• DMmBanku Autor: ~Raven [82.139.160.*]
    Analitycy oczekują w pierwszym kwartale 2017 roku, że 52 proc. spółek przemysłowych poprawi rdr rezultaty, a 24 proc. je pogorszy.

"Dobrych wyników oczekujemy w spółkach: Apator, Boryszew, Elemental Holding, Impexmetal, Orzeł Biały, Pfleiderer Group oraz Uniwheels. Słabych natomiast w spółkach: Amica, Forte, Kernel i Vistal" - podano w raporcie.

Zdaniem analityków, najbardziej atrakcyjnie wyceniane są: Elemental Holding, Ergis, Pfleiderer Group, Stelmet, Tarczyński i Uniwheels. (PAP Biznes)link
  • Re: DMmBanku Autor: ~racjonalista [194.15.124.*]
    Tu nic nie przyspieszy marszu w górę, póki wszystkie zaplanowane pakietowe transakcje nie zostaną wykonane. I tak długo będzie trzymany kurs. Żadne Trigony, mBanki tego nie zmienią. Koniec i kropka.
    Cierpliwość zostanie nagrodzona.
  • Re: DMmBanku Autor: ~dusza [37.47.161.*]
    to chyba najbardziej dziwnie rozgrywana spółka na giełdzie, nie ma dla niej dobrych wiadomości a ponieważ nie ma też i złych, to i zrozumieć trudno dlaczego odbywają się te pakietówki poprzez handel sesyjny. Wyrażnie widać, że są to umawiane transakcje. Nawet sam prezes i jego żona bierze w tym udział kupując na jednej sesji 100 tyś po 3,65 a sprzedając na drugiej 500 tyś po 3,70. Totalny bezsens. Jedynym wytłumaczeniem i nadzieją jest stare porzekadło - że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ....... tylko kiedy to nastąpi? Czy ta duża ilość funduszy mająca różne pakiety poniżej 5% działa przeciw sobie. czy też jest w zmowie i wyławiają akcje od zniecierpliwionych? bo cierpliwości do tej spółki potrzeba wiele. Wciąż pamiętam emisję z przed 2 lat dla instytucjonalnych po 4,50 za 50 mln. Po tej emisji nie mieli szans na zarobek, cały czas spadki i podbitki coraz niżej, Będąc w zmowie cenowej i w ten sposób można zarabiać ale dziwię się prezesowi, że to akceptuje bo nie wierzę, żeby nie odbywały się jakieś kuluarowe rozmowy w tej kwestii.
  • Re: DMmBanku Autor: ~greg [85.115.33.*]
    Panowie ja dizisja dokupile. Smierdzi mi tu jakas grubsza sprawa... W czerwcu konczy sie memorandum z japoncami. Kurs jest trzymany nisko. Nie ma zlych informacji, wrecz sa same dobre. Na dodatek branza jest idealna na przyszle lata. Cos tu bedzie sie dzialo predzej czy pozniej.
  • Re: DMmBanku Autor: ~sega [31.179.114.*]
    Popieram Grega, tez dokupiłem ale kilka dni temu.WÓZ albo przewoz.Wieksze szanse moim zdaniem są na wybicie w gore, kwestia tylko w tym czy przed wynikami czy po. Jak prezes nadmienil przejete firmy o wysokiej rentownosci (katalizatory)w roku 2017 bedą mialy wpływ na wyniki spólki. Moim zdaniem nie ma wiadomych zagrozen do wzrostów, kwestia tylko kiedy grubasy uwolnia kurs.
  • Re: DMmBanku Autor: ~ssdssd [83.7.9.*]
    Ja też dokupuje co mam wolne środki i będziemy obserwować co i jak.
    Zagrożenia są:

- Japońce i różne scenariusze z nimi związane
    - Zmiany w regulacjach dot. recyklingu w UE i PL
    - Załamanie cen surowców
    - Krach na giełdzie
    - itp itd

Ale mimo to wiele " plusów dodatnich " tu widzę. Konsolidacja trwa w najlepsze i zobaczymy co z tego wyniknie.
    Oby rajd w niebo bo kasy potrzeba na ciepłe tereny wakacyjne :-)

Wytrwałości. Kasa lubi ciszę a tu taką widzę...

