• Alior Trader Autor: ~Rysiek [89.68.227.*]
    Pytanie,,,Czy ktos mial do czynienia z tym?;)..wrazenia?
  • Re: Alior Trader Autor: ~kapi [188.127.28.*]
    mam od kilku lat. Nie narzekam. Mają własną platformę. Przesiadłem się na nich z MT4 i trochę na początku trudno mi było ją ogarnąć. Jest inna. Dobrze że można trochę dostosować samemu jej wygląd i funkcjonalność to upodobniłem ją trochę do MT4 (czego to nie robi przyzwyczajenie :) ). Teraz już nie robi mi to różnicy. Ma trochę mniej możliwości niż MT4 i czego najbardziej mi brakuje z MT4 to na bieżąco informacji z różnych konferencji - co ktoś powiedział ważnego (jak ktoś nie zna angielskiego to wtedy to żaden problem), bo ogłaszane wskaźniki publikowane są na bieżąco. Ze składaniem zleceń nigdy nie miałem problemu. Zleceń oczekujących nigdy nie stawiam więc nie wiem jak jest z dokładnością. SL i TP nie analizowałem 100% dokładności ponieważ nigdy nie miałem żadnych zastrzeżeń. Nigdy (przynajmniej mi) nie zdarzyło się żeby platforma się zawiesiła albo całkiem przestała działać przez dłuższy czas. Tyle jeśli chodzi o obsługę platformy.
  • Re: Alior Trader Autor: ~Rysiek [89.68.227.*]
    Dziekuje za odpowiedz...:)\
    Lubie wiedziec o czym pisze i rozmawiam ,wiec uruchomilem demo;)
    Zaciekawila mnie wlasnie ich aplikacja..na forum pisza ze mieli..duzzo problemow.
    Tak mozna upodobnic do MT4-to duze przyzwyczajenie...;)
    Pytanie techniczne:kupuje lub sprzedaje..ale co podaje wartosc(kwote)?, nie loty?
    Dzis sam sprawdze po 23..dzialanie.
    Pozdrawiam

Tak, kwotę. Na platofmie web'owej podajesz loty, ale na tej instalowanej na kompie podajesz kwotę. Trochę to dziwne takie rozróżnienie ale tak jest. Istnieje jeszcze platforma na komórki ale mi ona zupełnie nie leży. Nie używam. Może to kolejne przyzwyczajenie do obsługi myszką? :) A może to że muszę widzieć jak kształtuje się wykres i na bieżąco reagować a tu z uwagi na niewielki ekran nie da się wszystkiego zmieścić na raz.
  • Re: Alior Trader Autor: ~Rysiek [89.68.227.*]
    Dziekuje za szybka odpowiedz:)...ciekawostka bo w ustawieniach jest wszystko w lotach..a wlasnie mnie zdziwilo,ze automatycznie kupuje 10000:-p...wiec na web kupie lota..a na platformie zobacze jak przelicza;)Dowiem sie tez jak wygladaja prowizje itp.
    Maja konta rozne..jak widze optymalne jest to srodkowe.Wiadomo ,ze konto demo to jest przepasc do realnego-ale sama platforma to ciekawostka.Konkurencja(slaba) do XTB..moze mnie reklamowana?...
    Napisz prosze jakie masz konto..prowizje,inne oplaty-jeseli mozesz;).Z doswiadczenia wiem ,ze inaczej to wyglada niz w tabeli "zachecajacej';)
    Dziekuje
    Konto mam złotówkowe. Prowizja - sprawdziłem, jest taka jak w tabeli: 0,0045% z tym że musisz wziąć pod uwagę że od każdej transakcji (od kupna i sprzedaży) a więc jedno całe zlecenie (otwarcie i zamknięcie) kosztuje cię 2 x 0,0045% (u mnie jeszcze razy kurs bo konto mam w złotówkach). Na eurodolarze kształtowało się to od 16 do 19 zł z groszami za lota. Spredy masz przeważnie ok 0,2. Zdarzają się też ujemne ale na krótko. W nocy jak płynność jest niższa są wyższe. Czasami przy dużej zmienności (np o 23.00, lub gdy ogłaszane są bardzo istotne dane lub któryś z decydentów ma konferencję i wykres skacze "jak szalony" też potrafią być wyższe. Swapy to masz podane na platformie i myślę że na demo powinny być prawdziwe. Opłat żadnych nie mam a więc ani od wpłat ani od wypłat ani za prowadzenie.