"Uprzejmie informujemy, że system maklerski (zakładka Inwestycje) będzie niedostępny do 3 stycznia 2018 r. do godz. 6:00. 1 oraz 2 stycznia 2018 r., zgodnie z komunikatem GPW, są dniami bez sesji giełdowej."
Ten Bank to instytucja w której nagminnie coś nie działa ale to nawet jeszcze mógłbym przełknąć, natomiast nie do zaakceptowania jest dla mnie nieustanne podnoszenie opłat. Bank nakłada karę na klientów, którzy mogą mieć nawet kilka tyś uznań w miesiącu ale jak nie pochodzi to z tzw wynagrodzenia płacisz karę w postaci tzw opłaty za konto, mało tego płacisz nawet dodatkową opłatę bo nie spełniasz jakiegoś tam warunku do tego kosmiczne opłaty za wznowienie karty kredytowej chyba najwyższe na rynku. Ma już dosyć banku, który nakłada na mnie kary finansowe za to że trzymam w nim swoje pieniądze. Przy najbliższej okazji zamykam tam konto i rachunek maklerski, pozostawię sobie inne konto w banku gdzie mnie nagradzają za wysoką sumę uznań w miesiącu i nie kasują dlatego że używam kilkadziesiąt razy w miesiącu karty płatniczej, za te operacje przecież bank pobiera tzw opłatę interchange od sklepu. Reasumując apeluję o zamykanie kont w tym banku bo jest on pożeraczem naszej gotówki, naszych własnych środków za trzymanie których pobiera od nas niezliczone opłaty i prowizje ....
No to mogliby napisać, że rachunek jest niedostępny, a nie bez żadnej informacji go kasować z systemu. Jest to lekko dziwne, że logując się do banku zamiast pieniędzy widzę komunikat, że nie mam żadnego rachunku i mogę sobie założyć nowy. Na wiadomości mailowe mimo zapewnień o szybkim kontakcie nie odpisują. Mam nadzieję, że do jutra wszystko wróci do normy.
Ja powoli żegnam sie z Aliorem i i jego biurem maklerskim "wychodząc" z lokat, funduszy i akcji, ktore miałem na tamtejszym rachunku. Kiedy w 2010 otworzyłem tam rachunek brokerski byłem bardzo zadowolony, bo w porównaniu z moim dawnym BM Pekao SA w Aliorze wszystko działało wtedy bez zastrzeżeń. Tak było przez kilka lat, ale to juz przeszlosc. Niestety od 2 lat usługi biura maklerskiego działają fatalnie. W tym czasie kilkanaście razy system mi sie żawieszal, a ja nie mając możliwości kupna/sprzedaży byłem stratny. Do tego wszystkiego Alior wprowadza zmiany w systemie. Nie wiem w jakim celu dobrze dzialajace i czytelne systemy zastępuje sie takimi, ktore sa kompletna katastrofa i nie da sie z nich korzystać ??? Nie rozumiem tez dlaczego posiadając rachunek internetowy banku w Polsce jestem zmuszony korzystać z niego w języku angielskim. Szkoda, że tak dobry bank " zszedł na psy" !!
Aby uniknąć opłaty za konto należy wykonać jednorazowy przelew z rachunku z innego banku w wysokości min 2000,- zł. Wtedy nie musi się to nazywać "wynagrodzenie" i zwalnia z opłaty za konto. Po zaksięgowaniu można sobie odesłać z powrotem /ja to robię następnego dnia na wszelki wypadek/. Wiem, bo sam się do nich zwróciłem z zapytaniem. Co do kart sie nie wypowiadam, bo nie posiadam ich kart.
Mi tez odrzucali zlecenia. Trzeba zaznaczyć ptaszkiem w ustawieniach - ustawienie rachunku brokerskiego- podtrzymuj zlecenia. Coś w tym stylu bo z pamięci piszę.
W którym miejscu bo nie moge namierzyć? Mi w koncu zlecnie przyjeli ale jak daje modyfikacje i wyzsza cene to lipa... w którym miejscu trzba zaptaszkować?
Dnia 2018-01-03 o godz. 10:54 ~Dolenko napisał(a): > Na samej górze zakładka ustawienia. > > Potem ustawienia brokerskie. > > Dalej "automatycznie potwierdzaj podtrzymanie moich zleceń". I "zapisz"
Dzięki, zrobiłem tak i zlecenie trafiło do zleceń jako aktywne, ale w monitorze powiadomień nie ma żadnego komunikatu o tym zdarzeniu. Więc myślę, że Alior ma nadal chaos.
podczas logowania widać komunikat: Komunikat Informujemy, że występują chwilowe problemy z aplikacją Alior Giełda. Pracujemy nad przywróceniem prawidłowego działania aplikacji. Przepraszamy za niedogodności.
Dnia 2018-01-03 o godz. 10:52 ~al napisał(a): > podczas logowania widać komunikat: > Komunikat > Informujemy, że występują chwilowe problemy z aplikacją Alior Giełda. Pracujemy nad przywróceniem prawidłowego działania aplikacji. Przepraszamy za niedogodności. > > Te chwilowe problemy trwają już od samego rana. >
Te chwilowe problemy sa prawie codzienne do tego nieuznają mi reklamacji po zarżadałem 2tys zworotu to napisali ze sa jeszcze alternatywne inne mozliwosci składania zlecen czyste hu.... szukam nowego biura ktos moze poleci coś