*]
    Z drugiej strony najwyższą dynamikę poprawy juz mamy za sobą i takich wzrostów jak były juz nie będzie. Teraz poprawa rok do roku moze siegac max kilkanascie procent, myślę ze to jest juz w cenie i ktoś wlasnie realizuje zyski
  • Re: Zawislo ? Autor: ~aaaa [37.47.42.*]
    oj jeszcze powisi długo, chyba brak chętnych na jakiekolwiek kupno
  • Re: Zawislo ? Autor: ~ccc [94.254.138.*]
    Zawisło bo ktoś z wora zaczął sypać, jak by kurs wzrósł przy tych wynikach o 5-10% to ktoś mógł by się tym papierem zainteresować i popyt by się znalazł zdecydowanie większy.
  • Re: Zawislo ? Autor: ~Martines [194.33.73.*]
    Niech wisi . Pod koniec miesiąca biorę wypłatę - znowu dokupie 1k.
    niech buja, prędzej czy później biorąc pod uwagę obecną wycenę myślę, że podaż się wyczyści. Zatem ten obecny trend boczny zupełnie mnie nie rusza.
    być może obecny brak reakcji to jednak obawy o spadek zysków w 2Q (rok temu 2Q był rekordowy w historii spółki wiec baza b. wysoka). Pogoda w kwietniu i w pierwszej dekadzie maja była fatalna (a w tym okresie spółki obuwnicze uzyskują najwyższe marże). Słabo sprzedażowo w kwietniu wypadł np. CCC, a Wojasowi chyba o około 18% spadły przychody. Pytaniem jest w jakim stopniu spółka będzie potrafiła nadrobić sprzedaż w maju i czerwcu i z jakimi marżami i jaką będziemy mieli w tym okresie pogodę.
    Liczę się zatem ze słabszym wynikiem w 2Q. Nie inwestuje jednak pod wynik za 2Q, tylko pod to co zobaczę minimum do końca tego roku, a licze ze zobaczę wiele dobrych rzeczy.
  • Re: Zawislo ? Autor: ~olo [37.249.240.*]
    na razie cała odzieżówka słabiutko w wynikach za 1Q (i to z reguły wyraźnie słabiej):

Vistula słabiej
    CCC słabiej
    Solar słabiej
    Bytom słabiej
    LPP słabiej

Póki co tylko PMA w 1Q wyraźnie lepiej.
  • Re: Zawislo ? Autor: ~HiperbessaMCI [188.146.9.*]
    Tylko dzięki tragicznie niskiej bazie, wszystko jednak wskazuje na to, ze 1kw będzie gorszy od zeszłorocznego. Stan zatowarowania jest baaardzo dobry ale sprzedaż idzie bardzo słabo. Może "sprzedaj w maju i jedz na wakacje" to dobra wróżba
  • Re: Zawislo ? Autor: ~HiperbessaMCI [188.146.9.*]
    Oczywiscie chodzi o 2kw, ze bedzie duzo słabszy niz w zeszłym
  • Re: Zawislo ? Autor: ~bbb [78.88.60.*]
    Podejrzewam że coś się dzisiaj stanie
  • Re: Zawislo ? Autor: ~HiperbessaMCI [188.146.139.*]
    Trendu załamanie
  • Re: Zawislo ? Autor: ~aaaa [37.47.44.*]
    a kto to tak z ukrytego zebrał taką ilość papiera
  • Re: Zawislo ? Autor: ~HiperbessaMCI [188.146.139.*]
    Moze ustawka była na 3.55
    A może ktoś zbiera na WZ
  • Re: Zawislo ? Autor: ~aaaa [37.47.44.*]
    ustawka na 13 koła akcji WOW WOW WOW !!!!! To gruba ustawka, na cholere takie głupoty pisać
  • Re: Zawislo ? Autor: ~trewq [84.10.17.*]
    Co to się dzieje się kto te 27 koła skosił dzisiaj rano pod 4 plny? Ktoś z Was?
  • Re: Zawislo ? Autor: ~bbb [188.146.129.*]
    Może ktoś grubszy się zainteresował spółką
  • Re: Zawislo ? Autor: ~olo [46.169.67.*]
    27 tys. ktoś położył na stół i od razu mowa o grubszych? :)
    tyle to na stół potrafią kłaść nawet chuderlaki :)
    Niezaleznie natomiast czy to chuderlak, czy grubas, to grunt, że interesuje się naszą perełką
    Olo a jak ten chuderlak ma już powyżej 100k to kim jest ?
  • Re: Zawislo ? Autor: ~olo [46.169.67.*]
    jeśli jest indywidualnym, to oczywiście można by takiego kogoś zaliczyć już do kategorii grubszych
    ja odnosiłem się jedynie do obrotu z wczoraj
  • Re: Zawislo ? Autor: ~HiperBessaMCI [83.11.250.*]
    Jak to jest z tym widłowym, trzyma juz na 4.50?
[x]
PRIMAMODA 18,31% 0,84 2023-05-04 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.