Ostatni komunikat ze spółki nie jest pozytywny. Dziwne to bo dane makro są dla spółki rewelacyjne. Wybierm się na WZA, ale ode mnie zarząd i RN absolutorium na pewno nie otrzymają. Jescze 3 miesiące temu kontrolowałem 0,3% kapitału akcyjnego, a dziś około 1% i dalej będę dokupował wykorzystując niskie notowania. Pomyślałem, że jeszcze 19 takich jak ja i wybierzemy naszego reprezentanta do RN. Na walnym będą trudne pytania do zarządu, może ktoś zna dziennikarza, który mógłby być na walnymj i zdał relację. Mam przeczucie, że przygotowywany jest manewr przećwiczony na tellforceone. Marco602
Wiadomo było,ze zmiana sposobu opłat za licencję z wieczystej na czasową(anonamentową) to dobry ruch,ale w poczatkowrj fazie będzie powodem odchylenia w wynikach.W przyszłości zaprocentuje
Ktoś celowo co chwila stawia 5000 i zdejmuje,widać, że jest ustawiony niżej i tam chce dokupować jeszcze, bo już papier ma... i nie chce puścić ceny, a wystarczyłoby z 15000 akcji i jesteśmy powyżej 1,60 i koniec gierek, bo inaczej gierkowy sam hossę prześpi. Widać, że chętnych na oddawanie brak,przydałby się tylko impuls od jakiegoś kupującego:-)
Dnia 2017-04-30 o godz. 17:44 ~Marco602 napisał(a): > Ostatni komunikat ze spółki nie jest pozytywny. Dziwne to bo dane makro są dla spółki rewelacyjne. Wybierm się na WZA, ale ode mnie zarząd i RN absolutorium na pewno nie otrzymają. Jescze 3 miesiące temu kontrolowałem 0,3% kapitału akcyjnego, a dziś około 1% i dalej będę dokupował wykorzystując niskie notowania. Pomyślałem, że jeszcze 19 takich jak ja i wybierzemy naszego reprezentanta do RN. Na walnym będą trudne pytania do zarządu, może ktoś zna dziennikarza, który mógłby być na walnymj i zdał relację. Mam przeczucie, że przygotowywany jest manewr przećwiczony na tellforceone. > Marco602
Byłeś na walnym czy tylko straszyłes? To ty masz te 200k akcji, jak podali w raporcie? jak było?
Byłem na walnym. Głosowłem z 84 kilo akcji i przy absolutorium dla RN i zarządu wstrymałem się od głosu. Dowiedziałem się o kilku poytywnych sprawach. Pierwsza i najważniejsza to to, że inwestycja niedługo ruszy, jest podzielona na etapy i po każdym etapie do spółki wpłynie odpowiednia część dofinansowania. Zakończenie inwestycji ma nastąpić we wrześniu 2018r. Zasugerowałem przyspieszenie, ale prezes odpowiedział, że wiąże go harmonogram. Druga rzecz to raporty kwartalne; zasugerowałem ich publikcje międy 3, a 4 tygodniem po miesiącu kończącym kwartał i to zostało zaakceptowane.Niebawem powinien ukazać się komunikat spółki w którym będzie aktualizacja terminów. Należy dodać, że w aktualnym harmonogramie nie ma 2 i 4 kwartału tylko bardzo odległy półroczny i roczny. Zasugerowałem stworzęnie drugiej bardzo zyskownej nogi biznesowej, ale zostałem zignorowany. Najbardziej perspektywiczny jest fakt, że nareszcie ruszają inwestycje i aby je przeprowadzić trzeba je przedtem zaprojektować i dlatego spółka będzie beneficjentem już na pierwszym etapie wzrostu inwestycji. Marco 602.
jestem za aby na nastepne walne pojechac tam wieksza sila lub wybrac naszego reprezentanta.
Pierwszy i podstawowy krok to ustalic ile mamy akcji
Proponuje aby kazdy wystawil akcje za 19.99PLN na sprzedaz do konca roku 2017 i zobaczymy czy ta akcja ma jakikolwiek sens i ilu nas wogole jest. Mozesz otworzyc nowy wpis jak chcesz to ppociagnac.
Ja moge zatroszczyc sie o dziennikarza na walne z Gdanska.
Czesc wszystkim. Co oznacza stwierdzenie "pewnie wytrzyma, ale to nie glupota oddac w tej cenie"? jesli wytrzyma to powinno pojsc do gory, jesli ktos ma oddac to ma to oznaczac ze spadnie (czy tutaj nie dziala zasada 2+2=4?). moglbys prosze rozwinac swoja mysl?
strach w cos takiego wchodzic, bo to jest tak plynne ze strach sie bac (domniemuje ze moze o to chodzi przedmowcy). Pozdrawiam.