A poza tym rowniez w ich interesie jest to aby dokonac podzialu w celu uzyskania wlasciwej wyceny biznesu. Podobny krok na jesieni wykona Książek ze swoim Marvipolem, osobno bedzie Deweloperka i JLR ze samochodami. Przez biznes deweloperski samochody maja niska wycene i chce dokonac podzialu. Tego samego chce Esotiq. EMG jeszcze dlugo bedzie walczylo o rentownosc i przez to doluje biznes blielizniarski, co widac po jakij cenie sa notowane akcje.
Dlatego nikt teraz nie kupuje akcji bo wszyscy czekają na podział i chcą kupić po podziale. Pierwotnie tez miałem tak zrobić ale założyłem, że EAH po podziale więcej urośnie niż EMG spadnie i w rezultacie wycena dwóch spółek będzie większa po podziale niż jednej przed.
Też tak założyłem, ale przy tej płynności wszystko jest możliwe. Po co Walne jak już były dwa ogłoszenia o podziale ( poprawionym)? Czy z tego wynika, że będą dwa następne "nowe" ogłoszenia po NWZA? To by znów oddaliło termin podziału...
Z tego co się orientuję to uchwała o podziale jest ważna 60 dni dlatego tamta wygasła i jest potrzebna nowa. Myślę, że tym razem to już pójdzie szybko i w czerwcu będzie podział.