widzę, że tylko z nazwy z Ciebie Cwaniak.. Raport, System premiowy strona 37: "Wartość wynagrodzenia premiowego dodatkowego jest zależna od wzrostu kursu akcji Echo Investment S.A. powyżej wartości bazowej, która ustalona jest na poziomie 7,5 PLN minus wartość dywidendy na akcję otrzymaną przez Lisala Sp. z o.o. Umowa przewiduje odpowiednią kwotę premii na wzrost wartości akcji powyżej poziomu bazowego. ".
Drobni akcjonariusze się "napalili" ponieważ spółka za 15r wypłaciła 4,27pln netto na akcję /Wysnuli też wniosek taki i to b. logiczny ,że jeśli za 16r wypłaciła spółka zaliczkę 0,85pln/akcję to właściwa dywidenda może być np. 1,75pln !
I wczoraj nastapiło tzw. OTRZEŻWIENIE/Pisałem kilka tygodni temu że jak dla mnie wypłata 0,5-1pln dodatkowo ,ponad te 0,85pln będzie dużym plusem , ale nie będę rozczarowany gdyby spółka poprzestała na 0,85pln ; bo nie będzie z czego wypłacac tak hojnie jak za 15r Teraz zasady są jasne/ I to wyjdzie ECHU na dobre
Dnia 2017-04-27 o godz. 10:46 ~dami napisał(a): > Ten kto nie chce nic ponad to ,może przekazać na pożyteczność publiczną. > > Skromniaczek obłudniczek grubą nitką przędzie...
Otóż nie, żle mnie zrozumiałeś/Chętnie bym wziął jak by dali , ale jak nie dali to nie jestem tym załamany
W 2016 tyle dali że kto był na tyle mądry by to pobrać(jak dają to bierz:) ; to mógł z samych tylko dywidend z ECHA zmienić auto na nowe i wysokiej klasy/I tyle w tym temacie kolego szyderco:))
Kol.Axaa nie Tobie odpisywałem i przypatrz się dokładniej ale mniejsza z tym:powtarzam, mam prawo wierzyć że dostaniemy jeszcze kilkanaście gr.na WZ. I oto tylko chodzi.
Dnia 2017-04-27 o godz. 10:59 ~dami napisał(a): > Kol.Axaa nie Tobie odpisywałem i przypatrz się dokładniej ale mniejsza z tym:powtarzam, mam prawo wierzyć że dostaniemy jeszcze kilkanaście gr.na WZ. I oto tylko chodzi.
No cóż od dziś kurs się stabilizuje, za parę dni zacznie rosnąć, później skoczy po ogłoszeniu sukcesu za I kw 2017, potem dopłata do dywidendy, od 2018 będziemy mieli "ECHO 50+" (groszy) i czasem (2019?) spora dywidenda po sprzedaży dużych budów. Spółka na lata. Tak to widzę.