zgłosili, że nie wykupią już obligacji serii D, a jest tego ok 2mln PLN. było spotkanie ich właścicieli i poprzez biuro zapadła decyzja o skierowaniu do prokuratury. firmy juz nie ma. nie wiadomo jakim cudem mieli takie dobre wyniki za poprzednie lata. czy zna ktoś firmę , której świadczyli usługi? to tyle..
chciałem tylko pokazać, że to nie był przypadek...buduje sie otoczkę, w miarę uwiarygadnia by zniknąc z kasą. cała rada nadzorcza i zarząd to ciągle te same osoby w iluś tam spółkach.. Jak inaczej to wytłumaczyć? zna ktoś odpowiedź?
Spółka to tylko umowa. A umowy mają to do siebie, że są zrywane. Oni mają tych umów kilkadziesiąt. Zerwanie jednej nic ich nie kosztuje, wręcz przeciwnie - zarobią na tym, zarobią na akcjonariuszach, którzy wtopili.
nic ich nie kosztuje? a jeżeli zrobili przewałkę? jeżeli próbuje się sprzedać akcje przed ogłoszeniem upadłości? mając wiedzę , że idą na dno? to może w końcu ktoś im za puka do drzwi i poda cenę... za pukanie..
Zgłaszać podejrzenie przestępstwa . Na forum NIC NIE ZDZIAŁACIE. I TYLKO KACZMA...BĘDZIE ZADOWOLONY.
ZGŁASZAĆ I TO SZYBKO. ON MA WIELE INNYCH SPOLEK- JEST Z CZEGO SCIAGAC
A ja tam myślę, że do talich nagród warto wprowadzić kryterium wypłacalności: http://pkb.org.pl/2016/09/08/uroczysta-gala-z-okazji-zakonczenia-obchodow-xxv-lecia-polskiego-klubu-biznesu-i-xv-lecia-akademii-polskiego-sukcesu/
Pewnie, jeżeli to będzie super komunikat, np. Nowy inwestor albo układ z wierzycielami to tak.
Jednak czasu jest niewiele i większe i realne zagrożenie że wywalą z notowań.
Wydaje się, że z takimi wynikami kredyt z banku to tylko formalność, ale musi komuś zależeć. Życzę miłego majowego weekendu i pozytywnych informacji wszystkim akcjonariuszom w najbliższym czasie.