• mam dalej akcje Autor: ~solek10 [81.210.45.*]
    zakończyło się wezwanie , kolejnym krokiem może być przymusowy wykup akcji, moze tez go nie byc i mali zostana z drobnica na rynku, m.in ja, czy nie sadziacieże warto to przytrzymąc w obecnej sytacji? Pytam bo uczę się giełdy a nie chce stracić tych klkunastu procent zysku które mam, kopiłem po 42zeta.
  • Re: mam dalej akcje Autor: janek6000 [91.227.0.*]
    Fundusz kupił Integera z myślą o powiększeniu skali firmy w przeciągu kilu lat, a następnie odsprzeda dużemu graczowi (Amazon, DHL itp) dobrze rozwinięty i prosperujący biznes. Ale żeby go sprzedać musi mieć 100% udziałów, więc spokojnie czekać na przymusowy wykup akcji, po cenie z wezwania czyli 49 złociszy.
  • Re: mam dalej akcje Autor: ~Ja [94.254.227.*]
    A czy jest możliwe żeby przymusowy wykup reszty akcji był po niższej cenie niż 49 zł?
  • Re: mam dalej akcje Autor: ~Jerzo [95.40.180.*]
    Teoretycznie to mogą po niższej ale i po wyższej albo zostawić. Obniżyć chyba nie ponieważ można wtedy biegłego powołać który wyceni spółkę i po takiej cenie jest wykup.
  • Re: mam dalej akcje Autor: ~Qba [145.237.2.*]
    Wiadomo cos o terminie wykupu pozostałych akcji? Spółka znika z giełdy więc zniknie możliwość samodzielnego podjęcia decyzji o chwili sprzedaży swoich akcji... Jakie są Wasze taktyki?
[x]
INTEGERPL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.