Spółka bez dywidendy zostanie wywalona na jednolite notowania wtedy całkowicie obroty padną ja kupię ECHO ale nie teraz za drogo jeszcze pisałem kilka miesięcy temu 4.50gr wtedy wejdę
Racja xxx ,w porannym rwetesie niedokładnie przeczytałem ale teraz precyzyjnie: z oświadczenia o polityce dywid.godz.11,59 podpis Gromniak, nie wynika,aby było więcej niż zal..Dobrze zrozumiałem?
dokładnie tak. w tym roku więcej nie będzie, w przyszłym będzie 50 groszy.Nie wiadomo tylko kiedy prawo poboru D za 2017, ale pewnie jakoś koniec bieżącego roku. Na większe D nadzieja mniej więcej pod koniec 2018/początek 2019.
i. Zarząd zamierza rekomendować wypłatę dywidendy za rok obrotowy 2016 w wysokości równej dywidendzie zaliczkowej;
czyli nic więcej niż zaliczka nie będzie, nie wiem skąd to zamieszanie. do końca 2018 mamy tu 0,5 PLN D z prawem do niej pewnie jakoś na koniec tego roku.
możesz mieć rację, ja jednak skróciłem, tu większość siedzi w oczekiwaniu na D - skoro najbliższa poza tymi 50 groszami będzie za 1,5- 2 lata, to i ludzie zejdą z papiera i będzie można zbierać taniej, co zamierzam robić, bo spółka jest po prostu świetna.