• Nie tak fajnie Autor: ~begginer [193.200.123.*]
    Ktoś sypnął PKC. Czyżby wyniki były kiepskie ?
  • Re: Nie tak fajnie Autor: ~aic71 [80.55.2.*]
    Sądzę,że jak ktoś miał dostęp do informacji to już dawno wyszedł nie straszył by tymi 4k akcji.
    Może komuś brakuje na podatek do zapłaty?

Czekam cierpliwie / niecierpliwie - niepotrzebne skreślić :)
  • Re: Nie tak fajnie Autor: ~Dedalus [78.10.205.*]
    Prognozujesz wyniki na podstawie jednego zlecenia PKC? Przeciez gdyby ktos chciał normalnie sprzedać, to by wystawil po 9zl i by mu zeszlo. Takie zagrywki sie zdarzaja.
  • Re: Nie tak fajnie Autor: ~begginer [193.200.123.*]
    Ktoś ewidentnie wyłazi z akcji. Założę się, że wyniki będą słabe. I nie ukrywam że chciałbym się mylić...
  • Re: Nie tak fajnie Autor: ~dedalus [188.146.72.*]
    Masz tak słabe pojęcie o giełdzie, bo zaczynasz?
  • Re: Nie tak fajnie Autor: ~artat [81.190.231.*]
    begginer - co rozumiesz pod pojęciem "słabe wyniki"?

• Re: Nie tak fajnie Autor: ~artat [81.190.230.*]
    tak myślałem, że begginer mięli jęzorem bez sensu. Skoro nie masz podstaw do przypuszczeń to po co rzucasz jakieś tezy.
    BOS prognozuje 5,7 mln zysku za 4 kwartał. W piątek się dowiemy czy trafili. Ja będę zadowolony z zysku w przedziale 4,7-5,2, bo wyższe koszty obsługi zadłużenia po dużych zakupach wierzytelności w 3 kwartale i uruchomienie windykacji należności z tych pakietów wierzytelności mogą moim zdaniem przesunąć progres zysków na 1-2 kwartał 2017.
  • Re: Nie tak fajnie Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    w dłuższym okresie czasu pewno i zyski będą na poziomie ocenianym przez BOS ale jak w piątek okaże się, że wyniki sa gorsze od ich oceny to zjazd murowany. Ja osobiście trzymam akcję bo uważam że ryzyko utraty zysku w długiej perspektywie jest większe od krótkoterminowych wahań :)
  • Re: Nie tak fajnie Autor: ~artat [81.190.230.*]
    Moim zdaniem kurs nie jest aż tak zależny od wyników, bo one i tak są bardzo dobre lub dobre. Trudno oczekiwać, że spółka nagle wykręci 7 mln zysku albo że zysk spadnie do 2 mln kwartalnie. Mamy od wielu okresów rozliczeniowych powtarzalny pewny zysk.
    Kurs z małymi korektami powinien powoli rosnąć w kierunku wartości księgowej i wskaźnika c/z około 10.
    dokładnie tak dlatego mając na uwadzę możiwe chwilowe spadki gdyby zysk okazał się mniejszy od oczekiwanego vs. potencjalne korzyści wynikającego ze stabilnego wzrostu wybieram to drugie

• Re: Nie tak fajnie Autor: ~begginer [193.200.123.*]
    Nie mam zamiaru się z nikim kłócić. Napisałem co mi się wydaje i co wynika z moich obserwacji. Jeszcze raz powtórzę, wg mnie ktoś z akcji wychodzi. Dzieje się to przed wynikami. Psychologia i emocje inwestorów dołożą swoje. Pozdrawiam.
    A po co się kłócić. Jedno nie wyklucza drugiego. Może rzeczywiście ktoś wychodzi (raczej mały), może komuś brakuje kasy, może ktoś ma nadzieje odkupić po wynikach bo uważa, że będą gorze od oczekiwań.

wszystko powyższe może być prawdą a my musimy wyciągnąć swoje wnioski - ja już je wyciągnąłem i mam nadzieję, że Ty tez :)
  • Re: Nie tak fajnie Autor: ~jekyll [109.241.58.*]
    Zakupiłem troszkę ze średnią po 8.77 . Może drogo może nie, ale do końca roku dałem sobie czas . Poobserwuję co tu sie bedzie działo. Jak dla mnie jest b. duzy potencjał do wzrostów. Mam Kruka i jestem b. zadowolony z kursu. Tu powinno być podobnie.
  • Re: Nie tak fajnie Autor: ~dedalus [188.146.79.*]
    Może ktoś potrzebuje pieniędzy na podatek. A wtedy najczęściej sprzedaje się akcje spółek, które dały zarobić. Dziś jest ostatni dzień, żeby sprzedać akcje i mieć gotówkę w piątek, żeby opłacić na czas podatek za zeszły rok. Może to jest wytłumaczenie. Poza tym poza wig20 i mwig40 spółki na rynku w większości spadają a nie rosną.
    ja już opchnąłem cześć Vin na podatek w Poniedziałek :)
    ale po obliczeniu PITA wyszło, że mniejsza dopłata to sobie własnie częściowo Vin odkupiłem :)
  • Re: Nie tak fajnie Autor: ~Jan [62.233.166.*]
    arkusz prawie pusty wiec są duże wahania.
    Co? Juz na podatki wszyscy zebrali i teraz nerwowo przebierają nogami co z wynikami za 2016?
  • Re: Nie tak fajnie Autor: ~jasek [81.190.231.*]
    Jeszcze jutro będzie pewnie okazja na dokupienie, bo wyniki zwyczajowo na tej spółce są po sesji. Więc paru lękliwych będzie myślało, że skoro po sesji to będzie źle.
    Wczoraj na wyścigi sprzedawali do 8,50 a dziś co?

• Re: Nie tak fajnie Autor: ~OPAL [213.174.99.*]
    A dzis dokupilem sobie 118 akcji za 8,66 i jestem dobrej mysli ;-)
[x]
VINDEXUS 0,00% 11,20 2025-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.