Powiem tyle - he he. Rozumiem, że wyniki za I kwartał zapowiadają się całkiem przyzwoite, ale 4 zł? Tak na dobry początek dwójeczka z przodu byłaby dużym sukcesem. Pozdrawiam
Plan całkiem realny. Bardzo dobre wyniki za IQ, jasna sytuacja finansowa firmy, ciekawy akcjonariat (mały free float), cykliczne dywidendy, dobra rekomendacja. Można by wyliczać, jak spółka się rozpędzi to 4 zeta pokonamy w mgnieniu oka!
przepraszam ale przestańcie już bredzić i tych 4 zł. Spółka raptem kosztuje 1,7 zł i ledwo to może przebić na małych obrotach przy znikomym zainteresowaniu szerokiego rynku a ci piszą o 4 zł i to w mgnieniu oka !. Rozumiem, że 2 zł może 2,5 zł jest to realne przy cykliczności, dobrych wynikach, dywidendzie, dobrej koniunkturze na rynku mieszkaniowym itp. I mówię to jako posiadacz akcji więc nie mam interesu by nie było te 4 zł ale trzeba zejść na ziemię.
Akcjonariat na maksa fundusze
Nie wiem dlaczego jeszcze nic nie powiedzieli o dodatkowej dywidendzie
Moze bedzie wezwanie
Na prwno 4 pln w horyzoncie 6-12 msc
Siedzę na tym syfie już pół roku i nic. Widać mają już na tyle akcji, że bez względu na to jakie będą wyniki i dywidenda, kurs i tak nie ruszy. Już nawet Rankprogres się ruszył a to g.... stoi.
tylko w którym roku w maju :) a tak na serio to moja wypowiedź chyba zrobiła zamieszanie i spadło bardziej niż 1,65, chyba, że wreszcie po próbie zdołowania kursu będzie jakieś info i ruszy do góry ?
RONSON zachowuje się bardzo kiepsko w porównaniu do branży jak Polnord, Robyg itp. spółki. Kurs akcji dalej poniżej ceny sprzed odcięcia dywidendy z 1,8 na 1,71. Mamy 1,65 zł, rekordowy I kwartał, rekomendacje KUPUJ na 2 zł a kurs spada. Kiepsko...
łoł 2 zł, później 4 zł ? <toż to szok i apogeum głupoty> a teraz stoi 3,5 tys. po 1,71 kupuj bo szansa na zysk dla ciebie jest ogromna :) to prawie 20% zysku ba to ponad 100% zysku od twoje prognozy, idź do banku po pożyczkę, zastaw nerkę, sprzedaj wszystko co masz, odkupisz i zostanie ci drugie tyle :) ! NA CO CZEKASZ ? Tylko pisać umiesz dorobkiewiczu i groszołapie :) ??
to się chyba nie ruszy, bo chyba nie ma kto ruszyć. Akcji wolnych mało a firma jak widać jedne zobowiązania zastępuje drugimi. Czy to jest dobre nie wiem ale jak widać napływu inwestorów na ten walor nie widać?
a ile tych tygodni ? To kupuj leży po 1,71 za 30 tys. akcji, Czysty zysk, za kilka tygodni zarobisz kupę siana jak pisze, że to ruszy z kopyta. Korzystaj z okazji ;) :):):):)