"Data publikacji raportu rocznego za 2016 rok została określona w raporcie bieżącym nr 1/2017 na 31.05.2017 r. Obowiązujący termin publikacji raportu rocznego za 2016 rok to 12.05.2017 r. Data publikacji raportu kwartalnego za pierwszy kwartał 2017 roku została określona w raporcie bieżącym nr 1/2017 na 15.05.2017 r. Obowiązujący termin publikacji raportu kwartalnego za pierwszy kwartał 2017 roku to 11.05.2017 r. Pozostałe terminy wskazane w raporcie bieżącym nr 1/2017 pozostają bez zmian." Czyli raport za I kw. już pojutrze. Mamy wysoką bazę, będzie trudno o podobny wynik, może 1/3 z bazy ... Dla mnie najważniejszy jest stabilny wzrost kapitału własnego oraz nadwyżki aktywów obrotowych nad zobowiązaniami. Zakładam że do takiego wzrostu dojdzie.
szału nie ma 0,5 mln za kwartał netto przychody potężne, ale marża za tym nie idzie, czyli mielenie kasy wielka kasa w gotówce dalej się marnuje 10,7 mln zł leży i nie pracuje jakby to wypłacić akcjonariuszom to wyszło by ponad 5 zł na akcje :) cyrk
jak czegoś nie przejmą i nie wypłyną na szersze wody to tak będą trwać a tu trzeba iść na przód !
na wrogie przejęcie nie ma szans a przy takiej pozycji gotówkowej oraz akcjach własnych wartych obecnie 1,7 mln zł Piech taniej niż 30 zł/akcje spółki nie odda więc nie widzę póki co szans na przejęcie/wezwanie na EOneta boję się tylko że mają plan wyciągnięcia tych pieniędzy ze spółki z pominięciem innych akcjonariuszy, np. przez zawyżone przejęcie jakiejś wydmuszki założonej przez siebie i nie tworzącej żadnej realnej wartości dodanej to by tłumaczyło kilkukrotne niedowartościowanie spółki na rynku
Tak czy owak mamy impas. Kursik na poziomie 77% WK zachowuje się co najmniej dziwnie: ktoś z prawej w ciągu sesji notorycznie podpycha po 7,5, nikt tego nie kupuje ... i na koniec sesji będziemy mieli cudowne wyciągnięcie notowań na 7,7 - i tak się już dzieje od kilkudziesięciu sesji, marazm, marazm i jeszcze raz marazm. Czy coś w tej kwestii może się zmienić? Tak, ale tylko po podaniu konkretnej i pozytywnej informacji typu skup, wezwanie, dywidenda, akwizycja, może coś jeszcze innego ... nie mam pojęcia. Mam czas to poczekam, jeść nie woła.