1. główny akcjonariusz sprzedaje do kilku funduszy - pewnie nie chcą się ujawnić 2. obejmie po 60 gr nową emisje - wiec będzie nowa emisja już pewnie nie długo założę się, że sprzedaż akcji to transakcja wiązana z nową emisją do funduszy 3. fundusz Obligatariusz zwolnił zabezpieczanie – znaczy się, że kondycja na to pozwala 4. środki ze sprzedaży trafią do Spółki z nową emisją 5. ktoś od dłuższego czasu zbiera 6. Prezesowa wywaliła w rynek ponad milion akcji, a akcje jakoś nie zdołowały
Ten pociąg dopiero się rozpędza , nikt nie przekroczył progu 5 % więc dalej będą zbierać i pewnego pięknego dnia ogłoszą to i będzie odjazd , ale na tę chwilę można spokojnie dobierać bo widać że tu się będzie działo :)
Wiedziałem że tu będzie się działo. Mam niestety na 2,5tys akcji więc kupuje jutro i będę miał równy rachunek 11tys. Żałuję że nie kupiłem po 74 jak tak dobrze dawali a ja patrzyłem jak głupi myśląc że zasypia zaraz i będzie taniej. Ktoś się nieźle wysypal i mamy tego teraz efekt że trend robi swoje. Teraz tego nikt nie zatrzyma bo P. Zielińska nie może sprzedawać akcji, po drugie fundy mają większość w wolnym obrocie, znają doskonale kondycję firmy bo pewnie był audyt i weszły w biznes. Myślę że się przygotowują do wejścia na GPW i jesteśmy tego świadkami. Ktoś powoli bez euforii zbiera więc to też może mieć związek z funduszami, oni wiedzą że kupują tanio bo firma warta minimum 3zł przy takich osiągnięciach. Ludzie jeśli możecie to nie oddawać im tak tanio akcji!
Zobaczymy już w maju wyniki. Instytucje finansowe pewnie już widziały wyniki pod ten zakup więc śmiało można mówić że będzie dobrze. Jedyny problem to dla kupujących że nie będzie miał kto sypać. Jedynie pod oporem będzie można łyknąć w okolicach 1zł większe ilości.