Może ktos się "szykował" w tym tygodniu a tak to zablokowany ??? na dwa tygodnie?
znalazlem coś takiego, cytat: "Problem - zbycie akcji spółki w okresie zamkniętym Na posiedzeniu 13 listopada 2007 roku Komisja Nadzoru Finansowego nałożyła na członka władz spółki publicznej karę pieniężną w wysokości 50 tys. zł za dokonanie transakcji akcjami tej spółki w okresie zamkniętym. Ukarana osoba w okresie zamkniętym zarówno kupowała, jak i sprzedawała akcje spółki. Notowana na giełdzie firma opóźniła przekazanie do publicznej wiadomości informacji wynikających z treści zawartej przez nią umowy, które powinna przekazać na podstawie rozporządzenia o raportach emitentów (spółka powiadomiła komisję o opóźnieniu). Komisja poinformowała, że okres zamknięty wynikał z art. 159 ust. 2 pkt 1 Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi. Stanowi on, że m.in. członkowie zarządu, rady nadzorczej, mający dostęp do informacji poufnych nie mogą wykorzystywać jej w okresie zamkniętym, czyli przed przekazaniem tej informacji do publicznej wiadomości."
Albo poprostu chca sie pochwalic wczesniej wynikami bo wig znowu szaleje a tu posucha.
Mam wrażenie że oni coś kombinują z kursem akcji -może trzeba do KNF- napisać niech sprawdzą Wygląda jakby zabrakło im akcji do dalszego uwalenia kursu
to wygląda tak jak by z zarządach obydwu spólek prezesami byli głupi i głupszy - pytanie tylko który jest który, a wystarczyłoby im dokupić akcji i ogłosić wezwanie tylko nie po 14 zł - 18zł jak kiedys, bo wiadomo że nikt na nie nie odpowie za to po 35 -45zł skupili by pewnie większość akcji bez problemu. Patrząc na wartość księgową spólki to jeśli nie kłamią w raportach to i tak by nic nie przepłacili. I wtedy mogli by pogonić jeden drugiego, a oni jak te głupki po sądach sie włoczą cenę zaniżają aż pewnego dnia znajdzie sie ktoś trzeci - kupi pakiet i pogoni jednego i drugiego ,,pana prezesa'' i nie pomoże im szybki dodruk akcji nawet
jeśli Sąd Okręgowy w Warszawie stwierdzi nieważność: uchwały nr 7 ZWZ Spółki z dnia 12 kwietnia 2017 roku w sprawie w sprawie podziału zysku netto za 2016 rok;
to co będzie? bo ja już "skonsumowałem" dywidendę :)
Będziesz musiał odrobić na hali produkcyjnej w Ropczycach np na dziale pakowania sorbentu a tak po naszemu to łopatą do wora to co sleci z taśmy, godzina roboty za 10 akcji
Na pewno ja nie odrobię. Niech mnie pocałują. Nie po to trzymam akcje aby jak coś wyplacą to odrabiać. A odrabiał ktoś z was wogóle? Przecież aby łopatą zasuwać to musi być jakaś umowa, BHP, szkolenie i gdzie zakwaterują?
Umowa to nie problem moze być o dzielo i teraz najlepsze, podatek już zabrali a koszta uzyskania gdzie, będziesz mogl otrzymać wyrownanie, Bhp no problem przeszkola, zakwaterowanie? banal - maja jakas spółkę nieruchomości czy cos, na pewno lokum się znajdzie na tydzień czy dwa...problem się robi jak masz dużo akcji no nie wiem 10-50 tys, to już ładnych pare tygodni trzebabedzie odrabiać może nawet na montażu w delegacji - ok 40 krajow do wyboru huty,cementownie itp