Dnia 2017-05-08 o godz. 08:38 ~Bankrut napisał(a): > Zostałem z akcjami, podpowiedzcie jak odzyskać choć część kasy gdzie się z tym udać
Sam musisz znaleźć kupca. Jak nie sprzedasz możesz liczyć na dywidendę. Za 2016 była konkretna. W przyszłości może będą podobne i okaże się, że to dobra inwestycja.
W związku z pkt. 2 Uchwały nr 320/17 Zarządu KDPW S.A. z dnia 18 maja 2017r dotyczącej zniesienia dematerializacji akcji spółki Asseco Central Europe, a.s. i wyrejestrowaniem ich z konta ewidencyjnego prowadzonego przez Centrálny depozitár cenných papierov SR (Centralny Depozyt Papierów Wartościowych Republiki Słowackiej) nastąpiło wyrejestrowanie akcji spółki z kont Uczestników KDPW. Co oznacza wyrejestrowanie ich z rachunków, gdzie akcje się znajdowały.
Szczegóły jak dalej postępować znajdują się na stronie spółki
Aktualnie kończy się proces dematerializacji. Transakcje sprzedaży po znalezieniu strony kupującej z będą możliwe dopiero po zakończeniu procesu dematerializacji i potwierdzeniu przez spółkę, że faktycznie jest się właścicielem akcji.
Jeśli jest ktoś zainteresowany sprzedażą akcji ASSECO CENTRAL EUROPE po zakończeniu procesu dematerializacji to proszę o kontakt.
Przecież na stronie asseco jest napisane, że akcjonariusze będą wzywani do odbioru akcji w formie papierowej.w każdym razie, jeśli ktoś chce sprzedać, to chętnie kupię po dziesięć złotych.jutro podam adres mail do kontaktu
Cześć, u mnie też akcje zniknęły z rachunku maklerskiego. W operacjach pojawiła się jedna z dnia 29-05-2017 o nazwie "wykup" z minusem i liczbą moich akcji. Czy to oznacza, że zostały przez spółkę wykupione i dostanę za nie pieniądze? Jeśli tak to w jakim terminie powinny się pojawić na koncie?
To o czym napisałeś oznacza, że nie masz już akcji na swoim rachunku maklerskim. Jest to fizyczne wykonanie uchwały KDPW. W przyszłości - po zakończeniu dematerializacji - będziesz posiadać akcje w formie papierowej lub ewidencji akcjonariuszy w Asseco Central Europe. Nie znam prawa słowackiego zatem trudno mi jest to określić w jaki sposób będzie to realizowane.
Żadnych pieniędzy nie otrzymasz, gdyż musisz znaleźć kupca na posiadane akcje. Dopiero od nabywcy po transakcji otrzymasz umówioną kwotę pieniędzy.
Jeśli będziesz zainteresowany sprzedażą akcji ASSECO CENTRAL EUROPE po zakończeniu procesu dematerializacji to proszę o kontakt.
Na stronie Spółki jest napisane, że: "Możecie Państwo dobrowolnie przekazać swoje dane poprzez FORMULARZ". Czy ktoś może wie co to za formularz? Bo chciałbym go wypełnić.
wlasnie dzwonili do mnie z Aliora - spolka sama zglosila sie do nich po moje dane, w tym nr konta bankowego, telefon i email :) zobaczymy, co beda chcieli i czy beda sie kontaktowac :)
dodam, ze zgodnie z ich prawem (przynajmniej tak pisza), jezeli ich sie nie odbierze, moga je od tak uniewaznic. temat zlecilem juz do prawnika, jutro mam nadzieje wiedziec, co dalej.
Otrzymałem również informację w formie pisemnej o odbiorze akcji w formie papierowej. Nie rozumiem punktu C. Wartość nominalna akcji jest niska. Może ktoś mi trochę to wyjaśnić. Czy ktoś się wybiera do Bratysławy po akcje.
Na końcu wezwania jest napisane, że jeśli akcjonariusz nie może odebrać akcji osobiście lub przez pełnomocnika to może się zwrócić do dwóch wymienionych osób. Co to oznacza? Czyżby była możliwość odbioru w Polsce lub w terminie późniejszym? Napiszę maila i się zapytam o co chodzi.
Ja dostałem email żeby upoważnić pełnomocnika wyznaczonegi w Warszawie i on przywiezie papiery. Nst trzeba się po nie zgłosić do Warszawy lub podpisać dyspozycję sprzedaży i opylom to po cenie z wezwania i kasiorkę przeleją na konto. Pytanie czy to nie ściema i czy warto sprzedawać.