• Re: DMmBanku Autor: ~racjonalista [194.15.124.*]
    Cisza na forum Elementalu jest bezcenna :-). Tak jakby nie było to forum Bankiera. Znaczy ordynarnej spekuły tu nie ma ( jeszcze nie ma ? ). A dzisiejsza sesja jakby nieco inna. Pakieciki z ukrytego tylko po 10.000 sztuk tylko. Tak jakby kupowali już tylko szwagry i bratanki znajomych królika. A to oznacza IMO, że rozwiązanie już coraz bliżej ............ :-)))))
    Marnie to wygląda, nie ma chetnych na podciagniecie kursu nawet na 3,65. Dokupiłem dzisiej za ostatnia krwawice po 3.63 i zapominam do wyników.
  • Re: DMmBanku Autor: ~Agora [37.47.26.*]
    W wakacje to bedzie spadek i będziemy patrzec jak inni jadą na wakacje.
  • Re: DMmBanku Autor: ~wytrwały [83.142.193.*]
    chyba, że trzymają kurs pod buyout
  • Re: DMmBanku Autor: ~Janusze_biznesu [188.146.6.*]
    Tez mi tym smierdzi i to coraz bardziej...
    Sprzedamy im po srednioej 3.70 ? Nie sadze.

• Re: DMmBanku Autor: ~sega [89.70.188.*]
    Cos zlego sie kroi........

• Re: DMmBanku Autor: ~ssdssd [83.5.254.*]
    Idą jak po sznurku z techniką ( kanał ciągle aktualny ) i walimy głową w sufit. Kurs trzymany za jaja twardą ręką.
    Najgorsze jest to że jak coś nie chce się wznosić to spada :-/ Prawidło grawitacji.....

Jakie są tego przyczyny uPrzebijemy 3.50 na dniach i moze wreszcie cos drgnie w druga strone. Cy ktos jest w stanie pojąc co sie dzieje na tej spólce? /ukryte przed drobnym inwestorem/
  • Re: DMmBanku Autor: ~ssdssd [83.5.221.*]
    A kto to wie. Pewnie Jarskie nawet nie wiedzą
  • Re: DMmBanku Autor: ~Specjalista [82.170.173.*]
    Dla mnie ta spolka jest jakas uposledzona. Moze nie spolka, ale kurs.
  • Re: DMmBanku Autor: ~darad [83.25.198.*]
    przydały by się marne wyniki kwartalne w piątek, do tego korekty na rynkach i nie wiem co złego jeszcze - może wtedy kurs przebije d..ą to magiczne 3,5, a wtedy od 2,90 albo niżej rozpocznie się tutaj normalny handel bo dobre wyniki i inne extra-nowiny nie powodują oczekiwanych efektów pozdrawiam
    Ale ścierwo, grubo dają, ciekawe czy zwala ponizej 2,50 ,ale raczej mocno ponizej przy takim trędzie.Ssuperowo ,wyniki od przynajmniej 2 lat mocny progres, przejecia, perspektywy ,a zabawa duzego trwa w najepsze. Przecie tu od wielu miesiecy nikt nie zarabia.PANIE PREZESIE PROSZE UJAWNIC TE B ZLE WIIADOMOSCI DOŁUJACE KURS............... HE HE
  • Re: DMmBanku Autor: ~ssdssd [83.7.84.*]
    Kto ci tu grubo daje? Zero popytu a podaż też znikoma. 200 akcji i kurs uwalony o 10gr. Ty to nazywasz grubym uwalaniem???

Nie mowie o uwalnianiu duzych wolumenow ino o trzymaniu kursu coraz nizej. Jak ktos bedzie chcial deczko podniesc nie pozwolaja i tyle. ze wali sie pod ciezarem i przy takich gierkach nie ma chetnych do zabawy............... Myslisz ze po wynikach cos sie zmieni? To kolejny nie wiem ktory juz kwartał bedzie i dalej mizeria. Dawno dawno temu było 4,50 gorsze wyniki ,ze 6 akwizycji mniej, inwestycji krociowych jak na lekarstwo nie mowiac o sytuacji na rynkach..... Co zatem stoi na przeszkodzie zeby powedrowac zgodnie z rekomendacjami...
  • Re: DMmBanku Autor: ~ssdssd [188.146.130.*]
    Wystrzeli tylko kij wie kiedy. W najmniej oczekiwanym momencie...
  • Re: DMmBanku Autor: ~Ssdssd [188.146.14.*]
    A pisalem Ci zebys mowil o 5zl a nie 3zl itp itd. Sluchaja a milo
  • Re: DMmBanku Autor: ~darad [83.25.198.*]
    rekomendują, komentują, analizują - fachowcy analitycy, jednak nie spotkałem się z próbą jasnej, jednoznacznej odpowiedzi dlaczego w bieżącej sytuacji tylko dynda 3,5-4,0 przez półtora roku
  • Re: DMmBanku Autor: ~ssdssd [82.177.67.*]
    Im większe dyndanie tym większe urwanie jajec :-)
    Niech to wreszcie zjebią ponizej 3.00 . Moze wtedy sie oczysci i bedzie normalnie, chyba ze rzeczywiscie jest cos na rzeczy z tym wezwaniem.
[x]
ELEMENTAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.