Mam wrażenie że jesteśmy rozgrywani przez Głównego Akcjonariusza , wcześniejsze świetne wyniki , niespodziewane dołożenie dywidendy i to wszystko w kontekście TRZYMANIA KURSU ZA PYSK. Pytanie jest jedno kto się zniechęci i wystraszy , ja obstawiam że utrzymają kurs do jutra część ludzi pęknie a po odcięciu spokojnie zrealizują część skupu , jeden Rządzi reszta czeka że może coś zarobi.
Skup to inna sprawa ,jeśli ktoś inwestuje w spółkę w długim terminie to powinien patrzeć na skup jako informację pozytywną i jeśli spółka skupi akcje w celu umorzenia to jak najniższa cena skupu jest w interesie akcjonariuszy. Tu jednak jedna ręka ma 62 % akcji i wszelkie decyzje co do przyszłości spółki są w głowie P.Sołowowa.
Dobra poczytam o tym po sesji a tymczasem czy może ktoś ściągnąć ten baton 100k po 5,5 będę wdzięczny bo jakoś psuje mi nastrój a ja już zapakowany pod korek jestem :))
Dnia 2017-05-10 o godz. 16:25 ~Bart napisał(a): > Proszę o wyjaśnienie początkującemu jakie są sposoby trzymania kursu za pysk?
To są kolego konfabulacje tzw. leszczy uważających się za znawców giełdy warszawskiej:)) Nie ma czegoś takiego jak trzymanie kursu w ryzach/decydują zlecenia K i S
Konfabulacje leszczy ? Zrobić obrót 4 000 000 akcji w przedziale 5,49 -5,50 to taki zbieg okoliczności , w przeddzień odcięcia dywidendy , jak się ma akcje i kasę to można takie rzeczy. Drobnica postanowiła sprzedać co ma po 5,49 a leszcze postanowili kupić po 5,50 .Każdy kto choć 2 lata jest na giełdzie widział takie rzeczy nie tylko na Synthosie .
Dnia 2017-05-10 o godz. 19:38 marioxx napisał(a): > Konfabulacje leszczy ? Zrobić obrót 4 000 000 akcji w przedziale 5,49 -5,50 to taki zbieg okoliczności , w przeddzień odcięcia dywidendy , jak się ma akcje i kasę to można takie rzeczy. > Drobnica postanowiła sprzedać co ma po 5,49 a leszcze postanowili kupić po 5,50 .Każdy kto choć 2 lata jest na giełdzie widział takie rzeczy nie tylko na Synthosie .
Teorie spiskowe nie są modne/Kto każe sprzedawać po 5,49pln?Chyba że kupiłeś po 5pln/Trudno , ale w tym sklepie taniej sprzedawć niż kupowałeś jest surrealistyczne z punktu widzenia ekonomii finansów/Zupełnie nie rozumiem?!!:))