Bez względu na kurs (jedni grają, jedni inwestują jeszcze inni mają inne cele) super info w każdym razie i oby więcej przejęć i rozwojowych planów bo branża ma perspektywy: https://www.bankier.pl/wiadomosc/LUKARDI-S-A-Rozpoczecie-procesu-negocjacji-w-sprawie-polaczenia-lub-nabycia-udzialow-Akquinet-Polska-sp-z-o-o-7515277.html
zysków bez wyjątku na lata z tej inwestycji Pozdrawiam
Warto choćby z ciekawości prześledzić Partnerów grupy Akquinet AG z siedzibą w Hamburgu. Z tego punktu widzenia zapowiadana ekspansja i akwizycja przez Spółkę od samego początku wydaje się (własne przemyślenia) ma swój sens i przyszłość. Przy tak przetartych ścieżkach tylko należy trzymać kciuki. Szkoda, że Zarząd tak - w mojej ocenie - nie docenia mniejszościowego Akcjonariatu. Może kiedyś rozsądek będzie górą nad tylko jednostronnym zyskiem Większościowego wszak razem można więcej - przecież bez mała wchodząc na rynek spółka żywiła się słusznie popartą i nieskrywaną chęcią pozyskania kapitału od nas drobny zadysponowaną na jej partykularną działalność operacyjną. Pozdrawiam i zysków wszystkim
fiu fiu bardzo ladne info ida dobre czasy dla Lukardi i Akquinet bedzie emisja jezeli beda chcieli nabyc udzialy albo połączenie, fuzja akcji jak na lekarstwo hmmm....
Zysków w spółce brak, wolnej kasy też brak, to skąd kasa jak nie z dodruku? Tu nie ma żadnego mitycznego inwestora, bo po co był projekt dodruku akcji z prawem poboru? Niech mi ktoś wyjaśni to logicznie
nie chce mi sie tego Tobie tlumaczyc, poczytaj wczesniejsze posty z okresu jak planowali dodruk to Ci wiele wyjasni i rozjasni przesledz wszystkie zmiany w akcjonariacie i powiazania to wyrobisz sobie swoje zdanie. jezeli bedzie emisja to pozytywnie wplynie na plynnosc bo akcji w obrocie zdecydowanie za malo jezeli raport bedzie dobry a mysle ze taki bedzie to trend powinien sie zmienic i utrzymac do konca roku narazie same dobre wiesci, czekamy na dobry raport, kurs up, tylko akcji malo bo ktos przetrzymuje sporo
Ja to wszystko czytałem i znam tą całą historię, nie pytałem by mi ktoś o tym opowiedział tylko by ktoś logicznie wyjaśnił te pojawiające się doniesienia o mitycznym inwestorze którego wg. mnie nie ma i nie będzie. Stąd właśnie projekt dodruku akcji z prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy, stąd tak naprawdę wojna w zarządzie o to czy ma być ten dodruk czy nie i ile trzeba będzie dołożyć kasy do tego interesu i kto ma to dołożyć bo zarząd jest większościowym posiadaczem akcji nie dopuszczonych do obrotu i nic nie mogą z nimi zrobić handlując tylko poza rynkiem regulowanym. Stąd dziwne ruchy w akcjonariacie i handel tymi akcjami po 16 groszy. Nie musisz mi tego tłumaczyć, ja to wszystko wiem, a tak jak twierdzisz dodruk akcji jest ok, to powiem że tak jest ok ale tylko dla ich płynności a nie ceny, a ta niestety zjedzie w dół jak zawsze zjeżdża przy każdym dodruku z prawem poboru.
jak kazdy masz prawo do swojego zdania i szanuje to. tudziez moim zdaniem wlasnie odwraca sie trend, który sie utrzyma do konca roku. takie ja mam zdanie.czekam na konkretna polemikę polemizować oznacza prowadzić dyskusję ale taką w której się sprzeciwiamy czemuś, mamy inne zdanie na ten temat.
malo akcji w obrocie ? bardzo malo !!! jak bym chcial tu zainwestowac z 20kilo złociszy to kurs mamy na poziomie 2zł, a ilu tu takich jest? z posuniec duzych wynika, iz preferuja powolny stabilny wzrost, rozwoj i inwestycje, co w przyszlosci bedzie sie przekladac na kurs bez szarpaniny pomalutku, finisz bedzie jak fajerwerki na sylwestra