ja mam premie na widoku w ciągu 2 tygodni - jak dla mnie to niech się teraz kisi bo tez bym dokupił przed wynikami. Dałem Vin czas do końca IX osiągnięcie wk a reszta to tylko kwestia mocnego zwier........ :)
A niby czemu to miałoby spadać ? Sa jakies powody ku temu ? Obecnie wyglada mi to na zwykła kiszonkę waloru. Czas i cierpliwość a powinno tu być grubo.Czekam ze sprzedażą w okolicach 14 zeta. dałem sobie roczek na obserwację .Mam czas.
spokojnie - na tym walorze to stara śpiewka, dlatego pisałem, że scenariusz nakreślony przez xxx wcale nie jest nierealny.
Chwilowa euforia, wzrosty przy dużych obrotach a obecnie niecierpliwi, zaraz będzie hasło że to gniot i się posypie żeby spokojnie się odbić od wsparcia na poziomie 8 pln i przed wynikami kontynuować trend.
Dzień dobry, krótkoterminowo też obstawiam spadek w okolice 8-7,5 zł. Tak już ten walor wygląda historycznie - dobicie na tygodniowym do RSI 70 na wysokich obrotach, potem przebicie RSI 70 od góry i powrót nieco poniżej poprzedniego szczytu, tutaj jest rysunek: http://at.biznesradar.pl/424a8571b9fc4b7be2c981537aaf79f7.png
W spółce też niepokoją mnie 2 sprawy w fundamentach: 1. Nowe procedowane przez PiS prawo dotyczące komorników, które obniży skuteczność egzekucji komorniczych 2. Pożyczka dla fiz budu na 8 mln zł z oprocentowaniem niższym niż wyemitowane przez Vindexus obligacje.
pożyczka na 8 mln faktycznie ma niskie oprocentowanie ale jest zapis który mówi iż 40% zysków z przedsięwzięcia przypadnie do firmy Vindexus - z nawiązką zrekompensuje niskie oprocentowanie,:)
Gra na walorze się zakończyła. Teraz powoli sobie opadnie na 8 lub niżej. Przypomnę tego posta jak tam już będzie kurs.
Chyba masz rację. na miesięcznym dobrze to widać. Korekta będzie ale to nie zmienia faktu że będzie grubo jeszcze. Oczekuje spadku w okolice 8 na malutkim wolumenie i jazda w górę. Poczekamy.