• Ile warta jest akcja Projprzemu. Autor: ~ed [80.55.134.*]
    Immobile kupiło pakiet kontrolny bardzo tanio i rozpoczyna kolejne zakupy akcji. Spójrzcie na raporty skonsolidowane Immobile przed zakupieniem Projprzemu i po zakupie. Pomimo wydania na wezwania prawie 30 mln złotych wynik Immobile poprawił się o 20 mln, a do liczenia wyniku przyjęto wartość księgową Projprzemu po utworzeniu odpisów oraz rezerw.   
  • Re: Ile warta jest akcja Projprzemu. Autor: ~figazmakiem [83.20.104.*]
    KOmpletna bzdura. Te akcje nie sa warte więcej niż 6 zł za papier. Same zabiegi na papierze tego nie zmienią
  • Re: Ile warta jest akcja Projprzemu. Autor: ~ichi [212.51.213.*]
    No to po co zajmujesz się tą spółką?

Mnie ciekawi inna rzecz. Czy możliwe jest anulowanie uprzywilejowania akcji uprzywilejowanych poprzez zmianę statutu?

• Re: Ile warta jest akcja Projprzemu. Autor: ~edgar [188.146.10.*]
    To już nie ma znaczenia. Immobile przekroczyło próg 50% głosów i ma 64% akcji (54% głosów). Myślę, że w najbliższym czasie  nic się nie zmieni, a w dłuższej perspektywie kurs akcji pójdzie w górę podążając za wskaźnikami samego Immobile. Ciekawa jest interpretacja prawa przez Immobile, bo ja nie wiem, dlaczego zwiększając nagle ilość akcji z 47 na 64 % (a ilość głosów z 40 na 54 %)nie muszą ogłaszać wezwania. Może trzeba zadać takie pytanie zarządowi?
  • Re: Ile warta jest akcja Projprzemu. Autor: ~rozporzadzenie [45.55.128.*]
    http://dziennikustaw.gov.pl/du/2017/452/1

Artykul 72 ustawy o ofercie zostal wykreslony.
  • Re: Ile warta jest akcja Projprzemu. Autor: ~figazmakiem [79.186.55.*]
    Rzeczywiście wartosc spólki wyceniana przez rynek spada i bedzie spadać , bo nie ma w niej zadnej wartości dodanej. Sprawy wpływu na decyzje w spółce i struktura głosów tez nie ma większego wpływu na wyceny. Taka jest brutalna prawda o tej spółce.
    Pozdrawiam wszystkich byłych akcjonariuszy - wizjonerów.
  • Re: Ile warta jest akcja Projprzemu. Autor: ~dragon [94.254.132.*]
    A jednak rośnie... GKI uporządkuje biznes i może rosnąć dalej, 10 zł już wyraźnie przebite
  • Re: Ile warta jest akcja Projprzemu. Autor: ~Dobry_wujek [91.198.217.*]
    Szkoda mi Ciebie kolego, bo zamiast myśleć w kategoriach zysku i starać się zarobić. Wyżywasz się na głównym akcjonariuszu. Od dnia Twojego postu można było już zarobić prawie 100%.
  • Re: Ile warta jest akcja Projprzemu. Autor: ~ed [80.55.134.*]
    Jak na razie, to jakaś promocja na akcje PJP - kurs w okolicy połowy wk, która nie uwzględnia ukrytej, wysokiej wartości rynkowej (np. atrakcyjnych nieruchomości w Bydgoszczy). Niby nikomu nie powinno zależeć na spadkach, jedynie kupującym, a tych nie widać i kurs znalazł się w dołku.
  • Re: Ile warta jest akcja Projprzemu. Autor: ~ed [80.55.134.*]
    ciekawe, czy ci  minusujący moje posty jednak kupowali, czy tylko tacy pesymiści i niedowiarki.
[x]
PJPMAKRUM -1,02% 14,55 2025-10-03 16:10:27
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.