• Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Autor: ~Loll [77.112.183.*]
    robimy zjazd na 4,6- 4-8
  • Re: Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Autor: ~kris [217.99.47.*]
    no to robcie!!!
  • Re: Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Autor: ~Echoes [213.108.80.*]
    Niestety, robią to inni a my gały tylko wybałuszamy. Gdzieś, ktoś niedawno pisał, że fundy skupią papier i ruszą w górę. Wg mnie fundy nie wchodzą już w Echo, gdyż mają tego pod korek kupione (kto i ile ma przecież jest wiadome). Przy czym fundy kupowały na dużo niższych poziomach niż obecny kurs. Zagadką jest natomiast dla mnie, komu zależy na dławieniu kursu. Przed wynikami za 2016 r. była taka teoria, że dławią bo chcą kupić jak najwięcej po niskiej cenie i złapać dywidendę. Sami liczyliśmy na D w granicach 1-1,5 zł ponad zaliczkę. Wyszło jak wyszło, ale kto i w jakim celu teraz dławi - nie wiem. Dzisiejsza akcja i liczba zleceń po 111 - zastanawiające. Moim zdaniem akcja umówiona i papier szedł z ręki do ręki. Tymczasm hossa na szerokim trwa w najlepsze. Swego czasu zastanawiałem się długo czy wejść w Echo czy kupić Ursusa (po 2,70 zł). Kupiłem Echo (średnia 5,50 zł) :-).
  • Re: Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Autor: ~Bako [94.254.129.*]
    Ja też jestem zapakowany w Echo i liczyłem jak większość tutaj że pójdzie ostro do góry przed wynikami a tu taka kiszonka. W grudniu była podobna cena jak dzisiaj. Gdybyś wtedy kupił Ursus po 2,70 to dziś byłbyś zarobiony (kurs na chwilę obecną 4,69). Wszyscy jesteśmy w plecy.
  • Re: Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Firma jest drenowana z kasy do czysta, a na działalność biorą kredyty - to kto poważny to kupi? Skończą się tanie kredyty i koniunktura w budownictwie to będzie plajta.
  • Re: Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Autor: ~xxx [95.49.22.*]
    W 2016 roku przychody grupy Echo Investment wyniosły PLN 480 mln, zysk operacyjny – PLN 605 mln i zysk netto w wysokości PLN 388 mln. Wartość aktywów spółki wyniosła PLN 3.4 mld. Zadłużenie w grupie utrzymuje się na niskim poziomie. Wskaźnik długu netto do aktywów ogółem pomniejszonych o gotówkę spadł do 24%, z 50% w roku 2015.-takie są fakty
  • Re: Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Autor: ~m71 [217.67.218.*]
    Wszystko jest cykliczne ale żeby koniunktura w budownictwie się odwróciła potrzeba minimum rok a do tego czasu można ładnie zarobić.
    Zawsze jest tak, że jak coś spada to jest mnóstwo takich którzy psioczą i obrażają się na spółkę i jej akcję a dla odmiany jak zaczyna rosnąć to pojawiają się hura optymiści którzy widzą 1000% zysku w miesiąc.

Teraz postarajcie się oddzielić emocje od rozumu i wyjdzie wam stan faktyczny czyli całkiem dobry.
    Zalecam spokój i opanowanie bo na tym poziomie nie widać powodów do dalszych spadków za to są argumenty za wzrostami.
  • Re: Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    +1 dla:
     m71 [217.67.218.*] 2017-05-05 09:04
    xxx [95.49.22.*] 2017-05-05 07:18
  • Re: Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Autor: ~Bako [94.254.128.*]
    Ursus dzisiaj znowu w górę aż o 8%, a tutaj ciągły marazm.
  • Re: Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Autor: ~fanechowy [87.105.140.*]
    Dnia 2017-05-04 o godz. 21:12 ~Echoes napisał(a):
    >Swego czasu zastanawiałem się długo czy wejść w Echo czy kupić Ursusa (po 2,70 zł). Kupiłem Echo (średnia 5,50 zł) :-).

No to można sobie w brodę pluć. W Echo kapitał zamrożony na długo - niestety.

• Re: Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Autor: ~xxx [95.49.22.*]
    kiedy robicie zjazd,bo nie wiem dokupić teraz czy czekać?
  • Re: Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy Autor: ~AmigoMuciacio [67.70.137.*]
    Gdy inni zarabiaja na hossie , ja tylko czekam , czekam i czekam - a kurs ani drgnie z tendencja spadkowa . To ile jeszcze mam czekać ? Mowià " bádź cierpliwy " - to jestem ! I tak czekam i czekam a hosssa trwa tylko na innych spòłkach .
[x]
ECHO -1,41% 5,58 2025-09-29 17:01:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.