• EMG SA Autor: ~Segandith [164.127.4.*]
    EMG SA przystąpiło dziś do ESPI.
  • Re: EMG SA Autor: ~ja [188.146.140.*]
    i co w związkuz tym ?
  • Re: EMG SA Autor: ~Segandith [164.127.68.*]
    Kolejny krok do upublicznienia tej spółki.
  • Re: EMG SA Autor: ~ja [188.146.80.*]
    dzięki a według Ciebie kiedy to może nastąpić ?
  • Re: EMG SA Autor: ~Segandith [164.127.4.*]
    31 maja jest NWZA i nowa uchwała o podziale więc podział powinien być w czerwcu ale czy będzie to się okaże.
  • Re: EMG SA Autor: ~ja [193.200.133.*]
    Dziękuję. Zapowiadali I kwartał ostatnio mówili II kw coś to niemrawo idzie. Jest możliwe że do podziału w ogóle nie dojdzie?
    Wszystko jest możliwe ale taki scenariusz jest mało prawdopodobny. NWZA wcześniej podjęło uchwałę o podziale więc teraz raczej też ją podejmą.
  • Re: EMG SA Autor: ~Michal [37.248.165.*]
    A poza tym rowniez w ich interesie jest to aby dokonac podzialu w celu uzyskania wlasciwej wyceny biznesu. Podobny krok na jesieni wykona Książek ze swoim Marvipolem, osobno bedzie Deweloperka i JLR ze samochodami. Przez biznes deweloperski samochody maja niska wycene i chce dokonac podzialu. Tego samego chce Esotiq. EMG jeszcze dlugo bedzie walczylo o rentownosc i przez to doluje biznes blielizniarski, co widac po jakij cenie sa notowane akcje.
    Dlatego nikt teraz nie kupuje akcji bo wszyscy czekają na podział i chcą kupić po podziale. Pierwotnie tez miałem tak zrobić ale założyłem, że EAH po podziale więcej urośnie niż EMG spadnie i w rezultacie wycena dwóch spółek będzie większa po podziale niż jednej przed.
  • Re: EMG SA Autor: ~janek221 [5.172.236.*]
    Też tak założyłem, ale przy tej płynności wszystko jest możliwe.
    Po co Walne jak już były dwa ogłoszenia o podziale ( poprawionym)?
    Czy z tego wynika, że będą dwa następne "nowe" ogłoszenia po NWZA?
    To by znów oddaliło termin podziału...

Z tego co się orientuję to uchwała o podziale jest ważna 60 dni dlatego tamta wygasła i jest potrzebna nowa. Myślę, że tym razem to już pójdzie szybko i w czerwcu będzie podział.
[x]
ESOTIQ 0,00% 33,20 2026-04-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.